nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 5.september 2024

Flere fikk arbeid på Lanzarote i august
Flere ble ansatt på restauranter på Lanzarote. Her fra en ny restaurant, Hull 19 på golfbanen i Tias. Foto: Lillian Sjøli Bævre

På Lanzarote gikk arbeidsledigheten ned igjen i august. Det betyr at ledigheten på øya har gått ned de siste fire månedene.
Siden august i fjor har ledigheten gått ned med nesten åtte prosent, fra 8334 til 7692 ledige.

De fleste som kom seg ut i jobb fikk arbeid på hotell og restauranter. Deretter fulgte bygg og anlegg, butikker og industri.

På Kanariøyene fikk nesten 10 000 arbeidsledige jobb det siste året, I august 2024 var det 163 000 personer uten jobb på Kanariøyene, det laveste ledighetstallet siden 2008.

Tallene er utarbeidet av det kanariske arbeidsdirektoratet OBECAN.

Over 300 000 cruisepassasjerer besøkte Lanzarote i årets sju første måneder
Foto: Yonathan de Leon, ordfører i Arrecife

I årets sju første måneder kom det over 300 000 cruisepassasjerer til Lanzarote. Det er 15 prosent flere enn i samme periode i fjor.
De travleste månedene var i juni og juli sammenlignet med samme måneder i fjor, da det kom 22 500 passasjerer.

Ordføreren i Arrecife, Yonathan de Leon sier i en melding at det nå lages nye stier for fotgjengere ut fra havna, som vil gjøre hovedstaden mer innbydene og attraktiv, dersom turistene velger å besøke byen i de timene oppholdet varer.

Listen over hvilke cruiseskip som ankommer Lanzarote denne høsten blir offentliggjort i Fredagspilsen i morgen.

– Mindreårige flyktninger er den spanske stat sitt ansvar, sier den kanariske regjeringen
Flyktninger kommer til Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

Den kanariske regjeringen har sendt ut en melding om at mindreårige flyktninger som reiser alene er den spanske stat sitt ansvar.
Samtidig blir staten beskyldt for å ikke følge protokollen når mindreårige kommer til en av Kanariøtene.
Erklæringen om statens ansvar kommer etter at seks mindreårige flyktninger ble avvist av myndighetene på øya El Hierro, og ble sendt ut på gata igjen fordi det ikke var kapasitet for disse barna på øya.

Samtlige politiske partier på Kanariøyene støtter uttalelsen fra regjeringen, og krever nå at den spanske stat tar affære, og setter inn flere ressurser i arbeidet med flyktningene.
I sommer har ankomsten av såkalte pateras, båter med flyktninger økt med nesten 20 prosent. Tallet ventes å øke når høsten kommer, med et roligere farvann enn tidligere i sommer.

Tre ungdommer ble filmet etter risikabel kjøring gjennom vulkanområdet

Tre unge jenter ble observert hengende ut fra bilvinduene mens bilen var i fart på veien gjennom det vulkanske landskapet på vei mot landsbyen Yaiza.
Jentene lo og tok bilder underveis, og ble filmet av bilen som kjørte foran dem.

Politiet sier at dette er en alvorlig mangel på trafikksikkerhet, og kan ikke bare skade bilens passasjerer, men også sette andre trafikanters liv i fare.
Dette er den korte videoen som lokalavisa La Voz de Lanzarote har fått tilgang til:

Kan man fly en drone over Lanzarote?
Foto: pixabay.com

Mange lurer på om det er fritt frem for å bruke en drone på Lanzarote.
Reglene for bruk av droner på Lanzarote er strenge, kan det britiske turistbladet Gazette Life på Lanzarote fortelle.

Lanzarote er ei lita øy. I områdene fra Puerto del Carmen via Arrecife til Costa Teguise bor det mange mennesker, og er også klassifisert som områder for inn- og utflygningslei for flyplassen. Uautorisert bruk av droner i dette spesielle området er strengt forbudt, og man blir bøtelagt hvis man oppdages.

Så er det regler som er laget for området nord på øya. Dette gjelder området rundt den militære radar-installasjonen på vulkanen Las Peñas del Chache i Haria kommune. Her er all dronebruk forbudt.

Å sende opp en drone med kamera over nasjonalparken Timanfaya er fristende for mange. Dette er strengt forbudt.
Ønsker man å bruke droner i dette området, må det søkes om tillatelse til dette. Som regel gis det bare tillatelser til landmåling eller andre vitenskapelige formål.

Nøkkelordet er «uautorisert». Det er mulig å få tillatelse å fly droner på Lanzarote, men bare under strenge vilkår. For de fleste dronebrukere blir det for mye byråkrati og mas.
Det er steder på Lanzarote hvor bruk av droner er tillatt under spesielle vilkår. Dette inkluderer det meste av Yaiza kommune, fra El Golfo og landsbyen Uga til Playa Blanca sør på øya. En liten del av Tinajo er også lov, som inkluderer La Santa og den nordlige delen av øya fra Máguez og over til naboøya La Graciosa.
Det er ikke lov å fly droner over folk eller boligområder.

Lanzaroteposten skrev om bruk av droner allerede i 2023, hvor vi la ut kart over hvilke områder som er forbudt på Lanzarote.

Det er også laget en nettside som heter «Canary Islands Drone Laws«.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast