Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 20, mai 2018

Lokalpolitiet i Tias (Puerto del Carmen) har begynt med hjul-låsere

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere viser det seg at lokalpolitiet nå har gått til anskaffelse av hjul-låsere til bruk på biler som ikke forsikret eller ikke er EU-godkjent, dvs at EU-klistrelappen på frontruten har gått ut på dato.
Lokalavisen skriver at bileiere som får hjulene låst må kontakte politiet og vise kvittering på at de har betalt forsikringen, eller forplikte seg å ta bilen gjennom en EU-kontroll innen to uker. Deretter må de vise de nødvendige papirene til politiet på at kontrollen er utført. Bileieren må også betale en avgift for å få hjul-låsen fjernet.
Hjul-låsere er et nytt hjelpemiddel politiet har i Spania, og ble godkjent til bruk allerede i 2015.

Regjeringen på Lanzarote etterforsker store lekkasjer ved det private vannverket Canal Gestión

Ferskvann er ikke noe som kommer av seg selv på Lanzarote. Derfor ble det et voldsomt oppstyr da meldingen om at 50 prosent av vannet som er produsert ved det private avsaltningsverket Canal Gestión i 2017 rett og slett har forsvunnet. Øy-regjeringen satte øyeblikkelig ned en kommisjon som nå undersøker hva som har skjedd.
Vannverket sier selv at de ikke vet hvor vannet har blitt av. Canal Gestión hevder å ha brukt 54 millioner euro på nye vannrør på hele øya, noe opposisjonspolitikerne på øya ikke tror på. De hevder at dette er korrupsjon.
Det var i 2013 at det statlige vannverket Inalsa ble erstattet av det Madrid-baserte og privateide selskapet Canal Gestión som da ble Lanzarotes  hovedleverandør av ferskvann. Nå vil dette selskapet selge sin avdeling på Lanzarote, og er på utkikk etter nye eiere.

60 nye steder å bli kvitt små elektriske apparater

Det er satt opp 60 nye innsamlingssteder på Lanzarote for å kvitte seg med mindre elektriske apparater som brødristere, vannkokere og radioer.

Regjeringen og kommunene har gått sammen om å lage en nettside hvor du selv kan finne gjenvinningsstedet nærmest der du bor. Siden kan også vises på norsk via Google oversettelse; trykk på det norske flagget, og du får nok noen «rare» oversettelser!

Arbeidet med å fornye Hotel Fariones i Puerto del Carmen har startet igjen

Arbeidet med oppussingen av Hotel Fariones i Puerto del Carmen ble som kjent stoppet av Tias kommune etter at det ble oppdaget at godkjente planer ikke ble fulgt. Nå har kommunen og byggherrene blitt enig om å lage en sti gjennom hotellets hage, slik at folk som ikke bor på hotellet likevel kan komme seg til stranda. Arbeidet har startet opp igjen, men utbyggerne sier at problemene vil forsinke prosjektet med flere måneder.

Avdeling for lokalt håndverk åpnet ved turistkontoret i Puerto del Carmen

Torsdag ble et eget håndverksrom med arbeid av lokale kunstnere åpnet ved turistkontoret på Avenidaen i Puerto del Carmen. I første omgang er det vev-arbeider og vevstoler fra Lanzarote som stilles ut.

Ordføreren og turistsjefen i Tias åpner utstillingen. Foto: Tias kommune

Vev-utstillingen skal være i lokalene ut mai. Da skiftes temaet. Kunstutstillingen er i turistkontoret på Avenida de las Playas i Puerto del Carmen, ikke langt fra Centro Atlantico. Åpningstidene er fra kl.10 til 18 hver dag.

Pris til familieselskapet Cabrera Medina på Lanzarote

Vi gratulerer bilutleieselskapet Cabrera Medina på Lanzarote med prisen La Mejor Empresa Familiar, en utmerkelse for å være det beste privateide familieselskapet på Kanariøyene. Dette betyr at firmaet er blant de 500 ledende selskapene i Spania.

Cabrera Medina-gruppen er et selskap med hovedsete på Lanzarote. De driver med utleie av biler gjennom selskapene CICAR, Cabrera Medina og Payless Car, og startet opp med fem biler for 50 år siden. Nå har de 98 utleiekontorer og 1 500 ansatte. Selskapet driver også bilverksteder og salg av bruktbiler gjennom firmaet Orvecame. Nå er det tredje generasjon som driver selskapet, med fire barnebarn av stifteren i ledelsen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast