nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 16.september 2024

Offisiell fridag på Lanzarote i dag mandag

Denne helgen ble Lanzarotes skytshelgen, Jomfru Dolores feiret i landsbyen Mancha Blanca på Lanzarote.
Selve hoveddagen for feiringen var i går søndag, med flere religiøse aktiviteter. Kvelden ble avsluttet med konsert av den spanske artisten  Manuel Carrasco, og et flott fyrverkeri.

Fra festen foran kirken i landsbyen Mancha Blanca. Foto: Tinajo kommune

I dag mandag er det fra kl.11 et program for hele familien, og fra kl.13 er det musikalske opptredener av gruppa Los Salvapantallas og
Los Lola. Kl.17 er det slutt for i år.

Banker, skoler og kommunale og statlige kontorer er stengt i dag. Ellers går livet sin vante gang på øya…

Kanskje kommer…paven?
Pave Frans . Foto: wikipedia.org

– Jeg tenker på at jeg vil dra til Kanariøyene for å se med egne øyne hva som skjer med flyktningene som kommer dit. Samtidig vil jeg møte de som tar i mot flyktningene, og finne ut mer om hva som skjer når flyktningene først kommer til øyene.

Dette fortalte paven til journalister på flyet på vei til Roma etter at paven hadde besøkt Singapore, Øst-Timor, Papa New Guinea og Indonesia siste uke.
Videre fortalte paven at han også planlegger en tur til sitt hjemland Argentina, og at Kanariøyene kunne bli et stopp på veien dit når han først skulle dra så langt.

Regjeringen på Lanzarote vil protestere mot en bestemmelse som forbyr nybygg i strandsonen
Havna i Puerto del Carmen. Foto: turismolanzarote.com

Siste måned kom det spanske kystdepartementet med et forslag om å forby alle nybygg i strandsonen i Spania, det som også kalles 100-metersbeltet.
Presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort sier i en melding at denne loven vil påvirke all ny bebyggelse og oppussinger som er planlagt langs kysten fra Playa Blanca i sør til landsbyen Orzola i nord. – Vi vil dermed få problemer med å få sette opp en liten pergola i disse områdene, sier presidenten.
I et møte som ble arrangert med ordførerene på øya, Næringsforeningen og flere forretningsfolk i forrige uke ble det full enighet i å protestere mot dette forslaget.

Regjeringen på Lanzarote har fjernet flere tillatelser for ferieboliger som ikke er i bruk. Ny utleielov presenteres senere
Registrerte ferieboliger har dette skiltet på husveggen. Foto: FB

Etter at regjeringen strammet inn på reglene for å registrere en feriebolig på Lanzarote etter en viss dato i april, kom det et ras av nye søknader om å få registrere sin bolig som feriebolig. De fleste ble registrert «bare i tilfelle», sier regjeringen.

Nå har regjeringen tatt grep, og har fjernet lisensen til nesten 1400 turistsenger på øya. Dette rammer blant andre ferieboliger i Tinajo kommune, som har fått 160 turistsenger fjernet fra markedet, og 346 senger i Yaiza kommune.
Disse ferieboligene har nemlig ikke vært i bruk de siste fem årene, og er derfor fjernet fra feriemarkedet.

Den kanariske regjeringen vil legge fram en ny og strengere lov om utleie i slutten av denne måneden. Det kanariske parlamentet vil da diskutere, og senere stemme over den nye loven.

Flere passasjerer var innom flyplassen på Lanzarote i august
Stadig flere passasjerer på flyplassen. Foto: Lanzaroteposten

August ble en travel måned på flyplassen på Lanzarote.
Nesten 800 000 passasjerer var innom flyplassen, enten til eller fra, og det er en historisk rekord.
Dette er også over fem prosent flere passasjerer enn i august i fjor.

På Kanariøyene var det nesten 35 millioner som brukte flyplassene, som er 9,5 prosent flere enn i samme måned i fjor.

Lanzarote er representert på filmfestival i New York
Foto: Filmfestivalen

Lanzarote vil bli representert i oktober ved en av verdens største filmfestivaler for science fiction-filmer i New York.
«Kraken Mare» heter filmen, som er filmet i sin helhet på Lanzarote, og skal delta i klassen «Best Live Action Short Film» på Brooklyn SciFi Film Festival.

Dette er en lavbudsjett-film, produsert av Paco Garcia gjennom det lokale produksjonsselskapet StellarBeat Films på Lanzarote.
Filmen ble laget i fjor sammen med studenter fra kunstskolen Pancho Lasso i Arrecife, og filmet på forskjellige steder på øya.

Man kan lese mer om festivalen i New York HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast