Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 46/47

Et charterfly fra reiseselskapet TUI på vei fra Birmingham til Lanzarote måtte siste uke lande på flyplassen på Lanzarote uten at de såkalte «flaps» eller vingeklaffer fungerte.
Vingeklaffene er med og bremser flyet ved landing, så for å minske vekten på flyet sirkulerte flyet over Lanzarote mens det forbrente drivstoff.
Landingen gikk bra, selv om flyet landet med en langt høyere hastighet enn vanlig. Flyet var et Boeing 757-200, et fly som ble produsert fram til 2004.

Tre litt for ivrige fotografer måtte fjernes fra flystripa på Lanzarote etter at de hadde klatret opp i lysmastene i enden av rullebanen i Matagorda. De tre forklarte Guardia Civil at de skulle fotografere fly som landet, og lette etter gode kameravinkler.

En båt med flyktninger, en såkalt patera ble oppdaget ved landsbyen Caleta de Caballo på Lanzarotes vestkyst lørdag morgen.

Foto: La Voz de Lanzarote

I følge Røde Kors på øya var det minst ni personer ombord, deriblant to barn. Alle kom fra land i Nord-Afrika.
De to barna og to voksne ble kjørt til sykehuset på grunn av sårskader og dehydrering. Nå blir flyktningene sendt til et flyktningmottak på Gran Canaria eller Tenerife hvor deres videre status blir utredet.

Neste helg, den 24., 25. og 26.november kan det bli lange bilkøer på Lanzarote!
For tredje gang arrangerer Bobilforeningen på Lanzarote et treff, og legger ut på en tredagers biltur på øya. Foreningen har invitert bobiler fra alle Kanariøyene til turen, og tilsammen er det påmeldt 120 bobiler til arrangementet. «…og jeg ligger forrest i køen» blir kanskje temasangen til helga?

Regjeringen på Lanzarote har nå bevilget 100 000 euro til oppgradering av havna i Caleta de Sebo på øya La Graciosa nord for Lanzarote.
Det har vært en stor økning av passasjerer som kommer til La Graciosa i år, og så langt har det kommet 23 prosent flere passasjerer til øya enn på samme tid i fjor.
Det skal blant annet bygges nye toaletter for de besøkende og garderober slik at folk kan skifte til badetøy etter båtturen fra Lanzarote.

Det populære hotellet Los Hibiscos Apartments i Puerto del Carmen skal holde stengt fra 1.mai til 30.juni neste år for en komplett oppussing av hotellet.

Lanzarotes første hovedstad Teguise ble grunnlagt i 1418, og ble dermed også den første hovedstaden på Kanariøyene.

Lanzarotes første hovedstad Teguise.

Neste år skal derfor Teguise kommune feire sitt 600-årsjubileum, og forskjellige jubileumsaktiviteter er under planlegging for 2018. Lanzaroteposten vil fortløpende fortelle om arrangementene etterhvert som de blir kjent.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast