nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 17.oktober 2024

Varsel om kraftig regn kansellert

Etter et helt døgn med offentlige advarsler om kraftig regn, kunne regjeringen på Kanariøyene i går kveld fortelle at varslet var kansellert!

Alle utedørsaktiviteter ble avlyst i går, men regnet uteble. I stedet er det kommet et nytt varsel om høye bølger langs strendene fra kl.11 i dag.
Så da vet vi det!

Vaksinering mot influensa og korona har startet på Kanariøyene
Tegning: Morten Hjerpsted

Vaksineringen av innbyggerne på Kanariøyene mot influensa og korona startet sist tirsdag.

Den kanariske helsetjenesten har kjøpt inn 295 000 doser vaksine, med en total investering på 2,1 millioner euro. Spesielt er det innbyggere over 60 år som anbefales å bli vaksinert, og personer under 60 år med kroniske sykdommer. Vaksineringen er gratis for innbyggerne.
Nytt av året er at barn mellom tre og fire år i førskoler vil få vaksine som nesespray på skolen, så lenge foreldrene har samtykket.

Tid for vaksinering kan bestilles via appen Mi cita previa, eller ved å ringe 012 eller 928 301 012..

Turister fra Skandinavia anbefales å ta sine vaksiner hjemme før man reiser sørover.

Mange av innbyggerne på Kanariøyene har økonomiske problemer
Folk på Lanzarote. Foto: LBRA

En ny økonomisk rapport ble denne uka presentert for det kanariske parlament av Det europeiske nettverket for å bekjempe fattigdom og sosial utestengelse, EAPN, som er en del av EU.

34 prosent av befolkningen på Kanariøyene er i fare for å bli fattige. 65 prosent har problemer med å klare seg i hverdagen, og 53 prosent har ikke råd til uforutsette utgifter.

Personer som er utsatt for å bli fattige er de som har en inntekt på mindre enn 785 euro i måneden, noe som faktisk rammer 26 prosent av befolkningen. Et flertall av de fattige er kvinner.

Undersøkelsen forteller videre at 19 prosent av befolkningen har det siste året vært for sent ute med å betale husleie eller boliglån, 14 prosent har vært for sent ute med å betale strømregninger, mens 27 prosent ikke hadde råd til å holde boligen på en passende temperatur, ved bruk av klima-anlegg. Halvparten av innbyggerne har ikke hatt råd til å ta ferie i en hel uke det siste året.

Den spanske ikke statlige organisasjonen Oxfam Intermón jobber med å få slutt på fattigdom og urettferdighet i Spania.  Oxfam sier at nesten tre millioner mennesker er fattige i Spania, hvorav nesten 14 prosent av disse bor på Kanariøyene.

Visepresidenten i EAPN, Fernado Rodriguez fortalte det kanariske parlamentet at man må bekjempe fattigdom og sosial eksklusjon, og etterlyser langsiktige tiltak som kommunale boliger, spesielt for familier med barn. Parlamentet skal nå diskutere ytterlige tiltak for å løse fattigsomskrisen, melder regjeringen på Kanariøyene.

Presidenten på Lanzarote brukte for mye penger på tur til Island og USA, sier opposisjonen
Regjeringen på Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

Det er ikke alltid like greit å representere Lanzarote når man skal reise utenlands.
Det fikk presidenten på øya, Oswaldo Betancort fra regjeringspartiet CC, Coalición Canaria høre da kan og to andre kommunedirektører reiste til Island for å være med på en konferanse som het «Skjærgård», en konferanse arrangert av UNESCO om å holde skjærgården ren.

Denne turen kom like etter at presidenten og andre representanter fra regjeringen hadde vært på en gastronomisk matmesse i Texas i USA, hvor 80 000 euro ble «svidd av».
Dette er penger som tilhører innbyggerne på øya, og som kunne ha blitt brukt på å få orden på de stadige bruddene på vannledningene til flere av øyas landsbyer, sier lederen av PSOE, Arbeiderpartiet på øya.
Og sånn går nå dagene, også på Lanzarote…

Camel House på Lanzarote: Spesielle konserter denne helgen

Konsertstedet Camel House i Macher vest for Puerto del Carmen inviterer til to meget spesielle konserter denne helgen.

En strykekvartett fra Tenerife, IKARO Quartet skal tolke musikken til to kjente pop-grupper; fredag spiller de musikk av gruppen Coldplay, og lørdag musikk av Queen.

Billetter kan bestilles via nettsiden deres, www.camelhouse-Lanzarote.com , eller kjøpes ved døren.

Lanzaroteposten minner om den norske pianisten Knut Erik Jensen. som skal holde en konsert i Camel House fredag 3.januar 2025.
Mer om billettsalg og program til denne konserten senere.

Sjømannskirken informerer

Velkommen til teamet som skal jobbe som vinterassistenter og vinterprest denne høsten!
Vi gleder oss til å dele opplevelser og samtaler med dere i tiden som kommer. Denne uken utvider vi programmet noe, men neste uke er vi i gang for fullt!
Her kommer denne ukes program:
Tirsdag: Åpent fra 11 til 14
Torsdag: Åpent fra 11 til 14. Vi baker brød – husk bestilling 
Lørdag: Åpent fra 11 til 14. Sesongens første lørdagsgrøt serveres kl 13
Søndag: Sesongens første Gudstjeneste kl 18:00, etterfulgt av kirkekaffe

I vår åpningstid er kirkerommet åpent for lystenning og/eller en stille stund, biblioteket er åpent og kafeen selger vafler, smørbrød og drikkevarer.

Hjertelig velkommen!

Ønsker dere en flott uke!

 

Bli med oss til….

Sjømannskirken organiserer tre utflukter denne høsten. Merethe, daglig leder på kirka, har kalt Lanzarote sitt hjem siden 1992, og guider oss rundt til sine høydepunkter på øya. Alle utfluktene er med buss og med forhåndspåmelding.

Dette er tema og datoer for denne høstens utflukter:

 

Arrecife: Ettermiddags-utflukt mandag 28. oktober. Etter oppfordring fra de som var med på vår Arrecife-tur i forrige sesong, har vi laget en Arrecife del 2. Her blir det kultur, mat og shopping i skjønn forening.

 

La Graciosa: Heldagsutflukt fredag 15. november. Vi blir møtt av Miguel Paez som er tredjegenerasjons «Graciosero» – han forteller og viser oss høydepunkter i Caleta de Sebo. Det blir besøk i kirken, og lett lunsj og det er beregnet litt egentid før vi reiser tilbake til Puerto del Carmen.

 

Julekrybber: Mandag 9. desember. Ettermiddag/kveldstur. Hver landsby med respekt for seg selv, setter opp sin egen julekrybbe sentralt i byen. Vi besøker tre julekrybber, og det blir også stopp i en vinbodega.

Kom innom og hør litt mer om høstens utfluktsprogram, og meld deg på. Du kan også sende en mail til met@sjomannskirken.no for å melde deg på.

 

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast