nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 4.september 2024

Hesteskulpturene kommer tilbake til Lanzarote
Hestene kommer hjem igjen. Foto: Gazette/Cabildo

Regjeringen på Lanzarote har bekreftet at den planlegger å bringe hesteskultpturene «Rising Tide» tilbake til øya.
Skulpturene er laget av den britiske kunstneren Jason de Caires Taylor. Hvor skulpturne skal plasseres er ikke bestemt, men vil i følge en talsperson for regjeringen bli plassert på et sted godt synlig fra hovedstaden mot sjøen.

Her var hestene plassert tidligere, ved festningen San José og cruisehavna i Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

Skulpturene ble fjernet av den sosialistiske regjeringen på øya i 2019, etter en heftig politisk krangel. Regjeringen mente at skulpturene ikke passet inn i arven etter den lokale kunstneren Cesar Manrique. Dessuten var hestene en kopi av hestene som var utplassert i elva Themsen i London. Nå har regjeringen bevilget 200 000 euro til prosjektet.

Man planlegger også å gjenåpne de Caires «Atlantic Museum», undervannsmuseet med skulpturer på havbunnen i Playa Blanca, og som ble fjernet fra lista over øyas turistattraksjoner i 2019.

Foro: Museo Atlantico
Prisen på bensin falt med nesten 20 centimos den siste måneden på Lanzarote
Foto: arrecife.es

Prisen på drivstoff på Lanzarote har gått ned med nesten 20 centimos per liter i august, norske kroner.2,35  per liter.

Den billigste 95 oktan bensin finnes på Plenoil-stasjonen i hovedstaden Arrecife med 1,082 euro per liter. Deretter følger SPL-stasjonen i Tias med 1,099 euro per liter.
De samme to bensinstasjonene selger også den billigste diesel med henholdsvis 1,072 euro og 1,098 euro. Den billigste 98 oktan bensin er ved Cepsa-stasjonen på flyplassen, med 1,269 euro per liter.

Kamp om flypassasjerene mellom Madrid og Lanzarote

Tre spanske flyselskap selger nå flybilletter mellom Madrid og Lanzarote for henholdsvis 25 euro og 35 euro.

Foto: Iberia Express

Iberia tilbyr nå billetter til 35 euro hver vei hvis man bestiller før 23.september, for å fly mellom 1.oktober 2024 og 31.mai 2025.

Foto: Air Europa

Air Europa tilbyr billetter til 25 euro hver vei mellom Lanzarote og Madrid, ved kjøp av tur/retur før 17.september, for å fly frem til 13.juni 2025.

Foto: Binter Canarias

Det kanariske flyselskapet Binter selger nå billetter fra Kanariøyene til Madrid for 25,45 euro hver vei fram til 16.september, for å fly mellom 1.november 2024 og 28.februar 2025.

Fotballaget CD Union Sur Yaiza fra Lanzarote vant sin første kamp i spansk 2.divisjon
Union Sur Yaiza. Foto: Fotballaget

Søndag spilte det lokale fotballaget US Yaiza mot CD Illescas fra Toledo på fastlandet. 400 tilskuere hadde møtt opp på fotballbanen i Yaiza sør på Lanzarote, og så at hjemmelaget vant 2-1. Vi gratulerer  med seieren!

I dag onsdag er det pannekaker på Las Vistas
I dag er det pannekakedag på Lanzarote. Rekorden på seks pannekaker står ennå…når blir den rekorden slått?.Foto: Lanzaroteposten

Fra kl.14 i dag serveres det pannekaker på restauranten Las Vistas.
Oppskriften er trøndersk, og sammen med pannekakene serveres det flesk og blåbærsyltetøy. Er ikke pannekaker din favoritt, er det mange andre gode retter på menyen.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast