nyheter

Nyheter fra Lanzarote! 1.august 2024

Veggmaleri laget av lokale ungdommer og flyktninger ødelagt
Bildet er tatt før spraymalingen. Foto: La Voz de Lanzarote

Et veggmaleri laget av lokale ungdommer og flyktninger ved samfunns-senteret Conecta Tias i Calle Cesar Manrique i Puerto del Carmen ble ødelagt av spraymaling forleden natt.
Maleriet viser problemene ved å flykte, bo på et annet sted, og møte nye utfordringer. Flere kunstnere i byen fordømmer hærverket, og har anmeldt dette til politiet som hatkriminalitet.

Sånn så maleriet ut etter at vandalene hadde herjet. Foto: Gazette Life

Det viser seg at det kan være flere naboer til senteret som har vært med på å ødelegge maleriet. Kunstnerne i Puerto del Carmen sier at de kommer til å ta grep, slik at disse rasistene ikke tror at de kan gjøre hva de vil. Tias kommune støtter kunstnerne og flyktningene fullt ut.
Politiet sier at de har minst en person mistenkt i saken, og han er tatt inn til avhør.

Travelt for politiet i Puerto del Carmen
Foto: Lokalpolitiet

Ved siden av hatkriminaliteten i kommunen, har lokalpolitiet i Tias arrestert en person uten sertifikat, og som hadde flere pakker med kokain i bilen. En annen mann er arrestert etter å ha kjørt på en kvinne og hennes to hunder. Kvinnen ble hardt skadd, og hundene døde. Mannen er tiltalt for vold i nære relasjoner.

Hovedstaden Arrecife sliter også med vandaler
Foto: Yonathan de Leon

Ordføreren i Arrecife, Yonathan de Leon går hardt ut mot de som ødelegger de nye søppelkassene som er satt ut i byen.
Nå oppfordrer han innbyggerne til å ta bilder eller filme dersom de ser disse personene som vandaliserer byen, og sende bildene eller videoen til det lokale politiet.

Hotellene på Lanzarote tjente over 51 millioner euro i juni
Hotel Lava Beach i Puerto del Carmen. Foto: hotellavabeach.com

Hotellene på Lanzarote tjente over 51 millioner euro i juni. Prisene på et rom steg i snitt 10 prosent til 115 euro per natt sammenlignet med juni i fjor.
Sammenlignet med juni i fjor, tjente hotellene 3,7 millioner mer i juni i år. Til sammen hadde hotellene 171 000 gjester, som bodde til sammen en million døgn på hotell i juni.
Siste år gikk tallet på hotell-ansatte opp med 20 prosent. Nå jobber 10 259 personer på hotellene på Lanzarote, mot 8 516 ansatte året før.

Den danske byplanleggeren og arkitekten Per Bjørn er død
Mercedes og Per Bjørn. Foto/privat/La Voz de Lanzarote

Per Bjørn Christensen var født i Danmark i 1936, og døde tirsdag i sitt hjem i Puerto del Carmen på Lanzarote.

Han var lidenskapelig opptatt av Lanzarote, og hadde blant annet  ansvaret for å bygge ut bydelen Los Mojones i Puerto del Carmen.
I 1974 ble det norske rehabiliteringssenteret Casas Heddy tegnet og bygget av Per Bjørn, og stedet ble åpnet i 1975.
Sammen med sin danske forretningspartner Neil Prahm var Per Bjørn også ansvarlig for å skaffe materialer til og utforme gulvet og taket til kirken i Gamlebyen i Puerto del Carmen.
Den lokale kunstneren Cesar Manrique skrev i sin bok «Arquitectura inédita» i 1974 at «Per Bjørn var en stor disippel som klarte å fange hele ånden på denne magiske øya, for å utvikle en miljøarkitektur full av harmoni».

Per Bjørn etterlater seg sin kone Mercedes, og fire barn; Simon, Hanne, Maria og Per Bjørn.

Sjømannskirken på Lanzarote er sommerstengt i august

Sjømannskirken har stengt i hele august.
Daglig leder, Merethe Thortveit sier at kirkens nødtelefonen er alltid åpen, selv om det er ferie. Man finner alle kontaktmuligheter ved å gå til Sjømannskirkens nettside HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast