nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 28.august 2024

Årets drueavlinger blir mindre enn forventet
Vindruer på Lanzarote. Foto: winetourslanzarote.com

De siste druene blir plukket denne uka, blant annet vindruene man lager den søte vinen Moscatel av.
Det offisielle Vinrådet på Lanzarote sier i en melding at avlingene vil nå 1,3 millioner kilo, langt under de to millioner kilo man hadde forventet tidligere. Det er også to millioner kilo mindre enn avlingene i fjor.

Mangel på regn og høye dagtemperaturer siste vinter etterfulgt av en skyet juli måned er grunnen til avlingstapet. Kvaliteten er imidlertid veldig god, står det videre i meldingen fra Vinrådet. Spesielt fremheves den gode kvaliteten på malvasia-druene i år.

Dette betyr at det vil produseres omtrent en million flasker vin fra Lanzarote i år. Druene er plukket av de 1800 drue-bøndene som er på øya, og som blir fordelt på de 30 autoriserte bodegaene.

Hovedgatene i landsbyen Tinajo pusses opp
Innkjøring til Tinajo. Foto: turismolanzarote.com

Tinajo kommune på Lanzarote skal pusse opp gatemiljøet i landsbyen. Det er bevilget 285 000 euro, nesten tre millioner kroner som skal brukes på 100 nye avfallsbeholdere, 80 benker, 80 stoler og 40 plantekasser.

Regjeringen på Lanzarote kjøper tomter i landsbyen Uga for å bygge kommunale boliger
Landsbyen Uga. Foto: wikimedia.org

Mandag vedtok regjeringen på Lanzarote å kjøpe tomter på nesten 5000 kvadratmeter i landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen.
Prisen var 1,1 millioner euro, og på tomtene skal det bygges boliger «som har rimelige husleier for innbyggerne av Lanzarote», står det i meldingen fra regjeringen.

Ny sjef for vannforsyningen på Lanzarote
Fra avsaltningsverket på Lanzarote. Foto: Concorcio del Agua de Lanzarote

Det har vært store problemer med vannforsyningen på Lanzarote det siste året. Et dårlig ledningsnett og flere tekniske problemer ved avsaltningsverket i Arrecife har skapt utkoblinger flere ganger.

Nå har regjeringen ansatt en ny sjef for Concorcio del Agua de Lanzarote. som kan oversettes med vannforsyningen på øya.

Den nye sjefen heter Fernando Fernández, og sammen med presidenten på øya, Oswaldo Betancort forteller de i en melding at flere enn 120 større oppgaver ligger foran dem, både med selve vannforsyningen til beboerne, rensing og bedre sanitære løsninger.
-Det er på tide å bli mer effektive, og samtidig bli mer økonomisk bærekraftig når det gjelder vannforsyningen på øya, sier presidenten på Lanzarote.
Lanzaroteposten ønsker lykke til! Det er en gedigen oppgave som venter, når for eksempel over 60 prosent av ferskvannet som produseres aldri kommer fram til forbrukerne på grunn av et veldig dårlig ledningsnett.

Pannekaker i dag!

Da er vårt pannekakested, restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i gang igjen etter sommerferien!

Første måltid med pannekaker på Las Vistas i Puerto del Carmen ble offisielt servert 14.oktober 2020. Da hadde Las Vistas holdt stengt i sju måneder på grunn av pandemien:

Fra åpningsdagen i 2020. Fra v. Kåre, Gunn og Hans. Bak Dani. Foto: Lanzaroteposten

I dag møtes vi til et nytt pannekaketreff kl.14. Er ikke pannekaker din favoritt, har Dani mye annet godt på menyen.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret i Puerto del Carmen.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast