Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 12, 2019

Leker til barn fjernet fra butikker
Farlige leker. Foto: Lokalpolitiet i Arrecife

Siste uke fjernet politiet over tretti produkter rettet mot barn fra butikker i hovedstaden Arrecife. Alle lekene manglet informasjon om hva lekene var laget av. Politiet hevder blant annet at «glødende armbånd» inneholder stoffer som er svært giftige. Også «lysende diademer» er farlige. Flere pil og bue-sett med sugekopper som løsner lett kan være farlig for små barn mht kvelning.

Nigeriansk prostitusjonsring avslørt i Arrecife 
Politiet tok lederen av de prostituerte i Arrecife. Foto: Nasjonalpolitiet

Flere kvinner fra Nigeria ble arrestert i hovedstaden Arrecife siste uke etter at Nasjonalpolitiet hadde spanet på dette miljøet i lang tid. En av kvinnene som kom til Lanzarote hadde et falsk pass med seg ved innreise, og dermed ble disse aktivitetene oppdaget. Lederen av «prostitusjonsringen» hadde blant annet sin egen datter ute på gata for å tjene penger.

Ny radar tatt i bruk på Lanzarote
Foto: Aena/Lancelot Digital

Mandag denne uka ble den nye radaren på Lanzarotes høyeste fjell, Pico de Peñas del Chache tatt i bruk. Den nye radarkuppelen erstatter den gamle fra år 2 000, og er satt opp på samme stedet på tomten som eies av Forsvarsdepartementet. Radaren skal brukes til å overvåke flytrafikken på de nordlige Kanariøyene, og trafikken mellom øyene og fastlandet. I følge eierne er radaren plassert på en bygning laget av vulkansk stein, og den brune fargen gjør at den glir godt inn i naturen. Radaren skal styre luftrommet i en radius på rundt 250 nautiske mil, tilsvarende et areal på ca 670 000 kvadratkilometer. Det er brukt mer enn 2,5 millioner euro på den nye radaren.

Flyselskapet Binter døpte flyet sitt «La Graciosa»
Foto: Diario de Lanzarote

Onsdag denne uka ble et fly fra det kanariske flyselskapet «Binter» døpt «La Graciosa» som en heder til Kanariøyenes siste tilskudd som den åttende Kanariøya. Flyet ble døpt på flyplassen på Lanzarote, og deretter fløy det en 30 minutters tur over øya La Graciosa som ligger nord for Lanzarote. Ombord var blant annet Lanzarotes president, ordføreren i Teguise og sjefer for flyselskapet.

Prøve-prosjektet med førerløse busser i Timanfaya har vært vellykket

Prosjektet med å bruke elektriske førerløse busser har så langt vært vellykket. Det er utviklet digitale kart i området, og bussene vil bruke GPS og kameraer og noe som kalles LIDAR mens de kjører på de smale veiene i området. Første tur med passasjerer er planlagt til mai 2020, mest sannsynlig uten at Lanzaroteposten er ombord.

Den nye utleieloven er igjen utsatt

Enda en gang er den nye loven for utleie av hus og leiligheter til turister på Kanariøyene utsatt. Grunnen er «mangel på enighet» blant de som skal utarbeide lovene. Nå legges prosjektet på is til etter lokalvalget i slutten av mai.

Rettssaken om vingården Stratvs satt til september
Bodega Stratvs

De ansvarlige for den ulovlige byggingen og driften av vingården Stratvs i vindistriktet La Geria på Lanzarote må møte i retten i september. 12 personer, de fleste politikere og ansatte i Yaiza kommune er tiltalt for å ha mottatt bestikkelser. Forretningsmannen Juan Francisco Rosa som var ansvarlig for byggingen og finansierte prosjektet er av dommeren innstilt på 15 år i fengsel hvis han blir funnet skyldig. Kort fortalt fikk Rosa først tillatelse til å pusse opp et eldre og fredet hus på eiendommen på tilsammen 900 m2. I stedet ble huset revet, og et nytt hus med bryggeri, butikk og restaurant på 12 000 m2 bygget, helt uten tillatelser.

Gullmedaljer til vin fra Lanzarote
Druer fra Lanzarote

I slutten av februar ble den anerkjente vinkonkurransen Berlin Wein Trophy arrangert i Berlin. Vin fra over 1400 bodegaer fra 41 land ble blindtestet av 400 dommere. Det ble gullmedalje til Bodegas Rubicón fra Lanzarote for deres søte Moscatel. Også Bodegas El Grifo vant gullmedaljer for vinene Canari og Malvasía Lías 2015.
Les mer om vingårdene ved å klikke på de blå navnene.

Byggingen av idrettsanlegget Atlantic Park i Playa Blanca stoppet

Lanzaroteposten skrev i desember om at byggingen av et 58 000 m2 stort idrettsanlegg i Playa Blanca hadde startet. Anlegget skal huse blant annet en tennisbane, sykkelbaner, løpebaner, trimløyper, lekeplasser, garderober og en bar. Nå er arbeidet stanset fordi firmaet som fikk anbudet har bedt om nye økonomiske forhandlinger med kommunen. Kommunen har derfor kansellert kontrakten med dette firmaet, og har lyst ut en ny anbudsrunde.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast