FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 48, 1.desember 2017

Hola!

En god og varm uke har passert på Lanzarote; det er ikke hvert år vi har hatt en slik fantastisk november måned. Vil desember bli likedan? Et par dråper regn fant veien ned til oss i går, men det var bare forfriskende!

Et trist budskap nådde det skandinaviske miljøet på Lanzarote denne uka. Lanzaroteveteranen Trine Lise Myhre døde hjemme i Norge lørdag. Hun ble 72 år gammel.

Trine Lise flyttet til Lanzarote sammen med sin mann Hans Gustav i 1995. Hun var blant annet svært aktiv i Sjømannskirkens håndarbeidsgruppe. Etter at Trine Lise ble enke i 2011 flyttet hun tilbake til Norge.

Det blir arrangert en minnestund på Sjømannskirken i Puerto del Carmen samtidig som bisettelsen foregår i Norge. Bisettelsen skjer fredag 8.desember i Bygdøy kirke kl.13:00. Minnestunden på Sjømannskirken på Lanzarote blir kl.12:00 lokal tid fredag 8.desember.

Det lyses fred over Trine Lises minne.

Neste uke er faktisk en av Spanias travleste ferieuker!
Det er to offisielle fridager den uka, og skolene har også fri. Da benytter mange seg av sjansen til ei hel friuke.
Først offisielle fridag er onsdag 6.desember. Da feires  Día de la Constitución i Spania, Konstitusjonens dag.

Feiringen går tilbake til 6.desember 1978 da spanjolene gikk til valgurnene og bestemte at de ville ha et demokrati og et konstitusjonelt monarki etter å ha levd under general Francos diktatur siden 1.april 1939. Nesten 90 prosent av spanjolene sa ja til demokratiet!

Fredag 8.desember feires Día de la Inmaculada Concepción, en katolsk høytid. Dagen, som på norsk ofte refereres til som Marias unnfangelsesdag er til minne om at den hellige Anna fødte Jomfru Maria uten synd.

Neste år skal Lanzarote bruke 3,4 millioner euro på å gjøre øya mer kjent ute i Europa. Det er Foreningen for utenlandsk promotering, SPEL-Turismo Lanzarote som skal forvalte pengene.

Først og fremst vil Lanzarote bli promotert i Storbritannia og Tyskland, men også Skandinavia, Italia, Polen, Ungarn, Frankrike og Nederland skal prioriteres.
Det skal brukes mange penger på å promotere Lanzarote som et bra sted å lage spillefilmer, og videre skal det også reklameres for at sykling, dykking og fjellvandring er aktiviteter verdt å prøve på øya. Det skal også satses på øko-turisme.

Flyplassen på Lanzarote fikk denne uka det nye sikkerhetssertifikatet som nå kreves av EU.

Flyplassen på Lanzarote. Foto: La Voz de Lanzarote

Flyplassene på Kanariøyene har hele tiden fulgt forskriftene som blir gitt av Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) (Statens sikkerhetsorganisasjon for flyplasser). Nå har det kommet nye og strengere pålegg som flyplassen på Lanzarote har gjennomført og fått godkjent.

Mange som kommer til Lanzarote reiser via Gran Canaria. Noen ganger er det nødvendig å overnatte på Gran Canaria  før en drar til videre til Lanzarote eller hjem til Skandinavia.
Det er ingen hotell på eller ved flyplassen på Gran Canaria, pussig nok. Det nærmeste hotellet ligger i Vecindario, en by som ligger ca 10-15 minutters kjøring sør for flyplassen.

Elba Vecindario Aeropuerto Hotel er et firestjerners hotell som ligger like ved et stort shoppingsenter, Atlantico:

Utsikt fra hotellet over til Atlantico shoppingsenter.

Hotellet skryter av de tilbyr shuttlebuss fra og til flyplassen, men den første turen går kl. 08:00 om morgenen, og på kvelden er det ingen buss etter kl. 20:00. Taxi koster ca 15 euro hver vei.
Jeg var der i forrige uke, og lette iherdig etter en restaurant i nærheten av hotellet. Jeg fant INGEN, bare kafeteriaer med plaststoler og respatexbord, selv etter en drosjetur med en lokalkjent sjåfør. Det ble middag på hotellet i stedet, greit nok!

Utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen forteller om nye filmer i desember måned. Typiske julefilmer som «Hjemme alene» og «A Christmas Carol» vises, så se når de forskjellige filmene vises i tabellen under:

Kåre Willy med sitt vinnerkast! Foto: Liv J.Hansen

 

Vinneren av mandagens hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen ble Kåre Willy Angel Jørgensen. Han fikk 133 poeng.

Nordisk Forening arrangerer en ny runde med hesteskokasting mandag kl.12:00.
Deltakere og publikum er velkommen!

 

24 gjester møtte på Las Vistas i Puerto del Carmen tirsdag for å konkurrere i å vite mest. Vinnerlaget i denne ukes quiz ble «De fire vise personer»:

Vinnerlaget! Foto:Liv J.Hansen

Siste Lanzaquiz i år er tirsdag 5.desember kl.20:00, og quizmaster Morten er klar med 30 nye spørsmål!

I går torsdag deltok 35 sprekinger da Nordisk Forening arrangerte en fottur i og ved den idylliske landsbyen Punta Mujeres nord på Lanzarote.

Ut på tur, aldri sur! Foto: Leif Thuland

Neste tur er planlagt 14.desember. Følg med i Lanzaroteposten om hvor og når.

Visste du at den danske interiørkjeden Jysk har etablert seg på Kanariøyene?
De har to butikker på Tenerife, to på Gran Canaria og en butikk i hovedstaden Puerto del Rosario på Fuerteventura. Så når kommer Jysk til Lanzarote?

I mellomtiden kan du se på nettsiden til Jysk i Spania HER.

Sist fredag gikk finalen i kåringen av Miss og Mister Lanzarote. Du kunne se alle kandidatene i Lanzaroteposten forrige uke, og de heldige vinnerne ble Anairis og Cecilio:

Miss og Mister Lanzarote 2017

Nå venter regionkonkurransen i Las Palmas og den nasjonale spanske finalen.

Skal du tilbringe jul og nyttår på Lanzarote? Den britiske nettavisen Lanzarote Information har en rikholdig oversikt over hva som skjer på øya i desember og januar, og den finner du HER.

Der står det blant annet at det blir julenisseparade i Puerto del Carmen år!

Paraden starter kl. 18:00 lille julaften fra Turistkontoret på Avenidaen, og går langs Avenidaen til havna i Gamlebyen. Der blir det masse underholdning, spesielt for de aller yngste. Etterpå blir det utedans fram til kl.02:00!

Liv Jensine Hansen fortsetter med sin salgsutstilling av naturbilder fra Lanzarote, overført på lerret. Stedet er Sjømannskirken, og åpningstidene er de samme som kirkens åpningstider fram til og med tirsdag.
Finere julegaver fra Lanzarote finner du ikke!

Fra utstillingens åpningsdag. Foto: Sjømannskirken

Ellers skjer også dette på Sjømannskirken i Puerto del Carmen de neste dagene:

I kveld fredag er det fest for alle frivillige som har hjulpet til i løpet av høsten.
Det er lørdagsgrøt kl.13, og søndag er det 1.søndag i advent. Det blir gudstjeneste med kirkekaffe som vanlig kl.18. Kirken er adventspyntet, så kom og se!
Mandag kl.20 øver koret Alegria.
Tirsdag blir det trim til musikk på kirketerrassen kl.11 under ledelse av Marit og Leif Thuland. Varm lunsj som vanlig kl.12:30. Neste tirsdag, den 12.desember lager Eva kokk ribbelunsj. Den koster 10 euro, og hun må ha bindende påmelding MED betaling innen torsdag 7.desember.
Onsdag kl.10:30 møter håndarbeidsgruppen, og kl.17:30 er det gudstjeneste på Casas Heddy. Torsdag er det temakveld. Leif Thuland snakker om «Et møte på vegen», om Ragnvald Vaage, Olav H.Hauge og Jakob Sande. Fredag kl.10:30 er det en vandretur i kirkens nabolag, ledet av den godeste Leif Thuland.

Velkommen til Sjømannskirken!

Trond M på Lanzarote fyller år i dag fredag. Bjørn R. S på Vinstra feirer dagen sin i morgen lørdag, og det gjør også Ragnhild H.L fra Tofte i Hurum. Turid J.T i Oslo fyller år søndag, og Anders B, også i Oslo fyller år mandag.
Gratulerer med dagen!

Vi var 30 gjester på fredagspilsen på Las Vistas siste uke. Vi er i gang igjen fra kl.19:00 i kveld. Alle er hjertelig velkommen!

I neste uke er hele redaksjonen i Lanzaroteposten med redaktør, journalist, sekretær, korrekturleser, kaffekoker og resepsjonist på studietur til Norge. Det kan bety noen uregelmessigheter når det gjelder nye artikler.
Jeg beklager dette, men lover å komme sterkere tilbake!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast