Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 20, mai 2018

Lanzarote skårer stort på spørreundersøkelse

I en spørreundersøkelse gjennomført av ISTAC, Det statistiske instituttet på Kanariøyene for Turistrådet på øyene synes 80,4 prosent av de nesten 14 millioner turistene som besøkte Kanariøyene i fjor at oppholdet var svært bra eller bra.
Av Kanariøyene fikk Lanzarote høyeste poengsum foran Tenerife, La Palma, Gran Canaria og Fuerteventura. To kommuner skilte seg positivt ut; Yaiza (Playa Blanca) og Tias (Puerto del Carmen) på Lanzarote.
Det var Canariajournalen som offentliggjorde disse opplysningene først.

Helsesenteret i Puerto del Carmen utvides

Den kanariske regjeringen har nå godkjent utvidelsen av helsesenteret ved postkontoret i Puerto del Carmen.

Legesenteret i Puerto del Carmen

Puerto del Carmen har etablert seg som det største turistområdet på Lanzarote, og flere innbyggere har flyttet til byen. Behovet for helsetjenester har derfor økt proporsjonalt med befolkningsveksten. Det er Tias kommune som driver senteret, og siden kommunen ikke eier grunnen utenfor senteret er det nå bestemt at det skal bygges en 2.etasje på det nåværende senteret. I de neste seks månedene skal arkitekter prosjektere det nye senteret, og byggingen kan derfor starte i siste kvartal av 2018.

Verneverdig hus i Caleta de Famara skal pusses opp

Nå skal dette huset pusses opp

Mange har sett dette vakre, men dårlig vedlikeholdte huset som ligger i landsbyen Caleta de Famara på Lanzarotes vestkyst. Huset eies av det kanariske bispedømme og den katolske kirken, og ble bygget av en kulturpersonlighet fra Lanzarote, Luis Ramírez. Han var født i 1884, og døde i 1950. Luis Ramírez viet sitt liv til den katolske kirken, og brukte mye av sitt liv til å hjelpe nødstilte barn på øya. Flere av bygningene han eide ga han til den katolske kirken. Derfor vil det kanariske bispedømme være ansvarlig for restaureringen av huset. Regjeringen på Lanzarote vil støtte prosjektet med økonomiske midler. Når huset er ferdig pusset opp skal det bli et sosio-kulturelt senter.

Alle ansatte i Tias kommune skal på datakurs

Tirsdag denne uka ble alle ansatte i Tias kommune (Puerto del Carmen) orientert om at alle skal på datakurs.
– Tiden er kommet hvor mesteparten av kontakten med kommunens innbyggere foregår via internett. Bruken av fax og fasttelefon vil etterhvert fases ut, og derfor sendes alle ansatte på datakurs. Samtidig bygges internett-forbindelsene i kommunen ut med fiber, sa ledelsen i kommunen til lokalavisene.
Rådgiver for nye teknologier i Tias, Nerea Santana sier at samtidig med skoleringen av ansatte vil selvsagt den personlige kontakten med innbyggerne fortsatt opprettholdes.
Tias kommune har en app du kan hente ned til din mobiltelefon; Ayuntamiento de Tias, som hentes gratis fra Google Play Butikk eller App Store.

Nytt senter for dykking skal bygges i Puerto del Carmen

Denne uka ble planene for et nytt dykkersenter i Puerto del Carmen godkjent av både landbruks,-, fiskeri- og miljøverndepartementet på Kanariøyene.
Senteret vil bruke et areal på 996 m2, og koste 800 000 euro, nesten åtte millioner kroner. Senteret vil bli drevet av Tias kommune, og plasseres i nærheten av Playa Chica. Det ventes å være i bruk før sommeren 2019.

Hva skjer med tomten til gamle New World og La Perla?

Komplekset der kina-restauranten New World og Hotel La Perla i Puerto del Carmen ble revet i fjor. Ingen ting har skjedd der etterpå. Denne uka ble det satt opp et gjerde mot tomten. Er det på grunn av Ironman, eller skal det bygges der?

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast