FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 6.juli 2018

Hola!

Spanias største avis, El País (som betyr landet) har kåret Spanias 20 mest fantastiske badestrender.
På Kanariøyene finnes fire av disse strendene, i følge storavisens reiseseksjon El Viajero: Den flotte Las Conchas-stranden på La Graciosas vestkyst tar 13.plassen (se bildet over), mens Jandía-stranden sør på naboøya Fuerteventura inntar andreplassen.

Se de flotte bildene og les mer om de vakre strendene HER.

 

Et trist budskap nådde det norske miljøet på Lanzarote siste helg.
Lanzarotevennen Johan J. Jakobsen døde lørdag, 81 år gammel. Den tidligere ministeren og leder av Senterpartiet har feriert på Lanzarote i over 25 år sammen med sin kone Elin, og har mange venner i dette miljøet.
Deres favorittrestaurant på øya var Vikinghuset, og Rita i restauranten skriver i en melding at hun minnes paret som flotte og veldig hyggelige, og som tok seg tid til å prate med folk som kjente han igjen.
Johan J vil bli savnet av mange på Lanzarote.

Tallet på turister til Lanzarote ØKTE med nesten åtte prosent i mai, skriver ISTAC, Det kanariske statistikkinstituttet i en pressemelding.

Hele 227 711 passasjerer landet på flyplassen på Lanzarote i mai, hvorav 55 prosent kom fra Storbritannia.
Det er 2,5 prosent flere briter sammenlignet med mai i fjor. Nesten fire prosent flere tyskere kom, og rekorden satte Irland; over 18 prosent flere irer kom i mai i år sammenlignet med samme måned i fjor.

Det veltes og det veltes på Lanzarote; bilveltene stopper visst aldri! Tirsdag kl.13.55 veltet denne bilen i avkjøringen fra LZ-2 inn til Tias, like ved Ferreteriaen. Det var to passasjerer i bilen, og de kom fra det uten skader. Dette er bil nr.69 i serien av veltede biler, som Lanzaroteposten startet i november 2016:

Foto: El Chaplon

Tidligere i år inviterte turistmyndighetene på Lanzarote fotografer fra hele verden til en konkurranse med å ta bilder under vann på Lanzarote. Siste helg ble vinnerne kåret i Open Fotosub Lanzarote Sea of ​​Lava:

Vinnerbildet, tatt av Arturo Telle og Davinia Hernández

Tidligere i sommer har Lanzaroteposten vist gamle bilder fra Lanzarote.

I forbindelse med bygdefesten i landsbyen Macher vest for Puerto del Carmen siste uke la ordføreren i Tias (Macher tilhører Tias kommune) ut et bilde fra 30-tallet, hvor lokale bønder arbeidet på åkeren i Macher:

Damen i svart er Francisca Cabrera, mor til kunstneren César Manrique og kona til Gumersindo Manrique. Familien hadde mange gårder i dette området av Tias kommune, skriver ordføreren.

De vet hvordan de skal feire i Macher når det er landsbyfest, og lørdag kveld stod Melodi Grand Prix på programmet! Lokalavisene viste bilder fra seansen, hvor tydeligvis også Norge var representert!

Melodi Grand Prix i Macher! Foto: La Voz de Lanzarote

Hva det norske bidraget var, er ikke kjent…

Har du den spanske utgaven av filmkanalen HBO på tv´n din kan du om noen måneder få se en norsk kriminalserie, «Beforeigners»:

I en av hovedrollene finner vi blant annet Nicolai Cleve Broch. Jeg går ut fra at også HBO Nordic vil vise denne serien etter hvert…Les mer her:  hboespana.com . Serien skal spilles inn i Oslo-området til høsten.

I morgen lørdag er det jazz på Lanzarote!
Den tradisjonelle festivalen Canarias Jazz & Mas arrangeres på fem av øyene, og i morgen kveld, lørdag 7.juli spiller det amerikanske bandet Huntertones i Playa Garita i Arrieta nord på Lanzarote. Huntertones har tidligere spilt sammen med Stevie Wonder og Ed Sheeran. Der spiller også den kanariske trioen 3alDente. Det er gratis adgang, og konsertstart er kl.21.00.
Neste konsert er fredag 20.juli i havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen. Da spiller Gilad Hekselman Trio fra New York og Naughty Professor fra New Orleans.

Denne søndagen, 8.juli kl.12.30 er det igjen en forestilling av det historiske musikkspillet Ángaro. Forestillingen er et musikalsk fyrverkeri som med sang og musikk forteller om Kanariøyenes historie fra den fantastiske scenen i Jameos del Agua nord på Lanzarote:

Det er en ekstra forestilling fredag 13.juli kl.20.00, og den absolutt SISTE forestillingen er søndag 22.juli kl.12.30.

Du kan lese mer om forestillingen HER (på engelsk), og også bestille billetter.

Visste du at du kan besøke grotteområdet Jameos del Agua tirsdag eller lørdag kveld hvor en tre-retters middag og levende underholdning er inkludert? Underholdningen består blant annet av en timplekonsert (timple er nasjonalinstrumentet på Kanariøyene), annen folkemusikk, og noen kvelder blir det også diskotek.

Du kan lese mer om middagen og underholdningen (på engelsk), og også bestille bord HER.

CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote har sendt ut sin kulturkalender for juli. Les mer HER.

Sommeren er tiden for kåringer av ymse slag på Kanariøyene, og først ut var Tinajo kommune på Lanzarote. Denne uka kåret de Miss Tinajo, Miss La Vegueta og Dronningen av festen:

Årets misser i Tinajo. Foto: La Voz de Lanzarote

Jeg vet at mange synes at disse konkurransene for lengst har gått ut på dato, men på Kanariøyene er dette seriøse greier med både ordførere og rådmenn/kvinner som jury, og kommunene som arrangører.
Festen var en del av landsbyfesten i La Vegueta, som er en hyllest til skytshelgenen Nuestra Señora de Regla.
Av andre aktiviteter denne uka er det vinsmaking fra egne bodegaer, karaoke, og i kveld fredag er det zumba og kåringer av Miss Gay Lanzarote og Drag Gala Queen.
I morgen lørdag arrangeres terrengløpet Trail la Vegueta for sjette gang, og på kvelden er TV Canaria der for å gjøre opptak av landsbyfesten med de lokale folkemusikerne i orkesteret Mamboriko.

Og for å opprettholde balansen: Det nærmer seg kåringen av Mister Arrecife! Fredag 28.juli arrangeres denne årlige seansen, og hovedarrangør er Arrecife kommune. Kandidatene samlet seg denne uka i vannparken Aqualava i Playa Blanca for pressefotografering:

Årets kandidater til Mister Arrecife. Foto: lancelot digital.

Da er det den tiden av året igjen; vi var TRE-3- gjester siste uke på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen! Sammen med Wenche og Brede fra Skien hadde vi en hyggelig stund, med utrolig god og personlig service fra Dani, ingen kø på toalettene, og vi satser på et nytt treff i kveld fra kl.19.00. Hjertelig velkommen!

Mandag fyller Ruth J på Lanzarote år. Slektning Larry D i Des Moines, Iowa fyller år torsdag.
Gratulerer med dagen!

Og her har du enda en grunn til å besøke Lanzarote i juli: Det er SOMMERSALG, REBAJAS i de fleste  butikkene! Salget varer helt fram til 1.september…

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast