Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 27, juli 2018

Dødsulykke på veien til Playa Blanca

Mandag formiddag kolliderte to biler på den rette strekningen av veien LZ-2 inn mot Playa Blanca sør på Lanzarote. En av sjåførene ble erklært død på stedet, mens den andre ble kjørt til sykehuset, sterkt skadd. Politiet vet ikke hva som gjorde at de to bilene frontkolliderte.

Droner brukt av politiet for første gang under et arrangement i Arrecife

Droner i bruk i Arrecife. Foto: elchaplon.com

10 000 mennesker samlet seg sist lørdag på stranden i hovedstaden Arrecife for å feire sankthans. For første gang ble publikum informert at droner ville bli brukt » for å forhindre atferd som kan utgjøre straffbare handlinger,» som politiet sa. Bildene som kom inn ble analysert av en stab fra politiet, og ble deretter slettet dersom ingen ting av interesse ble oppdaget. Ett av oppdragene som dronene fikk var å lokalisere et barn som hadde forsvunnet fra sine foreldre, og barnet ble funnet i god behold litt senere.

Det kan bli streik i Ryanair

Flyselskapet Ryanairs mannskaper i Spania, Portugal, Italia og Belgia truer med streik denne sommeren fordi selskapet ikke følger disse landenes arbeidslover, og nekter blant annet arbeiderne å organisere seg. Senere denne uka møtes representanter for streikekomiteen i Dublin for å bestemme hvilke dager det skal streikes. En streik i Ryanair kan ramme Lanzarote hardt. I fjor fløy nesten to millioner passasjerer med Ryanair til og fra Lanzarote. Lanzaroteposten følger denne saken.

Arbeidsledigheten på Lanzarote ned med over tre prosent i juni

Arbeidsledigheten gikk ned med 3,2 prosent på Lanzarote i juni måned. Dette betyr at 357 personer kom seg ut av ledighetskøen. I forhold til juni i fjor har arbeidsledigheten gått NED 5,2 prosent. Det er likevel et stykke fram til full sysselsetting; 10 816 personer er registrert uten jobb på Lanzarote per 30.juni 2018. På Kanariøyene er i dag
208 000 personer uten jobb, en nedgang på over fem prosent fra juni i fjor.

Mangel på blod på Lanzarote

Denne uka er det en aksjon på gang på Lanzarote for å skaffe blod til blodbanken på øya. «Blodbussen» kjører fra sted til sted, og befolkningen oppfordres til å stikke innom for å gi blod.

«Blodbussen» på Lanzarote

Husk at det er spesielle regler som gjelder for utlendinger som vil blod i Spania, akkurat som det er for utlendinger i Norge, så ta kontakt med «blodbussen» for nærmere informasjon hvis du er i den gruppen. Onsdag og torsdag denne uka står bussen ved Biosfera shoppingsenter fra kl.16.30-21.00, og fredag fra kl.09.00-14.00 ved Deiland shoppingsenter i Playa Honda. Hele året kan man også melde seg ved det offentlige sykehuset i Arrecife mandag til fredag 09.00-14.00.

Badestol for funksjonshemmede på plass på La Graciosa

Siste uke fikk redningsetaten Emerlan på stranden i landsbyen Caleta de Sebo på øya La Graciosa en ny «amfibisk» stol som skal brukes når funksjonshemmede vil ut og bade i sjøen:

Stolen ble brukt første gang siste helg da Alzheimerforeningene på Lanzarote og Fuerteventura sammen med pasientenes familier (AFA) var på besøk på øya.

Musikk-konkurranse for barn, unge og voksne i Masdache i Tias kommune

Barne-og ungdomsavdelingen i Tias inviterer barn, unge og voksne som synger og/eller spiller et instrument til en konkurranse i landsbyen Masdache når landsbyfesten arrangeres senere i juli. Det er femte året på rad denne musikk-konkurransen arrangeres. Det er påmelding, og siste frist er lørdag 7.juli:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast