nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 2.oktober 2024

Landsdekkende spansk tv-kanal skal ringe det nye året inn fra Lanzarote
Grotteområdet Jameos del Agua. Foto: cabildodelanzarote.com

En av de mest populære tv-kanalene i Spania, Telecinco skal overføre innringingen av det nye året fra grotteområdet Jameos del Agua nord på Lanzarote.
I tiden fram til nyttår vil tv-kanalene Telecinco og Cuatro også vise nye bilder fra Lanzarote i reklamepausene, bilder av både naturen og de gastronomiske tilbudene fra øya.

Det er direktøren for Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote (CACT), Ángel Vásquez som forteller dette i en pressemelding.
Han sier videre at det er første gang tv-kanalen overfører innringingen av det nye året på nyttårsaften fra områder utenfor det spanske fastlandet.
Sendingen vil vare i 15 minutter , og skal blant annet sende i det siste minuttet før midnatt, da de tradisjonelle 12 druene skal spises over hele Spania. Da vil millioner av seere følge med på skjermen, både hjemme i sin bolig og ute på restauranter og barer.

De fleste som jobber på Lanzarote, jobber i hotell-og restaurantbransjen
Restaurante Mirador el Roque i landsbyen Orzola nord på Lanzarote. Foto: Terje Jansson

I Yaiza kommune med Playa Blanca er 66 prosent av arbeidstakerne sysselsatt i hotell- og restaurantbransjen. I Tias kommune med Puerto del Carmen er 52 prosent av arbeiderne i hotell-og restaurantbransjen, og i Teguise kommune med Costa Teguise 47 prosent.
Også i de andre kommunene på øya er prosentdelen av arbeidere i hotell-og restaurantbransjen stor.

Sju prosent av arbeiderne på øya jobber innen bygg-og anleggsvirksomheter, i industrien 3,4 prosent, og bare en prosent i jordbruket.

Økonomisk støtte gis til de som vil lage spillefilmer og tv-serier på Kanariøyene
Netflix har laget flere filmer på Lanzarote. Foto: netflix.com

Det spilles stadig inn filmer på Kanariøyene, både for det store lerrettet og tv. I år har den kanariske regjeringen bevilget tre millioner euro (over 30 millioner kroner) til filmprosjekter.

Ny restaurant har åpnet ved Terminal 2 på flyplassen
Caffé Di Fiore. Foto: AENA

Eieren av flyplassen på Lanzarote, AENA forteller i en melding at en ny kafe har åpnet i Terminal 2, terminalen for lokalflyene.
Navnet på den nye kafeen er Caffé Di Fiore, som eies av spanske Pansfood S.A.U.

Kafeen tilbyr kaffe av alle slag, som cappuccinos og mokka, varm sjoklade og te. Dessuten selges det kaker, mini-snacks og wienerbrød, står det i invitasjonen.
Det siste året har det kommet mange nye spisesteder på flyplassen på Lanzarote. KFC, Pizza Hut, Wok Street og Pret A Manger er alle nye tilskudd.

Har du barn eller ungdom som er glad i å synge? Teaterskolen på Lanzarote leter etter sangere til ungdomskor

Er man mellom 8 og 16 år, og som liker å synge pop, moderne og musikalske sanger på engelsk, da er stedet teateret i Tias torsdag 3.oktober kl.16-17.15!
Man kan ringe 667 227 899 for nærmere opplysninger, og påmelding.

Skoleteaterfestivalen 2025 søker deltakere
Fra en tidligere forestilling med skoleteateret. Foto: Cabildo de Lanzarote

I mai neste år arrangeres den årlige skoleteaterfestivalen i teateret i hovedstaden Arrecife.

Denne uka inviteres barn og ungdom til å utforske scenekunst, sin egen kreativitet og lagarbeide. Man får mer informasjon og muligheter til å melde seg på ved å klikke på www.festivalteatroescolar.com fram til 7.oktober.

Det er pannekakedag på Las Vistas i dag!

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14. Sakte, men sikkert vil pannekake-elskere dukke opp utover høsten.

Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast