nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 25.juli 2024

Flere nye biler på Lanzarote
Foto: Lanzaroteposten

Hittil i år er det registrert over 3200 nye kjøretøy på Lanzarote. Dette er en økning på 13 prosent i forhold til samme periode i fjor.
Bare i juni ble det solgt dobbelt så mange biler som i juni året før.
Som vanlig er det San Bartolomé kommune som fikk flest nye biler, fordi bilutleiefirmaene på flyplassen er i den kommunen.

Veien til Papagayostrendene sør på Lanzarote utbedres
Foto: yaiza.es

Denne uken blir veien til de kjente Papagayostrendene høvlet og utbedret. Man venter nemlig stor trafikk denne sommeren, spesielt til campingplassen i området.

Ny passasjerbåt på strekningen fra Playa Blanca på Lanzarote til Corralejo på Fuerteventura
Foto: Fred Olsen

Det norske rederiet Fred Olsen har denne uka satt inn sin nye passasjerbåt «Buganvilla Express» mellom Playa Blanca og Corralejo.
Båten kan ta 250 passasjerer, og skal foreta 12 turer hver dag mellom Lanzarote og Fuerteventura. Hver tur tar 35 minutter.

Navnedåp på nytt fly fra Binter 
Flyet ble døpt «Guardia Civil». Foto: La Voz

Denne uken mottok det lokale flyselskapet Binter Canarias et nytt fly, modell ATR 72-600. Flyet ble døpt «Guardia Civil», som er en hyllest til politietaten Guardia Civil, som sikrer tryggheten til alle innbyggerne på Kanariøyene. Over 300 personer fra Guardia Civil jobber på de åtte flyplassene på Kanariøyene.

Samtidig kunne flyselskapet Binter informere at selskapet denne sommersesongen har tilgjengelig 22 prosent flere flyseter enn året før.
En ny rute ble også åpnet denne uken. Fra Gran Canaria vil det hver lørdag gå et fly til byen Essaouira i Marokko, med retur samme dag.
Skal man reise fra Lanzarote til Gran Canaria for å fly videre med Binter, er tilslutningsflyet gratis.

Det øves på å redde strandete hvaler og delfiner på Lanzarote
Arkivfoto fra wikipedia.org

Hver år strander over 50 hvaler og delfiner på strendene på Lanzarote.
Nå har regjeringen på øya investert i nytt redningsutstyr for å berge disse dyrene. Det er ansatt et helt nytt redningslag, som nå trenes opp med flytende pontonger, isotermiske presenninger, vannsprøyter og andre hjelperedskaper.

Nå skal markedet i landsbyen Haria nord på Lanzarote forbedres
Markedet i Haria. Foto: Haria kommune

Markedet i landsbyen Haria arrangeres hver lørdag formiddag, og er det eneste markedet på øya hvor alle varer som selges er produsert på Lanzarote.

Nå skal området hvor markedet holdes, utvides, og tallet på boder skal økes. Kommunestyret i Haria har bevilget 274 000 euro til blant annet å kjøpe inn 120 nye telt og bord. Arealet utvides til over 4000 kvadratmeter. Forbedringene skal ut på anbud, med frist til 30.august før arbeidet kan settes i gang.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken ligger rett over gaten for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast