Nyheter:

Kaos på kaia?

Torsdag 30.november kommer det fem store cruiseskip til Lanzarote.

Båtene som kommer er «Aidasol«, på vei fra Madeira til Tenerife. Ombord er det 2176 passasjerer og et mannskap på 611. Så kommer «Thompson Dream» på vei fra Cadiz på fastlandet til Tenerife. Ombord er det 2133 passasjerer og et mannskap på 600.
En annen båt som kommer til Lanzarote torsdag er «Horizon«, på vei fra Agadir i Marokko til Fuerteventura med 1828 gjester og et mannskap på 620 ombord. Så kommer «Costa Favolosa» med 3800 gjester og et mannskap på 1110, på vei fra Cadiz til Las Palmas. Tilslutt kommer «Sovereign» med 2733 passasjerer og et mannskap på 820, på vei fra Lisboa til Tenerife.

Totalt kommer det 12 670 passasjerer og 3 761 besetningsmedlemmer, tilsammen 16 431 mennesker.

Dette innrykket av gjester og mannskap krever at turistmyndighetene planlegger godt, at logistikken er god. De fleste av gjestene vil nemlig ut og se på Lanzarote, og da kreves omtrent alle bussene som finnes på øya, pluss alle taxiene fra øyas sju kommuner.

Samtidig vet man at torsdag er den desidert travleste dagen på flyplassen, når tusenvis av gjester kommer og drar, og skal kjøres til og fra flyplassen.

I følge lokalavisene er alt under kontroll. Flere av de politiske partiene på øya har faktisk kommet med uttalelser om at denne kraftprøven må løses på en fin og profesjonell måte. Samtidig ber de om at man ikke må glemme at innbyggerne på øya også har krav på å få for eksempel drosje den dagen.

Hvis noen av leserne vil se båtene på torsdag, kommer det første cruiseskipet inn til kaia allerede kl.06:00.
Fra kl. 13:00 torsdag er alle fem skipene samlet, og det første skipet forlater Lanzarote kl.18:00.

Havna for cruiseskip på Lanzarote ligger på grensa mellom hovedstaden Arrecife og Costa Teguise, i et område som kalles Puerto Muelle de los Mármoles.

Det beste utsiktspunktet er gata nedenfor Ikea.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast