Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 48/49

Det meldes om at en ny calima, fint sandstøv fra Sahara er underveis mot Kanariøyene. I følge det spanske meteorologiske instituttet vil den første sanddisen vise seg allerede mandag 4.desember, og tirsdag og onsdag blir den stadig kraftigere. Vanligvis vil temperaturen i lufta stige under en calima.

Klikk HER for å se calima-kartet. Deretter klikker du på Iniciar Animación  for å se sand-bevegelsene.

I hovedstaden Arrecife bygges nå det største shoppingsenteret på Lanzarote. Det bygges på tomten til den gamle hermetikkfabrikken, på motsatt side av byens sportssenter.
Senteret skal være ferdig om litt over to år, og blir på hele 32 000 m2. Det blir også en parkeringskjeller for 900 biler.

Lokale kunstnere og bønder protesterte siste uke på grunn av at de ennå ikke har fått nye lisenser slik at de kan stille ut og selge sine produkter på Lanzarotes største marked i landsbyen Teguise.
For seks måneder siden ble utstillerne tvunget av Teguise kommune til å registrere seg som selvstendige næringsdrivende, og samtidig sørge for å ha egen forsikring før de søkte om nye lisenser.
Ennå har ikke kommunen utstedt nye lisenser, og dermed har kunstnerne og bøndene vært uten inntekter i et halvt år, selv om de har betalt sine forsikringer.

For 14.året på rad har reisebyråer i Irland kåret Lanzarote som «Beste stedet i sola«, Best Sun Destination.
Over 240 000 irer besøkte Lanzarote siste året, et utrolig tall når en vet at Irland ikke har mer enn 4,7 millioner innbyggere!

Det var folksomt ved stranda i landsbyen Arrieta nordøst på Lanzarote siste uke. Da møttes 800 pensjonister fra alle de sju Kanariøyene for å konkurrere i å bli kanarisk bola-mester, det som noen også kaller boccia. Det var 69 herrelag og 67 damelag som tevlet i konkurransen, arrangert av sportsmyndighetene på Lanzarote under navnet «Abuelos Conejeros», besteforeldre fra Lanzarote. Bildet øverst på siden er fra konkurransen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast