nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 18.september 2024

71 personer druknet på Kanariøyene i fjor
Bystranda i Arrecife. Foto: turismolanzarote.com

Regjeringen på Kanariøyene har sendt ut en video for å fortelle folk hvordan man kan forebygge flere drukningsulykker på øyene.

Forebygging starter med deg: Vær veldig forsiktig. Respekter hva som skjer med vind, bølger, strømmer. Respekter flaggene.

Våre strender er en skatt. Ta vare på den skatten, og ta vare på deg selv. Sammen kan vi nyte en trygg og glad dag på stranden,
fortelles det i videoen.

Kvinne fikk bot for å binde hunden sin utenfor shoppingsenter i Arrecife, mens hun selv gikk for å handle inne
Arkivfoto: wikimedia.org

En kvinne ble bøtelagt for å ha forlatt hunden sin bundet til en stolpe utenfor shoppingsenteret Open Mall i hovedstaden Arrecife siste uke. Dette gjorde hun mens hun selv gikk inn i senteret for å handle.

I fjor kom det nye velferdslover for dyr i Spania, og å etterlate en hund i bånd utenfor en butikk er en «uaktsom handling», spesielt når det er varmt, og hunden ikke har vann i nærheten. Boten kan faktisk bli opp til 20 000 euro i ekstreme tilfeller.

Hunden ved shoppingsenteret ble midlertidig tatt vare på av dyrevernet i Arrecife.

Guardia Civil etterforsker forgiftning av hunder
Arkivfoto: pixabay.com

Flere hunder i landsbyen Guinate i Haria kommune nord på Lanzarote har blitt forgiftet de siste ukene etter en luftetur ute.

Saken har høy prioritet, og etterforskes nå av Guardia Civils dyreavdeling Seprona, det lokale politiet, representanter fra regjeringens miljødepartement, lokale jegere,  og sporhunder som er lært opp til å finne gift.

Lederen av dyrebeskyttelsen i Haria sier at tryggheten til våre dyr er viktig. Derfor bruker vi alle ressurser til å garantere denne for tryggheten.
– Vi ber om at alle som går tur med sine hunder om å være være forsiktig, og rapportere alt som er mistenkelig, fortsetter dyrebeskyttelsen.

Dagbladet på ville geografiske veier
Skjermdump fra Dagbladet/Facebook

I går skrev Dagbladet om at «en kvinne døde etter et angrep av hai på Kanariøyene«.
Det viste seg at kvinnen var på en seilbåt 514 kilometer, over 51 mil sør for Kanariøyene da ulykken inntraff. Blir ikke dette det samme som å si at det var en bilulykke utenfor Trondheim, i Oslo? Det er 50 mil mellom Trondheim og Oslo…

Dagbladet får velfortjent tyn så det holder på avisens egne Facebook-sider!

Gastronomi i den ville vesten, uten å forlate Lanzarote
Her serveres det god mat! Foto: Restauranten

Restauranten Forasteros i Playa Honda, like ved flyplassen kombinerer Tex-Mex-retter og ekte meksikansk mat.
Restauranten feirer i september sin ettårsdag, og i følge eierne, to karer fra Colombia er det stadig kø utenfor når de åpner på kvelden kl.19.30.
Det er åpent fram til 22.30, men på fredag og lørdag stenger de kl.23.30. Lørdag har de også åpent fra kl.13 til 16 på ettermiddagen.

Navnet Forasteros kan oversettes med utenfor eller utenforstående, og da går det på at maten kommer fra andre steder i verden, fra den ville vesten. – Her serverer vi alle, enten man er fredløs, sheriff, eller er høvding for den  amerikanske urbefolkningen, sier eierne på nettsiden sin.

De mest populære rettene er en meksikansk hamburger, og små tapasretter med pommes frites, chili con carne, sprøstekt bacon, smeltet ost med hvitløkssaus, sennep og ananas-saus, sier eierne. Gjestene skryter også av restaurantens nachos og ribeye steak.

Restauranten ligger i Calle San Borondón 55,  ved siden av jernvarebutikken i Playa Honda.
Bord kan/bør bestilles på forhånd, via tlf (0034) 606 91 80 59.

Man kan lese mer om rettene, og finne kart over beliggenhet ved å klikke på restautanens nettside HER.

I dag onsdag er det pannekaker på Las Vistas

I dag er det pannekakedag på Lanzarote. Rekorden på seks pannekaker står ennå…når blir den rekorden slått?. Foto: Lanzaroteposten

Fra kl.14 i dag serveres det pannekaker på restauranten Las Vistas.
Oppskriften er trøndersk, og sammen med pannekakene kan du få flesk og blåbærsyltetøy. Er ikke pannekaker din favoritt, er det mange andre gode retter på menyen.
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast