Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 9, 2018

27 fly kunne ikke lande på Lanzarote søndag

Dårlig vær på flyplassen på Lanzarote søndag. Foto: La Voz de Lanzarote

På grunn av kraftig vind, dårlig sikt og regn måtte 27 fly finne andre landingsplasser enn flyplassen på Lanzarote midt på dagen søndag 25.februar. Flyene kom blant annet fra Birmingham, Manchester, Hannover, fra fastlandet og fra de andre Kanariøyene.
Noen fly ble sendt til Fuerteventura, mens andre måtte lande på Gran Canaria. Flere hundre passasjerer måtte overnatte på flyplassen, og man regner med at de fleste passasjerene kommer seg avgårde i løpet av mandagen.
Ferja fra Huelva på fastlandet klarte ikke å legge til kai på Lanzarote søndag ettermiddag, og fortsatte til Gran Canaria.

Det var travelt i luftrommet over Lanzarote søndag!

På badestranda Las Cucharas i Costa Teguise dukket det opp flere titalls «portugisiske krigsskip» søndag ettermiddag. Dette er maneter som kan være farlige for badende. Den sterke strømmen brakte disse manetene inn på stranden.
Og karnevalsfeiringen i Haria nord på Lanzarote måtte avlyses søndag på grunn av vind og regn.

Vindleken i Arrieta er på plass igjen!

Noen av leserne har sikkert savnet den store vindleken som vanligvis står midt i rundkjøringen ved landsbyen Arrieta nord på Lanzarote (se bildet øverst).

Dette monumentet er laget av den kjente kunstneren Cesar Manrique i 1990, og beveger seg etter hvilken retning vinden kommer fra.
For fem måneder siden ble denne vindleken tatt ned for vedlikehold, et arbeide som kostet 10 000 euro. Vindleken ble også tatt ned og fikset på 13 år siden, da den tropiske stormen Delta herjet vilt på øya.

Ny brannstasjon i Uga

Nå skal det bygges en ny brannstasjon i landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen. Det er et eldre hus som kalles «Doktor-huset» som nå skal gjøres om til brannstasjon. Arbeidet starter i mars, og skal ta seks måneder. Kostnadene er satt til 577 000 euro, omtrent 5,5 millioner kroner.
Ved å ha en brannstasjon i Uga blir beredskapen forsterket både for Puerto del Carmen, Yaiza og Playa Blanca.

Lanzarote beplantes

I et forsøk på å hindre erosjon og gjøre øya grønnere har landbruksmyndighetene på Lanzarote nå bestemt at et stort område ved festningen Castillo San José i hovedstaden Arrecife skal beplantes med over 50 forskjellige planter fra øya. Prosjektet kalles «Juntos somos biosfera», sammen er vi en biosfere. Blir det første prosjektet vellykket vil også andre områder på øya bli beplantet.

To personer reddet

I to forskjellige tilfeller siste uke ble turister reddet ut fra nesten uframkommelige strøk på Lanzarote og La Graciosa. I det første tilfellet ble en 70 år gammel brite reddet ut med helikopter fra Montaña Amarilla på naboøya La Graciosa.

Redningsaksjon i fjellet. Foto: La Voz de Lanzarote

Et par dager senere måtte en kvinne i 50-årsalderen hentes ut på båre fra Caldera Blanca i Tinajo. Hun hadde brukket beinet.

Utleiere av ferieboliger anmeldt

Lokalavisene på Lanzarote forteller nå at 41 såkalte ferieboliger i Teguise og Haria har blitt sjekket av politietaten Guardia Civil, og det ble funnet 114 uregelmessigheter ved boligene.

Først og fremst er boligene ikke registrert for utleie hos myndighetene. Dessuten ble sikkerhetslovene ikke fulgt da huseier egentlig ikke visste hvem som bodde der. Huseierne kan dermed få bøter fra 600 euro opp til 300 000 euro.
Det hersker stor forvirring på Kanariøyene når det gjelder lovligheten av å leie ut hus og leiligheter til turister, og en ny utleielov er under utarbeiding. Så langt ser det ut til at de som leier ikke blir straffet.
Flere internettportaler som formidler utleie av ferieboliger ble gransket, og politiet sier at de vil fortsette å sjekke utleiere på Lanzarote.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast