nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 22.august 2024

Red på hest på stranda, men det er forbudt!
Ridende rytter til hest! Foto/video: La Voz de Lanzarote

En kvinne kom ridene på en hest langs stranda i Famara vest på Lanzarote sist mandag. Kvinnen ble filmet mens hun red, og videoen ble videresendt til lokalavisa La Voz de Lanzarote.
Dermed ble det voldsomme reaksjoner fra rådhuset i Teguise.
Derfra meldes det bestemt at hesteriding på strendene er strengt forbudt.  Reglene sier at å ta med dyr på stranda, og ikke minst å bade med dyr, som hunder, hester osv er helt forbudt. Å gå langs offentlig vei og stier er lov, når dyret er i bånd eller i snor/med tømmer.

Flere turister i pedalbåt måtte ha hjelp
Arkivfoto: wikipedia.org

Sju personer i tre pedalbåter måtte ha hjelp for å komme seg til land etter at det begynte å blåse kraftig ved Playa Grande i Puerto del Carmen mandag.
Heldigvis ble livredderne på stranda oppmerksom på hva som foregikk, da båtene begynte å drive forbi Hotel Fariones. Ved hjelp av en gummibåt ble pedal-brukerne geleidet inn til piren ved Playa Chica, som ligger et par hundre meter etter Hotel Fariones.
To andre pedalbåter ble reddet av selskapet som leier ut båtene før de kom for langt ut.

Eksporten fra Kanariøyene økte med 24 prosent
Ill.: FB

Eksporten fra Kanariøyene økte med 24,2 prosent i årets første seks måneder. Økningen var størst innen vinindustrien, og frukt og grønnsaker, står det i en melding fra det kanariske statistikk-instituttet.
Videre står det at eksporten fra øyene bidro mye til at eksporten fra Spania som land også økte.

Fotball på stranda…for alle!

En av de mest kjente og populære fotballklubbene på Lanzarote er UD Lanzarote .
Laget inviterer store og små til en morsom fotballtrening på Playa Grande i Puerto del Carmen i dag torsdag fra kl.18.30. Stedet er på stranda ved Sea View Bar på Avenidaen.

Det er 10.gang at klubben inviterer til en lett joggetur med spillerne, ta bilder med spillerne, og en kamp mellom spillerne og de yngste som har møtt opp. Det hele er helt gratis for alle!

Barneteateret på Lanzarote søker etter deltakere!

Lanzarote senter for scenekunst (Centro de Artes Escénicas Lanzarote) inviterer nå barn og tenåringer til å delta i høstens teaterkurs.

-Brenner du for skuespill? Vil du forbedre din sceneferdighet? Teaterkurs gitt av Lanzarote senter for scenekunst er den perfekte muligheten til å utvikle ditt talent og kreativitet, står det i invitasjonen.
Kurset starter 11.september i det kommunale teateret i Tias. Påmelding er via epost eller telefon, som man finner på plakaten. Break a leg!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast