nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 26.august 2024

Nesten 70 prosent av befolkningen på Lanzarote støtter turismen
Foto: Vidar Nordli-Mathisen

Etter flere skrekk-historier, blant annet i norske aviser om hvordan innbyggerne på Kanariøyene hater turister, kommer svaret her:

68,8 prosent
av befokningen på solskinnsøya Lanzarote støtter turismen på øya, og vil at man skal fortsette å promotere Lanzarote som feriemål.
62 prosent av befolkningen på Kanariøyene sier at turismen har vært veldig gunstig for deres øy. Det er det kanariske statistikk-instituttet som har foretatt undersøkelsen.
Undersøkelsen viste at flertallet av den kanariske befolkningen mente at turismen har bidtatt til økonomisk utvikling, har trukket til seg investstorer, og har økt forbruket av lokale produkter. Likevel mener noen at boligprisene har økt, leieprisene har gått opp, og dermed også levekostnadene. Dette har igjen skapt usikkerhet blant de som jobber på øyene.

76,5 prosent av de spurte på Lanzarote sa også ja til å betale en turistskatt,  dersom pengene ble brukt på å beskytte miljøet på øya, og samtidig forbedre livskvaliteten til de som bor der. Dette skrev Lanzaroteposten om i siste uke.

Reiseselskapet TUI Storbritannia sier at prisene for opphold på Lanzarote har falt mest


Britiske TUI har 16 destinasjoner for familier ut fra Storbritannia. I en melding forteller selskapet at prisene på såkalte familieturer til Lanzarote har falt mest sammenlignet med juli i fjor.
Prisene på opphold på Lanzarote har falt med 7,2 prosent, noe som gjør at Lanzarote er den 7.billigste destinasjonen når det gjelder mat, drikke og andre essensielle produkter, står det i meldingen fra TUI uk. I fjor var Lanzarote rangert som nr.14.

Arrecife kommune har tildelt årets turistpriser


Arrecife. Foto: arrecife.es

Turistmyndighetene i hovedstaden på Lanzarote, Arrecife har offentliggjort hvem som får årets turistpriser.

Kulturprisen gikk til Toñin Corujo, en verdenskjent musiker fra Arrecife. Han spiller nasjonalinstrumentet timple, og driver også sin egen musikkskole hvor han underviser barn i nasjonalinstrumentet.
Prisen for firmaer/profesjonell karriere gikk til Sam Parfums , kosmetikkbutikkene som ble grunnlagt på øya i 1969.
Idrettsprisen gikk til José Carlos Hernández, en løper som deltok i London-OL 2012  i maraton, og som nå er aktiv i å fremme idrettsarrangemter i Arrecife.
Arrecife turistpris gikk til Arrecife Gran Hotel, mens prosjektet «Den seilende konserten» med Orquesta Clásica de Lanzarote , da det klassiske orkesteret på Lanzarote holdt flere konserter ute på en flåte i havnebassenget i hovedstaden.

Turistprisene deles ut på Verdens turistdag 27. september.

Svensk musiker deltar på den 19. Lanzarote visuelle musikkfestival i oktober

Nå er billettene lagt ut for salg for Festival de Musica Visual de Lanzarote, som arrangeres på Lanzarote fra 9. til 19.oktober.

De siste to årene var flere av artistene på festivalen norske, men i år er det en svensk gitarist som representerer Skandinavia.
Björn Meyer heter han, og er godt kjent i musiker-miljøet som en fantasisk utøver av sin speselle seks-strengs bass.

Björn Meyer. Foto: bjornmeyer.com

Den svenske gitaristen spiller den 16.oktober sammen med den tunisiske kvartetten Anoar Brahem Quartet i storsalen i Jameos del Agua, og alene dagen etter i grotten Cueva de los Verdes.
Men aller først, den 20.september spiller han i Moss kirke i Norge kl.22, hvor han spiller sammen med flere musikere.

Les mer om festivalen, og bestill billetter HER.

I går kveld ble byfesten i hovedstaden Arrecife avsluttet, i dag er det Caleta de Famara sin tur
Landsbyfesten i Caleta de Famara på vestkysten er i gang fra i dag av. Foto: turismolanzarote.com

I går kveld ble byfesten i hovedstaden Arrecife avsluttet med en kjempekonsert på bystranda, da den populære sangeren Sebástian Yatra fra Colombia stod på scenen foran over 65 000 publikummere. Her er en av artistens mest populære låter:

Fra og med i dag er det landsbyen Caleta de Famara på vestkysten sin tur.
Det blir flere konserter i havneområdet, og kanskje det viktigste arrangementet blir en båtparade søndag 1.september, med landsbyens skytshelgen , Sagrado Corazon de Maria, Marys hellige hjerte om bord en av båtene.
Etterpå blir det tradisjonen tro et stort vann-party!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast