nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 17.september 2024

Ugler konfiskert av politiet

Mange av leserne husker historien om to ugler på bytur, som vi presenterte i Lanzaroteposten i august.

Nå har Guardia Civil sammen med veterinærer i Haria kommune klart å identifisere damen med uglene.
Det viser seg at damen bryter flere dyrevernregler ved å ha disse fuglene i huset sitt. Dermed ble uglene konfiskert, og er nå plassert i dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen.

Uvanlig arrestant…Foto: Guardia Civil

Nå venter en rettssak, og det blir nok en bot for denne damen, for her var det absolutt noen ugler i mosen…

Bygging av boliger i landsbyen Teguise stoppet på grunn av arkeologiske funn
Foto: Gazette Life/teguise.es

Et byggeprosjekt på Calle Higuera i landsbyen Teguise har blitt stoppet i minst seks måneder etter at arkeologer har funnet bevis for tidlig bosetting i området.
Utbyggerne har planlagt å bygge åtte boliger på tomten, som nå altså er stoppet. Nå kan det også hende at utbyggerne blir pålagt å forandre på prosjektet, fordi de ikke sjekket på forhånd om eventuelle arkeologiske funn i området.

Calle Higuera er 80 meter fra sentrum av landsbyen Teguise. Teguise er Lanzarote gamle hovedstad, og er en av de mest historiske stedene på øya.

Planer for gangbruer i området Los Hervideros sørvest på Lanzarote
Los Hervideros. Foto: Marit Borgstad

En av veiene til landsbyen El Golfo sørvest på Lanzarote ble stengt i 2021 da flere synkehull ble oppdaget på siden av veien. Grunnen til at det ble synkehull i området, var en stadig erosjon på grunn av de kraftige bølgene i området.


Foto: Cabildo de Lanzarote

Området Los Hervideros er et av de mest besøkte stedene på øya, på grunn av de stadige bølgene som slår inn mot lavasteinene. Los Hervideros betyr de kokende kjeler, som er et godt navn på området.

Nå skal man flytte veien lenger inn på lavaen, og samtidig bygge gangbruer slik at de besøkende trygt kan oppleve de kraftige bølgene.

Sånn vil de nye gangbruene se ut. Ill: Cabildo/Gazette
Spanskkurs for utlendinger annonsert…på spansk
Skjermdump fra Tias kommune

Så gjør de det igjen!
Tias kommune setter i gang med et gratis spanskkurs for utlendinger. Et flott tiltak, men de forteller om kurset på spansk, til folk som ikke snakker spansk!

I annonsen går det unna, når kursleder Ana i rasende fart forteller på spansk om kurset, når og hvordan man skal melde seg på.
Målgruppen er altså folk som IKKE snakker spansk, og da synes redaktøren i Lanzaroteposten at det blir feil å fortelle om kurset på spansk.
Redaktøren laget en kommentar om dette på Facebook, og da braket det løs, må vite!

De fleste var enig i at et par opplysende setninger på engelsk, tysk, fransk, italiensk og arabisk kunne være på sin plass, mens noen forklarte entusiastisk at de ikke snakket spansk, men forstod alt! Nu vel.

Detter er altså et spanskkurs for utlendinger, som går hver mandag kl.15:30. og hver onsdag kl.09:30. Stedet nevnes ikke, men man melder seg på via telefon (0034) 669 975 265. Vi får bare håpe at den som tar i mot påmeldingen snakker litt engelsk eller et annet språk?

Tusenvis av mennesker opplevde konserten søndag kveld i landsbyen Mancha Blanca
Fra konserten i Mancha Blanca. Foto: Jacobo Medina, visepresident på Lanzarote

Søndag kveld holdt den andalusiske artisten Manuel Carrasco konsert på plassen utenfor kirken i landsbyen Mancha Blanca, der feiringen av Lanzarotes skytshelgen, Jomfru Dolores ble arrangert.

Allsangen runget over området da Manuel sang sine mest populære sanger, men det ble nærmest tårevått og andektig da han plutselig tok sin gitar og sang om steder på Lanzarote, som Timanfaya, Mirador del Rio, Famara, La Graciosa og Papagayo, og ikke minst om den lokale kunstneren César Manrique.

– For alt du ga oss, maestro César Manrique, må Gud velsigne deg, sang han:

Og i går mandag hvilte Lanzarote; det var offisiell fridag for mange, sikkert vel fortjent!

Sjømannskirken informerer

Ny uke, nye muligheter!

Her kommer denne ukas program hos oss:
Åpningstider: tirsdag og torsdag kl 11:00 – 14:00.
Under åpningstiden er kirkerommet åpent for lystenning eller en stille stund, biblioteket & leserommet er åpent og kafeen er åpen.
På torsdager baker Merethe brød – husk bestilling!
Søndag kl 18 serverer Ola Beisvåg sine søndagstanker på Facebook. Olas søndagstanker er blitt mer og mer populære, og nå kommer han også med søndagstankene sine i de månedene vi har full drift.

Ha en flott uke, dere!

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast