nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 12.august 2024

Seks butikker i Arrecife solgte kreftfremkallende parfyme
Arkivfoto: unsplash.com

Lokalpolitiet i hovedstaden Arrecife har mange oppgaver. En av disse er å sjekke at parfymerier ikke selger produkter som kan være skadelig for brukerne.
Etter pålegg fra EUs informasjonsavdeling RAPEX (Rapid Exchange of Information System) fant politiet i byen seks butikker som solgte produkter som inneholdt stoffet Lilial, et produkt som ble brukt som duft i parfyme. Dette stoffet ble forbudt i EU/EØS allerede i mars 2022, fordi det ble påvist at stoffet var kreftfremkallende.

Det viste seg at disse seks butikkene hadde importert merker som Prady og Yeseny fra Asia, og som innholdt Lilial.
Eierne av butikkene ble pålagt å øyeblikkelig fjerne disse produktene fra hyllene. – Kontrollene vil fortsette, sier en representant for politiet.

Fem landsbyer uten vann i helgen
Foto: Canal Gestion

Fem landsbyer på Lanzarote opplevde kutt i vannforsyningen denne helgen. Allerede fredag morgen forsvant vannet fra store deler av landsbyene Máguez i Haria kommune, Los Valles i Teguise kommune, og La Asomada, Conil og Masdache, alle i Tias kommune.

Vannverket Canal Gestión sendte straks ut meldinger om situasjonen, og forklarte at man ville gjenvinne vanntrykket så raskt som mulig. Vannverket forklarte at det ble oppdaget flere brudd på vannledningene i disse områdene, som igjen gjorde at vanntrykket forsvant.

Billigere bensin på Lanzarote på grunn av ny lavpris-stasjon

Siste uke ble en ny lavpris bensinstasjon åpnet i hovedstaden Arrecife. Plenoil er navnet, og er en ubetjent stasjon som nå selger 95 oktan bensin til 1,09 euro per liter. To andre Plenoil-stasjoner åpnes senere i år i byen.
Dermed presses prisene nedover også på de andre stasjonene på øya, som kommer forbrukerne til gode:

Ill.: Arrecife kommune
Byfesten i hovedstaden Arrecife har startet

I to uker arrangeres hovedstadens største fiesta, når innbyggerne skal feire byens skytshelgen San Ginés. Det er tivoli ved regjeringsbygget Cabildo, det blir flere konserter og andre aktiviteter, både på bystranda El Reducto og ved bukta Charco de San Ginés.

Hvem var så San Ginés?
Han kom fra en liten by som heter Clermont-Ferrand, som ligger sør i Frankrike. I 1798 ble han utnevnt til skytshelgen i Arrecife, etter at han før sin død hadde ledet et offentlig kontor i byen, og hjalp innbyggerne med mye og mangt.

Det er altså 225 år siden prestegjeldet San Ginés Obispo ble opprettet, som ble begynnelsen på byen Arrecife. Det skal også markeres i denne byfesten.

Hele programmet på engelsk finner man ved å klikke HER. Det spanske programmet finner man ved å klikke HER.

Hetebølgen fra det spanske fastlandet kommer til Kanariøyene denne uka
Dette er Playa Grande i Puerto del Carmen. Nå blir det skikkelig varmt, sier værmelderne!
Foto: Tias kommune

AEMet er Spanias offisielle værinstitutt. Derfra kommer det beskjed om at hetebølgen som siste uka har herjet på fastlandet og deler av Europa, vil ankomme Kanariøyene denne uka.
Det er bare å skalke lukene, kjøpe solfaktor 30, sørge for å ha nok isbiter i fryseren, ta på solbriller, og gå ut og nyte!

Landsbyfesten i Puerto del Carmen er over…dette er litt av aktivitetene som var populære:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast