FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 45, 10.november 2017

Hola!

Forrige helg var mange venner samlet hos Eva og Morten i Puerto del Carmen for blant annet å konsumere en kjempestor paella, laget av Dani på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.

Paellaen som ble servert ser du øverst her, og er en spansk nasjonalrett. Den består av kokt ris, olivenolje tilsatt safran og blandet med skalldyr, blekksprut, fisk, fugl med mer.
Paella kommer egentlig fra Valencia og betyr direkte oversatt stekepanne, i følge Wikipedia.

Noen forklarer også navnet med «da mannen skulle stelle hjemme, og lage mat til kona. Han tok det han fant i skapet og blandet det i ei stor panne, retten som skulle være TIL HENNE…på spansk blir det PARA ELLA, som ble paella». Godt var det ihvertfall!

Lanzaroteposten har skrevet tidligere om rydding av strendene i sør på øya, i Playa Blanca.
Sist lørdag var det mange barn og voksne som plukket søppel og rask langs strendene i nord, ved Órzola.

Søppel plukket i nord.

I løpet av dagen fant de nesten et tonn med søppel, og ryddeaksjonen vil fortsette neste uke.

Det irske flyselskapet Ryanair kansellerer sine tre ukentlige flyvninger mellom Barcelona og Lanzarote neste sommer.

Det betyr at siste tur mellom Lanzarote og Barcelona går 24.mars 2018. Ruten vil bli fløyet igjen til neste høst. Ryanair sier at grunnen til kanselleringen er at trafikkgrunnlaget var for lite siste sommer.

Som mange vet er det ærverdige Hotel Fariones i Puerto del Carmen under full renovering.

Sånn ser Hotel Fariones ut idag.

Det hamres, det rives, det bygges nytt på det gamle hotellet, og planen er at det skal bli et helt nytt femstjerners Fariones neste vår en gang. Men siste uke ble det full stopp i oppussingen!

Inspektører fra Tias kommune oppdaget nemlig at utbyggerne ikke hadde de nødvendige tillatelsene til å rive deler av det gamle hotellet. Blant annet var det gamle bassenget i hagen forsvunnet, og både hagen og bassenget var på ei liste over områder som skulle bevares.
I følge lokalavisene er arbeidet stoppet i 10 dager slik at kommunen og utbyggerne sammen skal finne ut hva som nå skal skje. Kommunen forlanger at hage-området skal tilbakeføres til slik det en gang var, noe utbyggerne sier er umulig.
Lett skal det ikke være!

Søndag 12.november kl.12:30 vises den nye danse-og musikkforestillingen «Ángaro» for andre gang i Jameos del Agua nord på Lanzarote.
Etter premieren forrige søndag har godordene haglet, med skryt av musikk, sangere og dansere.
Les mer HER om forestillingen, og du kan også bestille billetter der.

Den verdensberømte sopranen Barbara Hendricks kommer til Lanzarote lørdag 25.november!

Hun holder en konsert i Jameos del Agua kl. 20:00, og her tror jeg det blir rift om billettene. Du kan bestille billetter HER, og samtidig kan du lese mer om denne berømte sangeren som nå besøker solskinnsøya.

Hva med en oktoberfest i november?

I landsbyen Mala nord på Lanzarote er det full fart fredag og lørdag kveld fra kl. 18:00 med levende musikk. Søndag serveres det bayersk frokost fra kl. 12:00, og levende musikk etterpå.

Hver mandag kl. 12:00 arrangerer Nordisk Forening på Lanzarote en turnering i hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen.

Ukas vinner, Morten Dahlgren

Igjen var det favoritten Morten som vant med 133 poeng! Ny runde arrangeres mandag, og DU er hjertelig velkommen!
Hver mandag kl. 16:00 kastes det også hestesko i Playa Blanca.

Hver mandag kl. 20:00 øver det nordiske koret Alegria i Sjømannskirkens lokaler i Puerto del Carmen.
Sist mandag møtte det opp 29 korister, et høyt tall så tidlig i sesongen!
Tre nye medlemmer kom også, og disse tre fikk gjennomsnittsalderen til å falle betraktelig!

Fra v. Emma fra Sverige, som er reiseleder i TUI, Sara fra Danmark og Emelie fra Sverige, begge to er reiseledere i Apollo. Hjertelig velkommen i Alegria!

Første opptreden for koret i høst blir fredag 17.november under julemessen på Sjømannskirken.

Og Sjømannskirken har sendt ut denne aktivitetsplanen for de neste dagene:

Nå begynner virkelig folk å komme fra Norge. Vi merker at det blir flere og flere på sjømannskirken også. Sist søndag var det nesten 90 mennesker til gudstjenesten!
Ukas program:

Lørdagsgrøt kl. 13 som vanlig. Søndag gudstjeneste kl.18. Denne gangen er det tidligere sjømannsprest Knut Roberg som preker. Mandag øver koret Alegria kl 20. Tirsdagslunsjen kl 12.30. Onsdag 10.30 er det siste innspurt for damene til julemarkedet! Torsdag ingen temakveld, vi forbereder julemarked! Fredag julemarked. Høytidelig åpning kl 11. Salg av diverse håndarbeid, loddsalg, åresalg, salg av lapskaus, kaffe og vafler.
Fredag kl 18 festkveld. Koret Alegria synger, dikt, musikk, quiz m.m. Pause med bevertning og åresalg. Lørdag kl 11 fortsetter julemarkedet. Grøt, kaffe, vafler, åresalg. Kl 14: trekning av loddbøkene.
Søndag gudstjeneste kl 18. Endelig skal vår egen prest, Per Oscar Berg få preke igjen. Det er fire uker siden sist!!!

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til arrangementene! 

Tirsdag kl. 20:00 er det en ny runde med mer eller mindre intrikate spørsmål i Lanzaquizen som arrangeres av Nordisk Forening på Las Vistas i Puerto del Carmen.

Siste uke vant laget «Øst-Vest, vi er nest best!»… men de ble best, altså! Godt og vel 40 deltakere møtte opp, og er du på øya er du hjertelig velkommen til en runde med litt hjernetrim tirsdag! Morten er dyktig quizmaster!

Bjørn Lunde bor i Playa Blanca sør på Lanzarote, og tirsdag deltok han i flere runder på Viggo Valles ukentlige radioquiz i NRK P1+.

Bjørn Lunde i Playa Blanca

Gratulerer med god innsats, Bjørn!

Torsdag 16.november er det klart for en ny spasertur i spennende omgivelser i regi av Nordisk Forening.
Møt opp på parkeringsplassen bak Hotel La Geria i Matagorda i Puerto del Carmen kl.10:30.
Turlederne Hans og Rune leder turen som varer i ca 1,5 time opp mot Tias på fine stier, med en innlagt lunsjpause. Ta med vann, nistepakke og godt humør samt gode sko og møt opp!

Kl. 18:00 i kveld inviterer Nordisk Forening på Lanzarote til et medlemsmøte på Las Vistas i Puerto del Carmen.

På møtet skal styret blant annet fortelle om aktivitetene i høst og vinter, og medlemmene inviteres til å delta i diskusjonen. Er du ikke medlem ennå, kan medlemskap tegnes i kveld.

Siste uke var vi 45 gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen fra kl.19:00 i kveld, så alle er hjertelig velkommen!

Erik T Oslo feirer fødselsdagen sin onsdag, og Roar S på Lanzarote fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast