nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 13.august 2024

En båt med 14 døde flyktninger fra Afrika ble funnet ved Den dominikanske republikk i Karibia
Foto: La Voz de Lanzarote

En båt med 14 døde flyktninger om bord ble funnet av en fisker like utenfor kysten av Den dominikanske republikk i Karibia siste uke.
Ved nærmere undersøkelser ble det funnet identifikasjonspapier i båten, som fortalte at personene om bord var fra Senegal og Mauretania, rett over sundet fra Kanariøyene.
Det ble også funnet narkotiske stoffer om bord, som antakelig skulle finansiere en ny start for flyktningene på Kanariøyene.

Det er ikke første gang at båter med flyktninger ikke klarer å finne Kanariøyene på sin ferd ut fra den afrikanske vestkysten. Da blir neste stopp Mellom-Amerika, en tur som kan ta flere uker, hvis havstrømmene ikke er særlig sterk.

Tørke gjør at bønder som dyrker oliven på Lanzarote vil motta økonomisk hjelp
Oliventrær på Lanzarote. Foto: Hans Langeland

I vinter har det nesten ikke vært nedbør på Lanzarote. Samtidig har snitt-temperaturen vært høyere enn normalt. Dette har gjort at olivenavlingene er dårlige dette året.
Derfor har regjeringen gitt bøndene en mulighet til å søke om økonomisk støtte. Bøndene vil få 550 euro per hektar, altså for hvert 10.mål med oliventrær, som skal dekke tapet av avlingene.

Christian Dior lanserer et kaktusprosjekt på Lanzarote
Foto: Dior

Parfymegiganten Christian Dior lanserer nå et nytt hudprodukt for menn, Sauvage Mencare. Produktet inneholder ekstrakter fra kaktus som vokser på Lanzarote.
Hovedfabrikken til Christian Dior ligger i Normandie i Frankrike, som forteller at det nye produktet inneholder 90 prosent naturlige ingredienser, deriblant fra kaktusplanten som kalles Tunera conera, og som vokser på Lanzarote:

Tunera conera. Foto: Gobierno de Canarias

Fra kaktusen får man et vann-lignende ekstrakt, som blandes med naturlig svart kull, står det i meldingen fra Christian Dior.

Flyselskapet Iberia Express tilbyr reiser mellom Lanzarote og Madrid for 15 euro
Foto: iberiaekspress.com

Det spanske flyselskapet tilbyr nå tre daglige turer mellom Madrid og Lanzarote. Kjøper man tur/retur, koster det 15 euro for hver vei.  Tilbudet er for residente innbyggere, som også er registrert i flyselskapets Express Club. Registreringen er gratis.
Reisene må foretas mellom oktober 2024 og mars 2025.

Billetter kan bestilles via selskapets nettside Iberia Express.

Aer Lingus fra Irland dobler sine turer til Lanzarote i vinter
Foto: aerlingus.com

Det irske flyselskapet Aer Lingus dobler sine turer til Lanzarote denne vinteren. Nå skal de fly åtte ganger hver uke, med to turer hver dag i fire dager.
Hvert år kommer det over 250 000 turister fra Irland til Lanzarote. Irland har 4,9 millioner innbyggere, en halv million færre innbyggere enn Norge…

Spanias statsminister ferierer på Lanzarote

Spanias statsminister, Pedro Sánchez kom i går mandag til Lanzarote for å feriere i Lanzarotes representasjonsbolig, La Mareta-residensen i Costa Teguise.
De siste somrene har statsministeren tatt med seg sin kone og barn for å feriere i Costa Teguise.

La Mareta. Foto: Cabildo de Lanzarote

Der bor han i La Mareta, et fasjonabelt hus som opprinnelig ble bygget av kong Hussein av Jordan. Huset ble senere gitt til den spanske kongen, Juan Carlos I. Når kongefamilien ikke var der, kunne flere av Europas kjente politikere feriere der.
De tidligere spanske statsministerne Aznar og Zapatero bodde der, det samme gjorde tyske Helmut Kohl og Gerhard Schröder, russiske Mikhail Gorbatsjov og tsjekkiske Vaclav Havel.
Senere ble huset gitt som gave til regjeringen på Lanzarote, som nå bruker La Mareta som øyas representasjonsbolig.

I fjor besøkte statsministeren det lokale markedet i Haria. Her er han avbildet sammen med en lokal politiker.
Foto: La Voz de Lanzarote

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast