nyheter

Fredagspils fra Lanzarote! 26.juli 2024

Hola!

Vi har lagt bak oss ei god og varm uke på solskinnsøya Lanzarote!

Foto: turismolanzarote.com

Over 30 grader på dagen, og 24-25 grader på natta…sånn skal sommeren være! Og varmen skal holde seg, i følge den spanske værmelderen AEMet.
Øya er full av glade feriegjester, og flere kommer sørover, etter som fellesferien starter i de forskjellige europeiske landene. I august kommer de spanske gjestene fra fastlandet, når temperaturene i Madrid og Barcelona passerer 40 grader, og fellesferien i Spania begynner.

Neste ukes værmelding ser omtrent slik ut…klikk HER.

Danmarks statsminister ferierer på Lanzarote

Statsminister Mette er på Lanzarote. Foto: La Voz de Lanzarote

Danmarks statsminister Mette Fredriksen ankom Lanzarote 19.juli. Hun tok inn på det danske sportshotellet Club La Santa på vestkysten av øya, og drar hjem i dag fredag etter en forhåpentligvis fin ferie.
Det er ikke første gang europeiske statsledere tilbringer ferien på Lanzarote. Tidligere spansk statsminister Zapatero og den nåværende statsministeren Pedro Sanchez har vært på øya på ferie flere ganger. Den tidligere britiske statsministeren og  utenriksminister David Cameron og den tyske kanseleren Olaf Scholz har også feriert på Lanzarote.

Biler velter på Lanzarote…igjen!

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr.235 og 236, dessverre.

Bil nr.235. Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen havnet utenfor veien mellom Peñón og landsbyen Masdache sist fredag kveld. Sjåføren var en 50 år gammel mann, som ble alvorlig skadet. Han ble kjørt til det offentlige sykehuset.

Bil nr. 236 veltet like ved rundkjøringen nær Bondemonumentet midt på øya. Sjåføren var en 31 gammel kvinne, og ulykken skjedde kl.05,20 mandag morgen. Kvinnen ble kraftig forslått, og ble kjørt til sykehuset for en sjekk.

Bil nr.236. Foto: La Voz de Lanzarote

En trist historie om en katt og en liten gutt…

En kveld var undertegnede på vei hjem etter en middag i Puerto del Carmen. I gata nedenfor der jeg bor, fant jeg en veldig fortvilet gutt. Ved siden av han lå en død katt.
Det viste seg at gutten het Daniel, var vel 12-13 år, og var på ferie fra Skottland. Han hadde sett at en en bil i stor fart hadde kjørt på katten, og bare fortsatt videre.
Daniel klarte å få katten vekk fra gaten, og la den på fortauet. Han fortalte at han ikke ville forlate katten før noen hadde hentet den; han hadde nemlig to katter hjemme, og var glad i katter. Foreldrene hans hadde nettopp dratt til hotellet med yngre søsken, og Daniel holdt kontakten med de via mobilen sin. De bodde på Las Vistas, ikke langt fra der ulykken skjedde.

Så hva gjør man nå?
Jeg ringte nødtelefonen 112, og fikk raskt kontakt med en engelsktalende dame, slik at Daniel kunne følge med på samtalen via mobilens høytaler. Damen fikk de nødvendige opplysninger hvor vi var, og ba oss vente på at lokalpolitiet skulle komme.
Ti minutter senere kom lokalpolitiet med en svart sekk, hentet katten, og takket oss for hjelpen. Katten hadde halsbånd, så de skulle varsle eierne. Vi fikk dessverre ikke lov til å ta bilde av politiet, det sier en spansk spansk lov.

Dette var gaten det hele skjedde på. Foto: Lanzaroteposten

Da jeg kom hjem, ringte 112 meg opp, og fortalte at oppgaven var løst, og takket igjen for at vi sa fra. Sånn skal det være!

I kveld fredag er det «Hvit natt», «Noche Blanca» i landsbyen Teguise

I kveld er det den årlige «Hvite natta» i landsbyen Teguise. Over 40 forskjellige aktiviteter vil skje på 11 forskjellige steder i landsbyen: Konserter, folkemusikk, vinsmaking, gateparader, moteshow, rap-konkurranser (musikk), latindansere, malerkonkurranser, teater, utstillinger og verksteder for barn.

Folk oppfordres til å kle seg i hvitt:

Det var folksomt i fjor også…15 000 personer deltok! Foto: La Voz de Lanzarote

Hele programmet finner man ved å klikke HER.

Sommermarket på Hotel Fariones, også i kveld fredag

For andre året er det i ettermiddag fredag fra kl.17 et sommermarket på Hotel Fariones i Puerto del Carmen. Det blir mat og drikke, levende musikk, ansiktsmaling og et «livsstilt marked», som det står på plakaten.

Landsbyfesten i Puerto del Carmen er i gang!

Programmet for landsbyfesten i Puerto del Carmen ble lagt ut i Lanzaroteposten sist mandag.
Denne helgen er det en fotballturnering. Lag fra Tenerife og Lanzarote deltar. Kampene spilles på fotballbanen i Puerto del Carnen, rett ovenfor Gamlebyen:

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Det trengs reklame når Fredagspilsen samles på den nederlandske baren «Enjoyce» i kveld fra kl.19. Etterpå blir det sikkert en middag på de som vil det!
«Enjoyce» ligger bak Burger King, like ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen.

Sist fredag dro vi som var på fredagspilsen til Puerto Calero sør for Puerto del Carmen, og spiste på den nye restauranten Hi-Life. Vi hadde bestilt bord, og det var bra; restauranten var nemlig helt full!

Foto: Lanzaroteposten

Unngå å få Facebook-siden din «hacket»!

Foto: Pexels.com

Det er nesten ikke en dag uten at noen på Facebook skriver at de har blitt «hacket»…altså at noen har tatt over siden din, eller laget en ny side med ditt navn på. Dette kan man unngå hvis man tar noen enkle grep.

Det viktigste er å lage en totrinnsgodkjenning, som gjør det praktisk talt umulig for en fremmed å logge inn på kontoen din. Hvordan dette gjøres får du en enkel oppskrift på ved å klikke HER.

Synes du dette blir for vanskelig, er det best å kontakte en nabo, barn, barnebarn eller en venn som kan hjelpe deg til å få et sikrere abonnement på Facebook og Instagram.

Lanzaroteposten på lørdag

Er du en ekte lanzaroteborger? I morgen legger jeg ut en kjapp undersøkelse, som forteller deg hvor mye lanzarotemenneske du er! Lykke til!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast