Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2. Uke 12, 2019

Den europeiske romfartsorganisasjonen lager 3D-kart av «De grønne grottene» på Lanzarote

Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA har igjen besøkt Lanzarote. I fjor høst kunne Lanzaroteposten presentere de første europeiske astronautene som trente på Lanzarote i forkant av en eventuell reise til Mars.

Nå har altså ESA vært her igjen med sine eksperter, og har laget et 3D-kart over Cueva del los Verdes. Denne grotteformasjonen som mange kaller «De grønne grottene» er en del av den nesten åtte kilometer lange Atlantis-tunnelen som finnes mellom Jameos del Agua og vulkanen Montaña Corona nord på øya.
Ekspertene brukte lasere for å lage kartet, en teknologi som skal brukes når planeten Mars skal kartlegges for å finne egnede steder å bo der oppe. Du kan lese mer og se bilder og en video av prosjektet HER (på engelsk).

Guirre-fuglen er i ferd med å forsvinne fra Lanzarote

Åtselfuglen egyptisk gribb (guirre på spansk) står i fare for å bli utryddet på Lanzarote og Fuerteventura.

Egyptisk gribb reddes. Foto: La Voz de Lanzarote

I følge Miljøverndepartementet på Kanariøyene er det bare 320 fugler igjen, og derfor har den kanariske regjeringen bevilget 34 200 euro til arbeidet med å sette i gang øyeblikkelige bevaringstiltak for fuglen.

Nå starter sommersesongen på flyplassen

Sommersesongen på flyplassen på Lanzarote starter søndag 25.mars, og går fram til 27.oktober. Totalt har 33 flyselskaper som flyr til Lanzarote planlagt 138 forskjellige ruter til 71 destinasjoner. Tilsammen har selskapene 5,2 millioner seter å tilby til og fra Lanzarote; 3,5 millioner seter til og fra utlandet,  og 1,7 millioner innenlands. De travleste rutene går til og fra London-Gatwick, Manchester, Madrid, Munchen og Dublin.

Det blir mote og glamour på Lanzarote i mai

Helgen 12. og 13.mai arrangeres for første gang «Lanzarote Fashion Weekend» på øya. Spanske motehus som Custo Barcelona, lokale klesdesignere fra Lanzarote og Kanariøyene og internasjonale moteskapere møtes på Lanzarote for å presentere nye klesmoter for et stort publikum. Følg med på Lanzaroteposten for nøyaktig program.

300 år siden de første utvandrerne fra Lanzarote slo seg ned i Texas, USA

I mars i år er det 300 år siden de første utvandrerne fra Lanzarote kom til byen San Antonio i delstaten Texas i USA. Det var hungersnød på Kanariøyene i 1718, og 56 innbyggere fra Kanariøyene, hvorav 46 fra Lanzarote dro over havet for å bosette seg i «den nye verden».
Gruppen fra Kanariøyene bestod av 12 familier, og var de første europeere som slo seg ned i Texas. Der grunnla de byen San Antonio, og den første borgermesteren i San Antonio var fra Lanzarote. I 1738 bygde innvandrerne ei kirke i byen, som man anser er den første katolske kirken i USA.

I dag er San Antonio den 8.største byen i USA. Presidenten på Lanzarote, Pedro San Ginés deltok i markeringen i San Antonio tidligere denne måneden.

Lørdag ble Irlands nasjonaldag St. Patrick´s Day feiret så det holdt i Puerto del Carmen, med tusenvis av grønnkledde og festglade mennesker som samlet seg i havna i Gamlebyen. Der var det irsk musikk med allsang-faktor, opptog, Guiness og sol:

Fra opptoget lørdag.

Det spanske meteorologiske instituttet Aemet melder om høye bølger og kraftig vind på Lanzarote og Fuerteventura fra onsdag morgen av. Det er sendt ut et gult varsel, også for sørspissen av Tenerife og Gran Canaria:

Lanzarote og Fuerteventura er øyene helt til høyre i bildet. Dette varslet ble først sendt ut av Canariajournalen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast