nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 16.oktober 2024

Mye regn i dag onsdag
Foto: Lokalpolitiet i Tias
Meterologisk advarsel fra regjeringen på Kanariøyene. LLUVIAS betyr regn!

Det advares om store nedbørsmengder fra natt til onsdag og utover onsdagen på Lanzarote og La Graciosa. Det kan raskt bli oversvømmelser i forskjellige områder i lavlandet, og man ber om ikke å ferdes der det blir mye overflatevann. Spesielt er hovedstaden Arrecife utsatt.
Regnet vil også ramme de andre Kanariøyene.

Dette er regn som folk på øya har ventet på i lang tid. Særlig er bøndene lykkelige for nedbør akkurat nå, og om litt kan vi nok se resultatet med et grønnere Lanzarote, med fargerike blomster.

El-kabel falt ned på hovedveien ved flyplassen
Fra området hvor kabelen falt. Foto: Google/Gazette/lokalavisa

Mandag ved 14.30-tiden falt en elektrisk kabel ned i veibanen på hovedveien LZ-2, ikke langt fra flyplassen. Kabelen falt i bakken rett etter at ei kraftig regnskur hadde vært i området.

Trafikken ble stoppet, slik at brannvesenet fikk løftet kabelen opp igjen. Senere kunne elektrikere reparere kabelen, slik at området fikk strømmen sin tilbake.

Bensinen er billigst på Lanzarote
Bensinen er billigst på Lanzarote! Foto: Yonathan de Leon, ordfører i Arrecife

Ordføreren i hovedstaden Arrecife, Yonathan de Leon forteller i en melding at prisen på drivstoff på Lanzarote er lavest av alle Kanariøyene.
– Vi har også klart å få lik pris på bensin og diesel, sier ordføreren.
Bensinstasjonen Plenoil finnes hittil bare i Arrecife, men dette påvirker også de andre stasjonene på øya, som alle har satt ned sine priser for å møte konkurransen.

19 aspiranter i politietaten Guardia Civil til Lanzarote
Arkivfoto: wikimedia.org

Denne uka kom 19 politiaspiranter fra Guardia Civil til Lanzarote. Gruppen består av 15 menn og fire kvinner, hvorav en kommer fra Lanzarote.
Nå skal gruppen delta i forskjellige politioppgaver på øya. Fire aspiranter skal plasseres i Yaiza kommune med Playa Blanca, seks skal til Tias med Puerto del Carmen, fire til Costa Teguise, tre til San Bartolomé, og to aspiranter skal plasseres på flyplassen.

«Modige mennesker søkes i din kommune», kurs mot mobbing blant skoleelever på Lanzarote
Skoleelever på Lanzarote. Foto: Tias kommune

Nesten 500 skoleelever fra åtte ungdomsskoler på Lanzarote har deltatt i et to dagers anti-mobbekurs på øya.
Kurset ble kalt «Modige mennesker er ønsket i din kommune», som skal få elevene til å stå opp mot mobbing, ikke bare for seg selv, men også hjelpe medelever som man ser og vet blir mobbet.

Kurset var lagt opp med samtaler blant elevene og lærerne.
Å være modig er viktig. Å være modig betyr at man reagerer, støtter hverandre, og ikke er passive i møte med mobbesituasjoner. Vi må jobbe sammen for å skape trygge miljøer i klasserommene og i skolegården.
Derfor er det viktig at man kan stole på klassekameratene, og ikke minst på lærerne og de andre voksne på skolen for å få slutt på mobbingen, var konklusjonen etter dette to dagers kurset mot mobbing i skolen på Lanzarote.

Nå skal disse nesten 500 skolelevene og lærerne dra tilbake til sine skoler og fortelle hva de har lært.

Pannekaker på Las Vistas i dag
Sandra og Dani i full gang med å steke pannekaker! Foto: Lanzaroteposten

Onsdag er pannekakedag på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Lanzarotepostens redaktør har lært opp Sandra og Dani til å steke trønderske pannekaker, med både flesk og blåbærsyltetøy i tillegg, akkurat som min mor gjorde det.

Vi møtes fra kl.14 i dag onsdag. Siste onsdag var vi åtte gjester. Er ikke pannekaker din favoritt, er det mye annet godt på menyen. Denne uken er dagens rett frityrstekt lokal hvit fisk, med poteter og salat. Bilde av retten kan du på restaurantens FB-side.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast