nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 27.august 2024

Playa Los Pocillos i Puerto del Carmen er åpnet igjen
Playa de los Pocillos. Fotyo: turismolanzarote.com

Som Lanzaroteposten skrev om siste uke ble deler av Playa Los Pocillos i Puerto del Carmen stengt på grunn av E.Coli-bakterier i vannet. Nå er bakteriene borte, og den populære stranda er åpen for publikum igjen.

Fagforeningen til politiet ber om å få bruke elektrosjokkvåpen og pepperspray
Foto: Cabildo de Lanzarote

En talsperson for fagforeningen til Guardia Civil på Lanzarote sier at man nå har bedt myndighetene om tillatelse til at politiet får bruke elektrosjokkvåpen og pepperspray i tjenesten.
Dette kommer etter en alvorlig voldsepisode under landsbyfesten i San Bartolomé tidligere i sommer, da en kampsportutøver gikk til angrep på to politibetjenter og flere tilskuere.

En ny vindleke skal settes opp på flyplassen
Den gamle vindleken ved flyplassen. Foto: Cabildo de Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote har bestemt at det skal settes opp en ny vindleke ved Cesar Manrique-flyplassen på Lanzarote.

Man skal lage en ny vindleke etter tegninger som den lokale kunstneren Cesae Manrique laget før sin død i 1992. Dette er en del av en større plan for å forbedre områdene for ankomst og avreise ved flyplassen.

For britiske borgere til og fra Lanzarote: Nye regler gjelder fra 10.november
Ill.; EES-ETIAS

Fra 10.november gjelder det nye regler for borgere som ikke bor i et EU-EØS-land, og som skal besøke et land i Schengenområdet, hvor Spania med Kanariøyene er en del av.
Fra mai 2025 vil det bli utstedt et visum som varer i tre år.
Man kan lese mer om hvordan dette fungerer på nettsidene til Lanzarote Information HER.

Neste år blir det skikkelig konkurranse?

Ikke før er vi ferdig med dette års Ironman, så legges det ut plakat for neste års Ironman på Lanzarote…og den arrangeres på en ikke helt ukjent dato for nordmenn:

Men vi står han av…jeg tror at dette går bra, med to arrangementer på samme dag på Lanzarote!
Registreringen til neste års Ironman er allerede i gang…HER. Påmelding til den norske 17.mai-feiringen kommer litt senere…

Hva med en nesten ekte ABBA-konsert i desember, og samtidig støtte en god sak?

Fredag 6.desember arrangeres den årlige veldedigeskonserten til inntekt for foreningen for Parkinsons-syke på Lanzarote.
Showet foregår i restauranten på Hotel Natura Beach i Playa Blanca, med GRATIS buss fra både Costa Teguise og Puerto del Carmen, frem og tilbake.
Det serveres en tre-retters middag med laks og kylling, det blir auksjon, loddsalg og dans, og ved å skanne bildet nederst til høyre i annonsen kan man få flere opplysninger, og bestille billettt.

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart sju år, og har skrevet nesten 2000 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.

Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32, og sende en valgfri sum.

Vil du heller bruke et bankkontonummer? Gi beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side , eller på nettsiden du er på nå.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast