FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 10.mai 2019

Hola!

Det spanske vær-instituttet Aemet melder om ei glohet helg på Kanariøyene. Vi har de siste dagene hatt temperaturer mellom 25 og 30 grader, og denne helga kan det bli over 34 grader. Varmen skal holde seg ut mandag, og på tirsdag og onsdag kommer det kjøligere luft inn over øyene. Men jeg tror vi står han av!

Mai er tiden hvor badestrendene på Lanzarote blir belønnet eller ikke med det blå flagget.
Uavhengige eksperter fra  FEE (Federación Europea de Educación Ambiental), EUs undervisningdepartement for miljøvern vurderer hver strand med hensyn til tilgjengelighet, renhet på vannet, toalettmuligheter, dusjer og renhet.

Blå flagg på mange strender på Lanzarote

Igjen fikk Puerto del Carmen fire blå flagg: Strendene Matagorda, Los Pocillos, Playa Grande og Playa Chica vant. To strender i Teguise kommune fikk det blå flagget: Las Cucharas og El Jablillo i Costa Teguise, og bystranden i hovedstaden Arrecife, Playa de el Reducto fikk også utmerkelsen. Marinaen Puerto Calero sør for Puerto del Carmen fikk også blått flagg på grunn av marinaens arbeid med miljøvern. Den nye stien Barranco del Quiquere som følger kysten ut av Puerto del Carmen fikk miljøprisen «Den blå stien». Dessverre mistet bystranden i Playa Blanca sitt flagg denne gangen.

«Den blå stien» El Barranco del Quíquere i Tias kommune. Foto: El Periodico de Lanzarote

Kjedelig på Lanzarote? Tror ikke det:

Fredag kveld var det en topp korkonsert fra scenen i Gamlebyen i Puerto del Carmen!

Det svingte bra i Gamlebyen fredag!

Et tysk ungdomskor stod på scenen og presenterte den ene tøffe pop-låten etter den andre! Mer sånn!

Og i kveld fredag 10.mai er det en ny korkonsert i Lanzarotes gamle hovedstad Teguise:

I forbindelse med Kanariøyenes nasjonaldag senere i måneden er det unge sangere som opptrer i klosteret Santo Domingo i Teguise kl.20.30. Billetter til 10 euro selges ved inngangen.

I kveld er det åpning av den 19. internasjonale filmfestivalen på Lanzarote:

Hele programmet med filmer, steder og klokkeslett finner du HER.

I morgen lørdag kl.12 er det Lanzarote-mesterskapet i rugby! For 8.gang arrangeres mesterskapet, og stedet er Playa Grande i Puerto del Carmen:

Og landsbyen Uga litt sør for Puerto del Carmen begynner sin landsbyfest i morgen lørdag.

Fra fiestaen i Uga. Foto: Diario de Lanzarote

Fra kl.18.30 blir det dans fra tre scener, det blir folkemusikk og folkedans, og folk kler seg gjerne i sine folkedrakter. Fiestaen fortsetter fram til neste onsdag. Hele programmet finner man på nettsiden www.yaiza.es .

I morgen kveld, lørdag kl.21 går startskuddet for det årlige disco-løpet langs strandpromenaden i hovedstaden Arrecife. Over 1400 løpere har meldt seg på, og når de løper enten ti eller fem km vil det være diskjockeyer og trommegrupper som vil ledsage deltakerne:

Og etter at alle har kommet seg i mål, blir det gatefest helt til tidlig søndag morgen! Her er fra festen i fjor:

Fra gatefesten i 2018!

Sjømannskirken på Lanzarote inviterer til fellesskapsmiddag søndag 12. mai kl 18. Det blir også tekstlesning, Fader vår og sang.

Send en melding til rms@sjomannskirken.no eller en tekstmelding på  (00 47) 975 87 646 hvis du har lyst å spise middag på kirken.
I neste uke er kirken åpen onsdag fra 12 til 14.

Og 17.mai skal selvsagt feires på Lanzarote! Les mer HER om arrangementet og hvordan man melder seg på!

Forurensningen av vernede områder på Lanzarote fortsetter. Det er turister som blant annet bygger varder, skriver ord på stranda og i fjellet ved hjelp av steiner, og dette er strengt forbudt.
Kulturminneforeningen på Lanzarote er ute nesten hver helg for å «reparere» og gjenopprette naturen slik den var, og har etterhvert fått god hjelp av skoleklasser til dette viktige arbeidet.

Her ryddes det opp i naturen på Lanzarote etter at folk har lagt igjen sine spor. Foto: Diario de Lanzarote


Skoleelever rydder opp etter turistene. Foto: Diario de Lanzarote

Det bygges stadig nye sentre på Lanzarote. Nå har Lani´s-gruppen, kjent for sine restauranter på øya begynt arbeidet med å bygge et nytt kjøpesenter like ved Casino på Avenidaen i Puerto del Carmen.

Her bygges et nytt senter. Foto: Diario de Lanzarote

Tomten er på 800 m2, og bygget vil blant annet inneholde to kjeller-etasjer for parkering, butikker, kontorer og sikkert en restaurant eller to.

Bileiere på Lanzarote har nå fått krav om å betale veiavgiften. Betales den før 17.juni, koster den 34,08 euro for min bil. Betales den før 17.juli, blir det hele 35,78 euro. Jeg tror jeg skal klare den summen…

Vi var 15 gjester på fredagspilsen på Las Vistas siste uke, og møtes igjen i kveld fra kl.19.00. Velkommen!

Anna L B på Frosta i Trøndelag fyller 12 år søndag. Jorunn M J i Breim fyller også år søndag, og det gjør også Vera P i Larvik. Annette M på Lanzarote feirer sin dag 16.mai. Det gjør også Svein O H i Drammen. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast