nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 2.september 2024

Turister forurenser naturen rundt vulkaner på Lanzarote

Siste uke ble det oppdaget at turister hadde skrevet navnet sitt med steiner plukket fra området rundt vulkanen Montaña Roja i Playa Blanca.

Foto: leser/ La Voz de Lanzarote

– Dette har gjort en betydelig skade på landskapet ved vulkanen. «Det røde fjellet» er en naturarv med stor verdi for øya vår, og som fortjener å bli bevart for fremtidige generasjoner, sier en leser til lokalavisa.

Nå ønsker man å foreta pedagogiske og forebyggende tiltak i området. Det inkluderer å sette opp skilt som forklarer og fremmer respekt for bevaring av området. I tillegg er det viktig å holde området fritt for menneskelige endringer, og oppfordre til ansvarlig oppførsel.

Myndighetene har tidligere satt opp skilt som sier «Ikke rør steinene», for eksempel på strendene. Dette ødelegger økosystemet i området, står det på skiltet.

Drivstoff-og matvareprisene faller på Kanariøyene
Foto: unsplash.com

Mange varer på Kanariøyene har blitt billigere i august. Dette skriver det nasjonale instituttet for statistikk, INE i en melding.
Inflasjonen holder seg på 2,2 prosent, som er den laveste hittil i år.
I meldingen står det at det er prisfallet på mat, alkoholfrie drikkevarer og drivstoff som har bidratt til den lave inflasjonen.

Fly fra Ryanair tok av fra Lanzarote mens 38 passasjerer stod i pass-kø
Foto: Lucas Davis, unsplash.com

31.juli ble 38 passasjerer som stod i pass-kø på flyplassen etterlatt, da flyet deres fra Ryanair tok av på vei til Storbritannia.

Nå må britiske turister få sitt pass stemplet både ved innreise til og utreise fra et Schengen-land, etter nye regler for personer som kommer fra et land utenfor Schengen. Storbritannia er utenfor Schengen-området.
Det viste seg at det var bare en politibetjent i pass-kontrollen denne dagen, og dermed ble det kø. I følge Ryanair prøvde de å få passasjerene til å gå utenom køen, men til ingen nytte. Dermed dro Ryanair fra Lanzarote uten de 38, som altså stod i pass-kø.

Nå krever de 38 passasjerene å få kompensasjon fra Ryanair, men flyselskapet sier at dette ikke var deres feil, og nekter å betale ut erstatning.

Nå er denne saken flyttet over til rettssystemet på Lanzarote. En dommer skal nå vurdere hvem som skal betale hva til de etterlatte passasjerene, som måtte kjøpe en ny billett for å komme seg hjem.

Venn av Lanzarote utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St.Olavs orden 
Foto: Tor Kristiansen

Lanzarote-venn og forfatter Tor Åge Bringsværd ble siste uke utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St.Olavs orden for hans fremragende forfatterskap. Utnevnelsen foregikk i Vestby kulturkvartal sist onsdag.

Tor Åge Bringsværd under utnevnelsen. Foto: Tor Kristiansen

Tor Åge Bringsværd har hus på Lanzarote, og tilbringer mye av sin tid på solskinnsøya. Samtidig har han gledet et stort publikum med sine mange foredrag på Sjømannskirken i Puerto del Carmen.

En venn av forfatteren, og mangeårig «vaktmester» til huset hans på øya, Tor Kristiansen var invitert til utnevnelsen, og sendte bilder til Lanzaroteposten. Takk for bilder og tekst!

Sjømannskirken informerer

Vi har bursdag….
Søndag fylte Sjømannskirken 160 år!
Feir med oss tirsdag 3. september kl 12.
Tirsdag åpner vi etter å ha stengt for ferie i august. Åpningstiden er fra kl 11 til kl 14.

Gleder meg til å se dere!

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast