nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 21.august 2024

Deler av stranda Los Pocillos i Matagorda i Puerto del Carmen stengt på grunn av bakterier i vannet
Playa de los Pocillos. Fotyo: turismolanzarote.com

I går tirsdag ble deler av badestranda Los Pocillos i Matagorda i Puerto del Carmen stengt. Grunnen er at det mandag ble funnet spor av E.Coli-bakterier i vannet. Dette gjelder den delen av stranda som ligger på baksiden av Hotel Jameos Playa. Det røde flagget er heist.

I dag onsdag vil nye tester bli tatt for å se om situasjonen har endret seg.

E.Coli-bakterier finnes i tarmene til mennesker og varmblodige dyr. I følge Verdens helseorganisasjon WHO er de fleste bakteriene ufarlige, men noen mennesker kan få magekramper og diare. De fleste som blir syke, blir friske i løpet av fire til ti dager.

De fleste turistene vil godta en turistskatt 
Foto: Vidar Nordli-Mathisen

Tre av fire turister på Lanzarote vil akseptere en turistskatt. Det viser en undersøkelse som det kanariske statistikk-instituttet har utført.

Undersøkelsen foregikk i tidsrommet april til juni i år, og 76,5 prosent av de spurte sa ja til å betale en turistskatt.
Av de som sa nei til å betale, var det flest turister fra Irland. Nesten 30 prosent av de irske turistene sa nei. 27,5 prosent av de spanske turistene sa også nei, i følge undersøkelsen.

De fleste som ble spurt var altså villig til å betale en skatt på en til tre euro per dag, dersom pengene ble brukt på å beskytte miljøet på øya, og samtidig forbedre livskvaliteten til de som bor der.

Restaurantene i turistsentrene økte inntektene 
Restauranten Castillo de San José i Arrecife. Foto: diariodelanzatrote.com

Inntektene til turistsentrenes restauranter på Lanzarote økte i årets sju første måneder etter en fornyelse av menyen. Lokal mat og drikke ble introdusert, og det viste seg at kortreist mat og drikke var populært blant gjestene.

Spesielt økte inntektene på restauranten Castillo de San José, festningen som nå også huser det internasjonale museet for samtidskunst på øya. Økningen er på 15 prosent.
Også restaurantene og baren ved den romantiske øya Islote de Fermina ved Gran Hotel i Arrecife hadde en økning på over 14 prosent.

Denne øya, som ble designet av den lokale kunstneren Cesar Manrique, og gjenåpnet i fjor, har hittil stengt alle dager kl.17. Nå utvides åpningstidene, og stedet vil holde åpent til midnatt torsdag, fredag og lørdag. Det blir også middagsservering fram til kl.22, og en DJ vil spille musikk fredag og lørdag.

-Dette blir ett av de beste stedene å oppleve solnedgangen på Lanzarote, sier turistsjefen på øya, Ángel Vázquez.
Dessverre er det fremdeles ikke noe nytt om når bassengene vil åpnes for publikum.

Totalt har restaurantene ved turistsentrene tjent 4, 5 millioner euro i årets sju første måneder.

Regjeringen på Lanzarote «friskmelder» Hotel Papagayo Arena i Playa Blanca
Hotel Papagayo Arena i Playa Blanca. Foto: wikipedia.org

Sagaen om Hotel Papagayo Arena i Playa Blanca fortsetter.

Byggingen av hotellet ble etterhvert bestemt av myndighetene som ulovlig, og lisensen til hotellet ble annulert allerede i 2007.
Flere beordringer om riving av hotellet har blitt servert opp gjennom årene.
Daværende ordfører i Yaiza kommune, José Fransico Reyes ble i 2016 dømt til seks års fengel på grunn av korrupsjon, blant annet på grunn av en «kjøpt» byggetillatelse til det omtalte hotellet, hvor ordføreren fikk både båt og bolig som «takk for hjelpen».

Nå velger regjeringen på Lanzarote å godkjenne hotellet som det står i dag. Det som nå gjenstår er at kommunestyret i Yaiza kommune godkjenner «benådningen».

Lanzaroteposten har i mange år skrevet om dette hotellet, seinest i juli.

Pannekaker i dag!

Da er vårt pannekakested, restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i gang igjen etter ferien!

Første måltid med pannekaker på Las Vistas i Puerto del Carmen ble offisielt servert 14.oktober 2020. Da hadde Las Vistas holdt stengt i sju måneder på grunn av pandemien:

Åpningsdag i 2020. Fra v. Kåre, Gunn og Hans. Bak Dani. Foto: Lanzaroteposten

I dag møtes vi til et nytt pannekaketreff kl.14. Er ikke pannekaker din favoritt, har Dani mye annet godt på menyen.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret i Puerto del Carmen,

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart sju år, og har skrevet nesten 2000 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.

Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32, og sende en valgfri sum.

Vil du heller bruke et bankkontonummer? Gi beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side , eller på nettsiden du er på nå.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast