FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 9.august 2019

Hola!

Det er gode dager på solskinnsøya! Vinden gjør det levelig når temperaturen nærmer seg 30 grader på ettermiddagen. Og så har vi de «blå» og varme kveldene da…kan det bli bedre?

I helga melder det spanske meteorologiske instituttet Aemet at det blir sommerens første calima over Kanariøyene; sandstøv fra vår nabo i øst Sahara kommer med vinden, og det betyr varmere dager. Vi står han nok av!

Sandstøvet er på vei fra Afrika mot Kanariøyene. Lanzarote er øya øverst til h. i bildet. Foto: NASA

For oss som er på Lanzarote om sommeren er det jo ekstra hyggelig når kjentfolk fra Norge tar seg en tur;
Trude og Roger, Anne L, Jorunn og Asgeir, Tommy, Gjermund, Anne og Svein F, Annette V, Hans L og Stefan A…
det blir mange hyggelige middager ut av slikt!

Turistmyndighetene på Lanzarote smiler bredt for tiden:

Flere turister til Lanzarote. Foto: La Voz de Lanzarote

Som den eneste av Kanariøyene opplevde Lanzarote en ØKNING av tallet på turister i juni måned.
I juni kom det 2,9 prosent flere turister enn i juni i fjor. Det ser ikke ut som at Brexit betyr så mye for britene ennå; det kom nesten 11 prosent flere briter i juni år sammenlignet med samme måned i fjor. Italienerne økte også med seks prosent.

Totalt i første halvår av 2019 besøkte 1,3 millioner turister Lanzarote, hvorav 700 000 kom fra Storbritannia,
155 000 fra Tyskland, 150 000 fra Irland og 126 000 fra det spanske fastlandet. De spanske turistene økte faktisk sine besøk med hele 23 prosent det første halvåret sammenlignet med 2018.

Det er mange som arbeider hardt for å få turistene til Lanzarote, og for at de skal trives på øya slik at de gjerne kommer tilbake. Hvert år hyller de statlige turistmyndighetene på Lanzarote forskjellige firmaer, aktiviteter og enkeltpersoner med turistpriser. Hovedprisen, Lanzarote Island Award 2019 gikk i år til det britiske lavprisselskapet easyJet.

Foto: Facebook

easyJet flyr i dag direkte til Lanzarote fra London Gatwick, London Luton, London Southend, Manchester, Liverpool, Belfast, Bristol, Berlin Schönefeld, Paris Charles de Gaulle, Bordeaux, Milano Malpensa, Venezia, Amsterdam og Basel.
Prisen Awards for Distinguished Tourism 2019 gikk til det danske sportshotellet Club La Santa for blant annet å være hovedarrangør av den årlige Ironman. Lanzarote International Marathon fikk samme utmerkelse etter å ha vært arrangert for 28.gang i år, og plassert Lanzarote på det internasjonale maratonkartet.
Prisene deles ut på Verdens turistdag i slutten av september.

Når du har vært på Lanzarote noen ganger, og du har bodd i ett av de tre turistområdene, så er det kanskje en ide å bo «ute i naturen», vekk fra de store turisthotellene, og bare oppleve landskapet, stillheten og de skiftende fargene?
Turistkontoret på Lanzarote har laget ei liste over 10 overnattingssteder som ligger litt utenfor allfarvei. Klikk HER.

Politistasjonen på stranda Playa Grande i Puerto del Carmen er åpnet igjen etter å ha vært stengt i flere måneder. Nå vil stasjonen bli betjent av fire fra politiet, og ha åpent i første omgang til oktober.

Foto: Tias kommune

Visste du at det finnes ei lita bygd på Gran Canaria som heter Lanzarote?

Lanzarote, Gran Canaria. Foto: David Shilman, Residents of Lanzarote/FB

Lanzarote på Gran Canaria er i nærheten av Valleseco nord på øya, litt sørvest for Las Palmas. Så da vet vi det!

Søndag ble den indiske restauranten Mumbai Masala Puerto Calero offisielt åpnet. Dette er den fjerde restauranten som Roy åpner på øya. Mange nordmenn kjenner Roy som også eier av den populære restauranten Hi-Life på Avenidaen i Puerto del Carmen.

Foto: Mumbai Masala PC

Det har stadig vært dans og musikk i havna i Puerto del Carmen på grunn av landsbyfesten. Forleden kveld var noen av Kanariøyenes beste folkemusikk-og dansegrupper samlet til en storslått oppvisning, som du kan se og høre her:

 

Det er siste helga med fiesta i Puerto del Carmen. I morgen lørdag kl.18 er det en høytidelig prosesjon fra den katolske kirken i Gamlebyen med selveste Jomfru Carmen i sentrum. Så er det båtprosesjon ut fra havna, og i lederbåten står Jomfrua som skal velsigne fiskerne:

Fra båtparaden i fjor.

Hele søndagen er det musikk og andre aktiviteter for de yngste i havna, og fiestaen avsluttes med et gedigent fyrverkeri kl.23.

Hovedstaden Arrecife tar over stafettpinnen etter Puerto del Carmen, og helt fram til 25.august blir det Fiesta de San Ginés i byen. Programmet finnes på spansk HER.

Har du lyst til å tråkke druer som de gjorde i gamle dager på Lanzarote da de skulle lage vin?

Drueplukkere i La Geria. Foto: Bodega La Geria

Vinhuset La Geria i vindistriktet med samme navn inviterer til sin årlige vinfestival torsdag 15.august, hvor folk kan plukke druer, legge druene i trekasser på kamelryggen, veie druene på gamle vekter, og deretter bli med å tråkke druene!

Husk å vaske føttene først! Foto: Bodega La Geria


Alder spiller ingen rolle! Foto: Bodega La Geria

Her blir det fullt, så det lønner seg å bestille plass til plukkingen og tråkkingen via nettsiden La Geria.
Senere på ettermiddagen blir det gudstjeneste i La Gerias private kapell, kapellet som overlevde vulkanutbruddene for 290 år siden.

Vi var fire-4- gjester på siste ukes fredagspils! Vi satser på en ny runde i kveld fra kl.19, og som vi har nevnt tidligere møtes vi nå på baren Enjoyce International på plassen bak Burger King på Avenidaen i Puerto del Carmen, ikke langt fra Hotel Fariones. Vårt faste møtested, Las Vistas har tatt sommerferie.

Enjoyce Bar er stedet!

Arve F i Oslo fyller år mandag, og det gjør også Astrid N-H fra Drammen/Playa Blanca. Yngve K på Konnerud fyller år onsdag, og søskenbarn Marta P i Skien fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast