Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 29, juli 2019

75 prosent rabatt på innenlands flybilletter for Kanariøyenes innbyggere starter i dag mandag 16.juli!

Da er det klart: Presidenten på Kanariøyene, Fernando Clavijo kunngjorde fredag at programmet som gir innbyggerne og residente på Kanariøyene 75 prosent rabatt på flybilletter mellom øyene og til og fra fastlandet starter kl.08.00 mandag 16.juli. Rabatten gjelder også for båtreiser. Også innbyggerne på øygruppen Balearene (Mallorca) og enklavene Ceuta og Melilla deltar i programmet.
Dette er en rabatt som betales av myndighetene, slik at innbyggerne kan reise mer og bli kjent med mennesker og områder i andre deler av landet.

Buskbrann i Tahiche

Det er også tørt på Lanzarote, og natt til fredag begynte det å brenne i «busker og urter» i landsbyen Tahiche.
Det heter nok ikke gressbrann her, så lokalavisen skriver at det brant i «busker og urter» på et 300 m2 stort område. Brannvesenet var raskt på stedet og slukket brannen.

Båt med 13 flyktninger ombord til Playa Quemada

Foto: diariodelanzarote.com

Onsdag kveld kom det en patera, en båt med flyktninger inn til Playa Quemada sør for Puerto Calero. Alle ombord var tilsynelatende i god form, og ble gitt mat, drikke og tepper av det lokale Røde Kors som hadde kommet. De 13 oppga at de alle kom fra land i Nord-Afrika. Flyktningene vil nå bli sendt til mottak enten på Gran Canaria eller Tenerife for videre behandling av oppholdstillatelser.

Mann i Arrecife dyrket marihuanaplanter i stua

Foto: Nasjonalpolitiet

En mann i trettiårene ble fredag tatt etter at politiet fant 86 marihuanaplanter i stua hans. De fant også halogenlamper, vifter, transformatorer og annet teknisk utstyr. Mannen ble tatt etter at naboene klaget over at han stjal strøm fra en gatelykt utenfor huset sitt.

Alle strender og idrettsanlegg i Tias kommune (Puerto del Carmen) har nå hjertestartere

Denne sommeren har alle strendene i Puerto del Carmen, Playa Grande, Matagorda, Pocillos og Playa Chica blitt utstyrt med hjertestartere. De 15 nytilsatte badevaktene har alle fått grundig opplæring i bruken av disse. Dessuten har også alle idrettsanlegg i Tias kommune fått hjertestartere.

Flyselskapet easyJet øker sine ruter til Lanzarote

Det britiske lavprisselskapet easyJet vil denne vinteren begynne å fly fra Berlin, Venezia og Manchester til Lanzarote. Det blir to ukentlige avganger fra hver by. Med disse nye rutene har easyJet 12 avganger til Lanzarote, siden selskapet allerede flyr fra London, Amsterdam og Milano.

Mulig at vei blir ren sykkelsti i helgene

«Via ciclista», sykkelstien som nå er anlagt på den gamle veien langs den nye LZ 1 mellom Tahiche og Orzola i nord har blitt en suksess. Når skiltet «Via ciclista» er satt opp betyr det at biler fortsatt kan kjøre der, men ikke fortere enn 50 km/t, og at syklister alltid har forkjørsrett. Regjeringen på øya vurderer nå å stenge denne veien helt for biler i helgene, slik at syklistene kan bruke hele veien.

Den 5.Levende lys-konserten i Arrecife er avlyst

Sånn så det ut under lys-konserten i 2016

Fire sommere tidligere har Lanzarotes klassiske orkesterforening, La Asociación Orquesta Clásica de Lanzarote spilt klassisk musikk fra en flåte ute i viken Charco de San Ginés midt i hovedstaden Arrecife. Konsertopplegget ble kalt «Concierto en Vela», konsert med levende lys, og tusenvis av mennesker samlet seg for å nyte musikken og stemningen i sommerkvelden. Sommerens konsert var planlagt til 21.juli, men er avlyst. Grunnen er at bystyret i Arrecife ennå ikke har betalt en garanti de lovte for arrangementet i fjor. Beløpet er på 21 000 euro. Arrangørene sier at de har ventet lenge før de kansellerte årets konsert, i håp om at pengene ble utbetalt fra kommunen. Det ble de ikke.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-