Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 47, 24.november 2017

Hola!

Det fine sommerværet fortsetter på Lanzarote! I går torsdag var det nesten 30 grader ute i sola, og strendene var fulle av glade mennesker!

Det er sendt ut oransje varsel for de vestlige øyene La Palma og El Hierro lørdag på grunn av kraftig nedbør og sterk vind. Øyene La Gomera og Tenerife har fått gult varsel for nedbør og mye vind. Det ser ut til at de østlige øyene Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote går klar av det verste været.

Men uten mat og drikke og så videre…denne helga står i gastronomiens tegn på Lanzarote.

I morgen lørdag og søndag arrangeres den tradisjonelle mat-og vinfestivalen Saborealanzarote, en smak av Lanzarote.

Vertskap er landsbyen Teguise, den gamle hovedstaden på Lanzarote.

Lørdag er åpningstidene 10:30 til 20:00, og søndag 10:30 til 16:00, samtidig som det tradisjonelle markedet arrangeres. Over 60 forskjellige mat-og drikkeprodusenter stiller ut sine varer i Teguise denne helgen, og DU kan få smake!

Fra mat-og vinfestivalen i fjor.

Kokker i alle aldre lager den kortreiste maten som de besøkende kan få en smak av i Teguise denne helga.
Les mer om festivalen HER.

I morgen lørdag starter den transatlantiske seilkonkurransen RORC , Royal Ocean Racing Club fra havna Marina Lanzarote i hovedstaden Arrecife. Det er fjerde året denne seilasen arrangeres.

Kl. 12:00 legger 23 yachter ut fra Arrecife, og målet er øya Grenada i Karibia, 4800 kilometer unna. En venter at båtene bruker godt og vel 10 døgn over Atlanterhavet.
I følge arrangørene er båten CQS fra Australia en av favorittene:

Foto: RORC

Du kan følge seilasen over havet ved å gå inn på DENNE nettsiden.

Endelig ser det ut til at det blir slutt på bilkøene inn til nasjonalparken Timanfaya.

I de travleste sesongene på Lanzarote, som jul og påske og spesielt august måned er det daglig lange køer inn til det populære vulkanske området, og det hender at folk står både tre og fire timer i kø:

Foto: La Voz de Lanzarote

Onsdag denne uka sa kommunestyret i Tinajo ja til å lage parkeringsplasser i landsbyen Mancha Blanca for turistene, og derfra vil de besøkende bli overført til busser som kjører inn i nasjonalparken.

Egentlig var det Yaiza kommune sør for nasjonalparken som først fikk tilbudet fra øyregjeringen om å lage parkeringsplasser i landsbyen Yaiza, men kommunestyret der klarte aldri å bli enig om hvor og hvordan dette skulle ordnes.

Denne uka kom altså klarsignalet om parkering fra Tinajo kommune som ligger nord for parken, og nå venter Tinajo på godkjenning fra øyregjeringen slik at dette opplegget kan starte opp så raskt som mulig.

Som Lanzarote fortalte tidligere i uka feirer Teguise sitt 600-årsjubileum neste år. I den forbindelse er det laget en musikalsk hyllest til landsbyen, som var Lanzarotes første hovedstad.
«Himno 600 Años Teguise» med undertittelen «Teguise, princesa soñada», «Teguise, drømmeprinsessen» heter hymnen, og den ble siste uke presentert for første gang med solister, kor og orkester i Santo Domingo-klosteret i Teguise. Trykk på pilen, skru opp lyden, sett deg godt til rette og nyt:


Liv Jensine Hansen
er en dyktig fotograf, og har etterhvert en stor samling naturbilder fra Lanzarote.
Mange av bildene fra øya har hun overført til lerret, og nå kan DU få tak i ett eller flere av disse vakre naturbildene fra solskinnsøya.
Liv Jensine stiller ut mange av bildene på Sjømannskirken i Puerto del Carmen fra tirsdag 28.november kl.12 og ei uke framover. Der kan du kjøpe årets julegave, en liten bit fra Lanzarote.

Fra Lanzarote. Foto: Liv Jensine Hansen

Du kan besøke salgsutstillingen i sjømannskirkens åpningstider, tirsdag til fredag kl.11-16, og lørdag og søndag når det er arrangement i kirken.

I morgen lørdag opptrer den verdenskjente svensk-amerikanske opera-og jazzsangeren Barbara Hendricks i Jameos del Agua nord på Lanzarote. Les mer om konserten og bestill billetter HER.

Denne søndagen er det siste sjanse i år å oppleve «Ángaro«, den fantastiske musikkforestillingen i Jameos del Agua. Les mer om oppsettingen og billettsalg HER. Neste forestilling er 14.januar 2018.

Som vanlig på mandager er det hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen.
Sist mandag var det igjen Morten Dahlgren som vant med 118 poeng. Her ser vi Morten med ett av sine vinnerkast:

Foto: Liv Jensine Hansen

Nordisk Forening inviterer til en ny konkurranse mandag kl.12:00. Både deltakere og heiagjenger er velkommen!

Det er en ny runde med Lanzaquiz på Las Vistas i Puerto del Carmen tirsdag kl.20:00. Programleder Morten stiller med nye og noen gang intrikate spørsmål, så vel møtt til litt hjernetrim!

Nordisk Forening med sine turgeneraler Rune og Hans inviterer til en ny spasertur torsdag 30.november.  Turen går nordover til Punta Mujeres og Punta Usaje. Les mer om oppmøtested, transport og tid HER.

Sjømannskirken på Lanzarote melder om følgende aktiviteter i uka som kommer:

Lørdag kl.13 serveres grøt. Kirken er åpen fra kl.12. Kl.18 er det gudstjeneste i den katolske kirken i Playa Blanca. Det blir en adventsgudstjeneste, litt på forskudd!

Den katolske kirken i Playa Blanca.

Søndag kl.18 er det gudstjeneste i Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Dette er siste søndag i kirkeåret. Kirkekaffe. Mandag kl.20 øver koret «Alegria».
Tirsdag kl.12 åpner salgsutstillingen til Liv Jensine Hansen. Se over for mer info. Varm lunsj kl.12:30.
Onsdag møtes håndarbeidsgruppa kl.10:30.
Torsdag kl.18 er det temakveld med Margrethe Munthes sanger ved Inger og Per Oscar Berg. Mimrekveld!
Fredag er det takk-for-innsatsen-kveld. Er det noen som har hjulpet til som frivillig i høst og som ikke har fått invitasjon, ta kontakt med kirken. Vi vil ha med alle!
Som vanlig er kirken åpen tirsdag til fredag fra 11-16 for kaffe, vaffel og en prat.

Det er også «Black Friday» på Lanzarote! Noe av de største butikkene på øya annonserer store avslag denne helga!

Vi har tidligere skrevet om at det kjente hotellet Kon-Tiki i Puerto del Carmen skulle pusses opp.
For over et år siden ble alt glasset i vinduene fjernet, og så stoppet alt arbeidet opp. Nå har oppussingen startet igjen, og onsdag så jeg at hele resepsjons-området ble revet og kjørt ut i trillebår:

Det er fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen fra kl. 19:00 i kveld, og er du på øya er du hjertelig velkommen til et treff!

Ei god helg og ei fin uke ønskes deg fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast