Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 30.august 2024

Hola!

Foto: turismolanzarote.com

Vi har lagt bak oss ei fantastisk fin uke på solskinnsøya!
Noen skyer på morgenen, et par-tre regndråper noen steder, og temperaturen på dagen litt under 30 grader, og på natta ikke under 22 grader.
Sånn blir det neste uke også!
Værvarslinga i Norge får sine data fra spanske AEMet, som sier at det blir godt og varmt i de neste dagene også…klikk her: YR.NO .

Kenneth Gasque fra Danmark blir hyllet med statue på Lanzarote

Kenneth Gasque. Foto Lanzarote Sports Destination

Kenneth Gasque ble født i København i november 1950. Han har jobbet som sportsdirektør på det danske sportshotellet Club La Santa på vestkysten av Lanzarote i 35 år, og er mannen bak Ironman på øya.

Etter selv å ha deltatt i flere Ironman-aktiviteter andre steder, bestemte han at Lanzarotes første Ironman skulle arrangeres i 1992.
Han var også ansvarlig for terrengløpene Ocean Lava og Lanzarote Wine Run.

Nå har regjeringen bestemt at det skal reises en statue av den godeste Kenneth, som en hyllest og takk for innsatsen til den danske «dreng» fra myndighetene på Lanzarote.
Statuen skal stå i Puerto del Carmen, der Ironman har sin start og innkomst. Kunstneren heter Cintia Machin, og er fra Lanzarote.

Asiatisk mat-festival på Nasjonenes plass i Puerto del Carmen lørdag

Den tradisjonelle dragebåt-festivalen ankommer Puerto del Carmen i morgen lørdag. Dette er en asiatisk og gastronomisk festival, hvor det utstilles dragebåter, og det blir også musikk av den lokale gruppa Treintaytantos på Nasjonenes plass i Matagorda i Puerto del Carmen:

Foto: FB

Det er gratis adgang fra kl.12-17.

Marbacoa?

Og når den asiatiske mat-festivalen går av stabelen i morgen på Lanzarote, annonserer «Seafood from Norway» sitt nye konsept: MARBACOA over hele Spania, også på Kanariøyene.

Dette er et artig ordspill… Alle spanjoler vet hva barbacoa er, nemlig grillmat. Så bruker man MAR istedet for BAR først i ordet, MAR betyr hav, og dermed har man laget et nytt ord; grilling av sjømat:

Foto: Seafood from Norway

Landsbyfestene fortsetter

Denne uken er det landsbyfest i Famara på vestkysten av Lanzarote. Og allerede i dag starter landsbyfesten i Yaiza, tettstedet sør for Puerto del Carmen. Festen holdes til ære for skytshelgenen Jomfru Remedios:

Hele programmet finner man ved å klikke HER.

Foto: yaiza.es

Allerede i morgen lørdag kl.18 går et stort opptog fra fotballbanen i Yaiza mot sentrum, ved kirken. Bildet over er fra opptoget i fjor.

ABBA til Lanzarote…bare nesten da!

I forrige uke skrev vi om at «ABBA» kommer for å underholde folk på Lanzarote i desember:

Allerede nå er over 25 prosent av billettene solgt, så her går det unna! Inntektene går til Parkinsonsforeningen på Lanzarote.

Dagen er fredag 6.desember på Hotel Natura Beach i Playa Blanca, med gratis buss fra og til Puerto del Carmen og Costa Teguise.

Les mer om arrangementet, maten, auksjonen og utlodningen HER, og kanskje betille billetter?

Et eller flere hjertesukk fra redaktøren…

Foto: Viaplay

Da er de i gang igjen, tv-serien «Charterfeber» på norsk TV3 hvor man sender flere på ferie til Gran Canaria, og de mest utroligste scener utspiller seg. Og folk ser på; premieren i forrige uke hadde skyhøye seertall.

Jeg synes dette er en fornedring av folk.

Jeg har jobbet som journalist i flere år, og det første vi lærte på jobben i NRK var å beskytte folk mot seg selv hvis vi skulle intervjue noen, eller vise hva de holdt på med der og da.

Eksemplene er mange fra «Charterfeber»:
Noen av deltakerne tror at innsjekkingsautomatene på Gardermoen er bankautomater, en familie på tre voksne har bestilt leiebil, og ender opp med en svær varevogn med plass til tre personer foran, og som senere parkerer i en rundkjøring og skaper trafikkproblemer, og et eldre ektepar aner ikke at for å få lys på hotellrommet, må man bruke nøkkelkortet.
Alt dette sendes direkte ut til et leende publikum, som sikkert kommenterer «hvor dum går det an å bli!» og så videre.

Dette smitter over til mange. Jeg har hørt at folk ikke tør fortelle at man skal på ferie til Kanariøyene, for dit er det bare «dumme folk» som reiser.

Er det på tide med en mot-serie? Kanskje følge noen som går i den lokale kunstneren Cesar Manriques fotspor? Bli med vår tur-general Terje på en fottur mellom vinrankene i La Geria? Overføre en klassisk konsert fra Jameos del Agua, eller en opptreden av lokale folkedansere?

Hva synes Lanzarotepostens lesere? Bruk gjerne kommentarfeltet på Facebook, eller Lanzarotepostens epost, messenger eller whatsapp.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Kanskje «lett-vann» er løsningen på Lanzarotes vann-problemer?

Vel, vi vet at de serverer mye god drikke på Las Vistas, når den ukentlige fredagspilsen starter kl.19 i kveld. Mat har de også, så det er bare å ta seg en tur i varmen i kveld.
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

I morgen prøver vi å finne ut sannheten om noen av mytene denne fantasiske øya har.

Er den lyse sanden på strendene her virkelig fra Sahara? Finnes det ferske og lokale blåskjell på restaurantene? Mistet skuespilleren Omar Sharif huset sitt på Lanzarote i kortspill?
Svarene får du i morgen på Lanzaroteposten!

Sjømannskirken informerer


Sjømannskirken på Lanzarote har sommerstengt i august, men minner om at vinterprest Ola Beisvåg presenterer sine søndagstanker kl.18 hver søndag på kirkens Facebookside. Den finner man HER.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast