nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 14.august 2024

Flamingoer har kommet til saltverket Salinas de Janubio
Arkivfoto: unsplash.com

Flere flamingoer er nå på plass ved saltverket Salinas de Janubio mellom landsbyen Uga og Playa Blanca.
I følge eksperter har disse vadefuglene flydd hit fra Middelhavet. Saltverket er et perfekt stoppested for fuglene, hvor de kan spise de små krepsdyrene Artemia salina, som lever i saltdammene, og som gir flamingoene den rosa fargen.
Det ventes at flamingoene vil fortsette sin ferd videre sørover etter å ha hvilt og spist seg sterke på Lanzarote.

Det er best for digitale nomader i Spania, Nederland og NORGE!
En digital nomade. Foto: unsplash.com

Det blir flere og flere såkalte «digitale nomader»; som betyr at man tar med seg PC’n sin, og jobber fra hvilket som helst land, så lenge forholdene ligger til rette for jobben som skal utføres.

Et internasjonalt konsulentfirma, Global Citizen Solutions   har funnet ut at Spania er det beste landet å være digital nomade i, tett fulgt av Nederland og Norge.

Konsulentfirmaet har analysert programmer som trekker til seg digitale nomader i 65 land, og har undersøkt følgende kategorier:
Hvor enkelt er det å få lovlig opphold i landet, livskvalitet (medisinsk behandling, sikkerhet, forurensning og klima), økonomi (levekostnader og skatt), og teknologi (gode muligheter for nettbruk).

De tre mest populære landene, Spania, Nederland og Norge tilbyr en høy levestandard, med god kvalitet på helse, utdanning og sosiale tjenester….men det er dyre land å bo i.
Både Spania og Nederland tilbyr digitale nomader en hjelp for å få permanent opphold, og senere også statsborgerskap, står det i utredningen fra konsulentfirmaet.

Problemer for ferja fra Gran Canaria via Lanzarote til Cadiz på det spanske fastlandet
Foto: armastrasmediterranea.com/

Det gikk ikke helt etter planen da ferja fra selskapet Armas Trasmediterránea skulle dra fra Gran Canaria sist lørdag formiddag.
Selveste kapteinen ble påkjørt av en bil om bord, og kapteinen brakk foten. Dermed måtte kapteinen på sykehus, og en ny kaptein ble tilkalt for å få ferja trygt til Cadiz. Alt dette tok litt tid, og ferja ble hele 15 timer forsinket.

Fly fra jet2 møtt av politiet ved landing på Lanzarote
Foto: jet2.com

Et fly fra Storbritannias største charterselskap jet2 ble møtt av politiet siste uke, da flyet landet på Lanzarote med passasjerer fra Belfast i Nord-Irland.
Kapteinen hadde bedt om hjelp fra Guardia Civil etter at flere av passasjerene hadde laget kvalm om bord med både flypersonalet og de andre passasjerene. -Dette var turen fra helvete, sa en av passasjerene til lokalavisa.

Ved ankomst til Lanzarote ble passasjerene som laget bråk hentet av politiet, og ble bøtelagt. Nå er det også opp til flyselskapet om disse passasjerene får fly med jet2 en annen gang. Det er tvilsomt!

Yaiza kommune med Playa Blanca er blant de ti stedene i Spania med størst turist-tetthet
Playa Blanca. Foto: Marit Bogstad

Det er mange måter å telle turister på i Spania.
Nå viser det seg at Yaiza kommune med Playa Blanca sør på Lanzarote tar 8.plassen blant spanske feriesteder med 43,5 turister per innbygger. Tias kommune med Puerto del Carmen har 24,3 turister per innbygger, og er nr.19. Teguise kommune med Costa Teguise inntar 23.plassen med 17,1 turister per innbygger.

Pannekaker i dag fra kl.14

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere, har Dani og Sandra på restauranten Las Vistas tatt sommerferie, og stengt restauranten.
Neste onsdag er Las Vistas åpen igjen!

Derfor vil det bli pannekaker å spise på restauranten Great Asia på Avenidaen i Puerto del Carmen, rett over gata for Burger King i dag fra kl.14:

Og nå er det pannekaker fylt med jordbær og krem på menyen:

Foto: Lanzaroteposten

Er ikke pannekaker din favoritt, er det mye annet godt på menyen! Og når det nærmer seg 30 grader ute, er det deilig og svalt inne i restauranten!

Spanias fredag den 13. er tirsdag den 13!

Visste du at Spanias fredag den 13. er tirsdag den 13.?
Det var i går, men det gikk bra…det man ikke vet, har man kanskje ikke vondt av? Men nå vet vi det!

Takk til Lydia Thain som minnet meg på det!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast