nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 29.august 2024

Det har blitt dyrere å leie privat feriebolig på Lanzarote
Tegnet for registrert feriebolig. Foto: FB

Den gjennonsnittlige husleien for ferieboliger på Lanzarote har økt med 15 prosent på et år.Omsetningen i juni var på 16,8 millioner euro. Dette skriver det kanariske instituttet for statistikk ISTAC i en melding.

I juni i år var det registrert 7669 ferieboliger (Viviendas Vacacionales) på øya, hvorav nesten 92 prosent var utleid i juni.

Leieprisene varierer etter hvor mange senger det er i boligen. Ferieboliger med 1-4 senger hadde en snitt-pris på 108 euro per døgn, en økning på 17,5 prosent fra juni i fjor. Da kostet et døgn 89 euro.
Ferieboliger med 5-8 senger kostet i snitt 208 euro, en økning på litt over tre prosent. Boliger med flere enn 8 senger kostet 486 euro per døgn i juni, en økning på over 20 prosent fra i fjor.

Åtte nye taxi-løyver i Tias
Foto: Tias kommune

Tias kommune med Puerto del Carmen har siste uke godkjent åtte nye taxi-løyver. Seks av disse bilene er spesiallaget for passasjerer med nedsatt funksjonsevne.

Over 200 tonn med søppel fjernet fra veikantene på Lanzarote
Fra ryddeprosjektet langs veiene. Visepresidenten står til venstre, Foto: Cabildo de Lanzarote

I de siste fire månedene har det blitt fjernet over 200 tonn med søppel fra veikantene på Lanzarote.
Visepresidenten på øya, Jacobo Medina er også sjef for alle offentlige prosjekter på Lanzarote, og sier i en melding at uten denne arbeidsstyrken ville mye av øya gro igjen.
– Det er områder hvor floraen vokser veldig fort, og kan i enkelte tilfeller vokse inn på veien. Derfor er vi takknemlig når publikum varsler oss om dette, ofte mye tidligere enn når myndighetene oppdager problemet. Dette viser at innbyggerne er glad i øya si, og vil presentere den i så god stand som mulig, når turistene og andre besøkende kommer, sier visepresidenten til lokalavisene.

Motorveien LZ-2 forbi Playa Honda ved flyplassen er nå åpen i begge retninger
Veien er åpen! Foto: Cabildo de Lanzarote

I sommer har man jobbet lenge og hardt med å lage en ny avkjøring inn til Playa Honda. Det lages nye tuneller, og dermed har deler av motorveien vært delvis stengt i perioder.
Denne uka kunne de ansvarlige for utbyggingen fortelle at arbeidet er forsinket, og den nye undergangen vil ikke bli tatt i bruk før våren 2025. Da vil undergangen ta i mot i snitt 9 000 biler i døgnet. Det blir også bygget et fortau, og et sykkelfelt.
Kostnadene er hittil beregnet å bli på 3,8 millioner euro.

65 000 tilskuere på avslutningskonserten i hovedstaden Arrecife

Det var folksomt på bystranda i hovedstaden da byfestens siste dag var søndag. På scenen stod artisten Sebastián Yatra fra Colombia , som presenterte mange av sine hits, og allsangen var enorm da 65 000 personer sang med!
Etterpå ble det hele avsluttet med et fyrverkeri. Bildet er tatt av byens ordfører:

Foto: Yonathan de Leon
To ugler på tur i en barnevogn i Costa Teguise

Ei dame som gikk langs fortauet i turistbyen Costa Teguise med ei barnevogn med to ugler i, vakte stor oppmerksomhet sist lørdag.

Damen gikk sakte langs fortauet ved den populære stranda Las Cucharas, mens folk stanset opp og tok bilder av uglene, som begge var lenket til barnevogna. Folk kunne også legge igjen penger i et glass som stod i vogna.

Lokalavisa skriver at dette var to eksemplarer av ørneugler, som er blant de største av alle europeiske nattlige rovfugler, og er ikke en truet fugl.
Her er videoen, som lokalavisa La Voz de Lanzarote har lagt ut:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast