Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 28, juli 2018

Nye dusjer på Playa Grande

Det er travle dager på en av Lanzarotes mest populære strender, Playa Grande i Puerto del Carmen. Som vi ser av bildet over, er det anlagt nye adkomstveier ned til stranda. Det er også laget nye adkomster tilpasset rullestoler. Nå er arbeidet med å sette opp 13 dusjer på plattformer av tre i full gang. Nye rør for ferskvann fram til stranda er lagt ned, og innen et par uker vil dusjene pluss drikkefontener være i bruk:

Nye dusjer settes opp på Playa Grande

Det kan bli sykkelutleie på Lanzarote

Presidenten på Lanzarote, Pedro San Ginés hadde torsdag et møte med øyas ordførere for å få til en kommunal ordning med utleie av sykler på Lanzarote. I første omgang skal det satses på stedene Costa Teguise, Arrecife, Playa Honda og Puerto del Carmen. Da skal det være mulig å sykle langs kysten, sette fra seg sykkelen på ett sted, og låne en ny sykkel videre. Nå skal myndighetene på Lanzarote kontakte flere europeiske byer for å få råd og tips hvordan dette skal gjøres.

Det blir dyrere ferskvann i springen

Canal Gestion heter vannverket på Lanzarote, og har fått myndighetenes godkjennelse til å øke prisene. Det blir mellom en til åtte centimos økning per kubikkmeter (en centimos er litt over ni øre). Dette utgjør en økning fra 1,66 til 2,28 prosent, avhengig av hva slags kontrakt og forbruk man har. Økningen kommer i løpet av de neste tre månedene.

Ny avfallsplass (Punta Limpia) i CostaTeguise

Det skal bygges en ny avfallsplass/senter for gjenvinning i turiststedet Costa Teguise. Senteret blir liggende ikke langt fra golfbanen. Dette blir det fjerde stedet på Lanzarote hvor folk kan levere sitt hageavfall, gamle maskiner, byggematerialer, batterier og så videre.

Britisk innbygger arrestert for vold i Costa Teguise

En 27 år gammel britisk mann som bor i Costa Teguise ble arrestert av Guardia Civil etter å ha utøvd vold mot sin 21 år gamle samboer siste uke. Kvinnen ble alvorlig skadet, og er overført til universitetssykehuset på Gran Canaria. Mannen sitter i fengsel mens politiet fortsetter med etterforskningen.

Lege ved det private sykehuset Hospiten i Puerto del Carmen kan få tre års fengsel

Det private sykehuset Hospiten i Puerto del Carmen

En lege ved det private sykehuset Hospiten i Puerto del Carmen er anklaget for alvorlig forsømmelse av en britisk pasient i 2012, noe som resulterte i at den kvinnelige pasienten døde fire dager etter at hun ble innlagt første gang. Kvinnen kom til sykehuset med store smerter i munnen og halsen, og hadde problemer med å svelge. Sykehuset kontaktet en lege som var spesialist, og som foretok konsultasjonen via telefon. Legen hadde altså ikke selv møtt pasienten. Pasienten døde derfor etter å ha fått feil medisin, hevder retten. Påtalemyndighetene i Arrecife vil dømme legen til fengsel i tre år, fem års tap av legelisens og en erstatning til pasientens familie på
300 000 euro. Dommen faller ikke før i januar 2019.

Teknologifirma fra Lanzarote deltok på økonomisk/teknisk seminar i Madrid, med Barac Obama

Firmaet MJC Ambiental (MJC Miljø) er et firma fra Lanzarote som har utviklet nye teknikker knyttet til avfallsreduksjon, gjenbruk og resirkulering. Firmaet er ett av 300 firmaer i Spania som ble invitert til å delta på toppmøtet i Madrid siste uke, hvor også tidligere president Obama og flere Nobelprisvinnere deltok. Firmaets leder, Juan Carlos Jiménez  sier til lokalavisa at de nå skal satse videre med sin nye teknologi på Lanzarote og de andre Kanariøyene.

På seminar i Madrid, Juan Carlos Jiménez fra Lanzarote. Foto: La Voz de Lanzarote
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast