Ut på tur!

Lanzarotepostens turguide: Fottur ut fra landsbyen Famara på vestkysten av Lanzarote

Tekst og foto: Terje Jansson

Lanzaroteposten fortsetter sin serie om gå-turer på Lanzarote. Denne gangen har vi kommet til landsbyen Famara, nordvest på øya. Famara er mest kjent for sin surfe-strand. Men det skal ikke handle om den nå.

Det et noen fantastiske muligheter for fotturer, med gode stier langs havet der oppe.
Man kjører gjennom landsbyen Caleta de Famara, og kjører videre inn på en bred grusvei, som er litt humpete. Man kjører noen hundre meter videre, og veien drar mot høyre. Da kommer man straks ned til en parkeringsplass ved havet, på et sted som heter San Juan.
Her er det en fin strand, og en gang for mange års tiden lå det også en kirke her, Eremita de San Juan.

Parkeringsplassen er godt skiltet

Her kan man starte gå-turen. Man går mot venstre, og der finner man en gode sandsti å gå på, og man følger havet. Herfra kan man gå helt til landsbyen Caleta de Caballo (heste-byen), eller videre til det store sports-senteret Club La Santa.

Her vandrer vi langs havet

Men man behøver ikke gå så langt. Man kan snu når det passer, men en tur på 5-6 kilometer vil passe bra. Hvis man er ekstra sprek, kan man også ta en avstikker opp til den lille landsbyen Soo.

Å vandre langs havet her er bare deilig! Det er alltid en liten bris, og det er mange steder på veien man kan slå seg ned, og bare sitte å se og høre de hvite bølgene slå mot land..

Det er godt med en liten pause, og en slurk vann

På tilbaketuren får man hele tiden se på den fantastisk fjellkjeden El Risco de Famara. Man ser den store radaren på toppen av fjellet, Peñas de Chache (672 m.o.h). Man ser også den hvite Famara-stranden, der det nesten alltid er surfere.

På tilbaketuren ser vi fjellkjeden El Risco de Famara, med den militære radaren på toppen

Ikke minst ser man den særegne bebyggelsen av bungalower som ble bygget av norske leger og  tannleger på 1970 tallet. Opp gjennom denne bebyggelsen er det også mulig å gå tur, og videre under den mektige fjellkjeden El Risco, og ta stranden tilbake til Famara.

En utsøkt lunsj etter turen, med Famara-vin fra vinbodegaen Vega de Yuco for de som ville ha

Etter en deilig tur langs havet, er det mange små, koselige kafeér og restauranter i Famara som man kan besøke.
Men vær obs; det er alltid litt vind på Famara, og noen ganger kraftig vind. Da har sand lett for å fokke seg. Ikke prøv å kjøre gjennom disse sand-haugene! Lanzarotepostens utsendte var uoppmerksom, og gjorde det, idet vi skulle kjøre ned til en restaurant i sentrum. Det gikk ikke bra. Det måtte 5-6 personer til for å dytte den lille bilen ut av sanden.

Når det blåser, blir det sanddyner overalt. Da er det godt å ha hjelpere!

Men uansett ble det en svært hyggelig tur-dag på Famara. Har man ikke bil, er det mulig å kjøre buss hit også.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast