Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 47, 2019

Stor økning av kjønnsrelatert vold på Lanzarote
Ill.foto: Pixabay

Fra januar til oktober ble det meldt om 1035 tilfeller av kjønnsrelatert vold på Lanzarote. Dette er en økning på 6,7 prosent fra samme tidsrom i fjor. Bare i oktober ble det meldt om 97 nye tilfeller, hvorav seks var voldtekter. Når man ringer nødtelefonen 112 og forteller om kjønnsrelatert vold blir man øyeblikkelig satt i kontakt med eksperter fra en nyopprettet hjelpegruppe som kalles El Servicio de Atención a la Mujer Víctima de Violencia, en spesialgruppe for voldsutsatte kvinner på øya.

Yaiza bevilger 142 000 euro til nye sykkelstier i Playa Blanca

Yaiza kommune bevilger 142 000 euro til bygging av nye sykkelstier i Playa Blanca sør på Lanzarote. Videre skal fortauer utvides og ny gatebelysning installeres. Områdene som skal utbedres er fortsettelse av sykkelfeltet fra veien LZ 701, videre langs Avenida de Canarias og videre mot det framtidige idrettsanlegget Parque Atlántico.

Problemer for to fly på Kanariøyene

Et fly fra selskapet Iberia Express fikk problemer på flyplassen på Lanzarote siste uke. Hydraulisk væske begynte plutselig å lekke ut fra flyet mens det stod på bakken, og passasjerene måtte forlate flyet. Flyet skulle til Madrid, men fikk altså problemer med hydraulikken som blant annet gir bremsene kraft. Et nytt fly ble satt inn slik at passasjerene kom seg av gårde til Madrid, kraftig forsinket.

Foto: Binter Canarias

Et fly fra selskapet Binter fikk problemer med en motor etter å ha tatt av fra flyplassen nord på Tenerife. Flyet skulle til Gran Canaria, men hadde ingen problemer med å lande på flyplassen på Gran Canaria med bare en motor intakt.

Lanzarote har dyreste matvarer i provinsen Las Palmas
Fersk frukt er dyrest på Lanzarote. Foto: Unsplash

En typisk matvarekurv er dyrest på Lanzarote når man sammenligner prisene med Gran Canaria og Fuerteventura. Det er ikke store forskjellen på de forskjellige øyenes matvarer, men på Lanzarote betaler man i gjennomsnitt 1,49 prosent mer enn på de andre to øyene. Det er fersk frukt som er dyrest på Lanzarote, med hele 10 prosent høyere priser enn på Gran Canaria og Fuerteventura. Av alle Kanariøyene er El Hierro dyrest.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast