nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 12.september 2024

Facebook i går: Lanzaroteposten er SPAM 

I går skjedde det noe som redaktøren i Lanzaroteposten aldri hadde opplevd før.

Facebook tok bort min utsendelse av «Nyheter fra Lanzarote», og oppga som grunn at dette var «SPAM», altså søppel…(det er sikkert noen som synes det også, men…) Videre stod det at nyhetene var laget for å oppnå ekstra liker-klikk, og var ikke opp til Facebooks standard…hva nå det er.
Like etterpå mottok jeg et klage-skjema, hvor jeg kunne skrive hvorfor jeg eventuelt var uenig i avgjørelsen. Klagen skulle behandles om noen dager av «en maskin eller mennesker», stod det.

Det er jo så mye annet «ræl» på Facebook for tiden, og så går de løs på en nyhetsoppdatering?

Redaktøren av Canariavisen på Gran Canaria, Leo Lunde sendte meg med en gang meldinger om at dette også hadde skjedd med han, og han forklarte at dette var KI, Kunstig intelligens på sitt verste, og ikke mennesker som styrer. Også redaktøren av nettstedet flysmart24.no tok kontakt, og fortalte at dette hadde skjedd hos de også, spesielt i den siste tiden.
Også min ansvarlige ekspert for min nettside, britiske Ned Benjamin på Lanzarote forklarte at dette var det KI som styrte, og «de gjør som de vil».

Det fine er jo at nettsiden min, Lanzaroteposten.com ikke ble rørt, for den har ikke Facebook noe herredømme over. Det er den siden du leser nå.

Skjer dette igjen, er det bare å gå direkte til Lanzaroteposten.com, og gå utenom Facebook. (Nå blir jeg kanskje kastet ut av Facebook for å skrive dette?)

Jeg beklager ulempene dette førte til!

Regjeringen på Lanzarote har laget «Turistmens ti bud»
Foto: Vidar Nordli Mathisen

Regjeringen på Lanzarote har laget «Ti bud for turister«, som er et ledd i kampanjen som skal informere turister om ansvarlig og etisk turisme.

Kampanjen tar sikte på å «fremme en oppførsel som er full av respekt og anekjennelse av øyas natur, og som skal redusere holdninger til hat av turister».

Da kampanjen skulle settes i gang denne uka, inviterte presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort to nylig ankommet turister til å underskrive «De ti turist-budene» på turistkontoret på flyplassen.

Her er de ti bud for et hyggelig opphold på solskinnsøya:

–  Det er nesten en million øyer i verden. Du har valgt vår øy, Lanzarote. Vi takker deg, og ønsker deg velkommen. Vi håper du vil ta vare på øya, og elske den som vi som bor her gjør.

– Beveg deg med respekt på øya. Ikke etterlat noen tegn på at du har besøkt et sted, som bare skal ha spor etter lava, vind og hav.

– Spar på vannet. Ferskvann er noe av det viktigste vi kan produsere på øya, og holder oss unna tørke, selv om det nesten aldri regner her.

– La deg bli lullet med. La musikken du hører være bølgeskvulp, eller vinden som plystrer når du beveger deg på lavasanden.

– Ikke kast søppel i naturen. La blikket ditt i stedet falle på vulkanene, vinmarkene og de hvitmalte husene.

– Vær oppmerksom og forsiktig når du går langs stiene. Du er nemlig omringet av et utrolig biologisk mangfold som må beskyttes.

– Steiner, planter og organismer i havet er en del av landskapet vi har på øya. Se etter suvenirer i butikken, ikke i naturen.

– få med deg den lokale håndverksindustrien. Smak på produktene fra land og sjø. Gjør det, for kvaliteten av den kortreiste maten og drikke vil sende deg til den sjuende himmel.

– Vær generøs, og vær hyggelig til de som inviterer deg inn til øya si med åpne armer.

– Gode opplevelser ligger i hvordan du ønsker å utforske verden. Er du en av de turistene som klapper når flyet ditt lander på øya, så la Lanzarote klappe for deg for god oppførsel når du forlater øya!

God ferie!

Over 9000 elbiler på Kanariøyene
Elbil på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

Mellom 2020 og 2023 økte tallet på elbiler på Kanariøyene med 400 prosent, fra 1917 elbiler til 9023 elbiler. Dette melder det kanariske instituttet for statistikk ISTAC.
Den samme trenden finner vi også når det gjelder hybridbiler. I 2020 var det nesten 11 000 hybridbiler på Kanariøyene, og tre år senere var tallet litt over 34 000 hybridbiler.

På Kanariøyene er det nå registrert 1,9 millioner kjøretøy. Bare 3,3 prosent av bilparken er biler med alternativ energi.
65 prosent er bensinbiler, og 31 prosent er drevet av diesel. Over 13 prosent av bilparken er over 30 år gammel, over 20 prosent er mellom 15 til 20 år, og 7 prosent av bilene er mindre enn to år.

Vil du lære deg KARATE?

Denne uka kan man melde seg på kurs i karate i idrettshallen like ved fotballbanen i Tias. Dette er kurs for store og små, og man får mer informasjon ved å ringe telefonnummeret på plakaten.

Sjømannskirken informerer

Tiden raser av gårde og vi er allerede kommet til andre uken av september. Om en måneds tid kommer vinterpersonalet nedover og det blir full aktivitet på Sjømannskirken. Det gleder vi oss til!

Denne uken har vi følgende på programmet vårt:
Tirsdag: åpent fra 11:00 – 14:00
Torsdag: åpent fra 11:00 – 14:00

I åpningstiden er kirkerommet og biblioteket åpent. Det samme er kafeen som under åpningstiden selger vafler, kaffe & mineralvann.

Fredag kl 18:00 Nytt nyhetsbrev går ut på epost
Søndag kl 18:00 Vinterprest Ola Beisvåg presenterer sine søndagstanker
God uke, dere!

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast