nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 23.juli 2024

Tysk politi skal assistere Guardia Civil i Puerto del Carmen
Foto: Bundespolizei

Tysk politi skal forsterke den lokale politietaten Guardia Civil i Puerto del Carmen i august.
Dette er en del av den europeiske Safe Tourism Plan, som har som mål å øke sikkerheten i turistområder når mengden av turister er størst.
De tyske politibetjentene skal stasjoneres ved Guardia Civils avdeling ved Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen, for blant annet å hjelpe tyske turister når de trenger hjelp.
Tysk politi skal også utstasjoneres på Gran Canaria, sammen med italienske Caribinieri. Tidligere år har både irsk, svensk og britisk politi tjenestegjort i provinsen Las Palmas, som består av Lanzarote, Fuerteventura og Gran Canaria.

Det britiske charterselskapet jet2 øker med 25 000 flyseter til Kanariøyene
Foto: jet2.com

Storbritannias største charterselskap jet2 øker kapasiteten til Kanariøyene vinteren 2024/25 med 25 000 seter. Dette tilsvarer en økning på 15 prosent.
På Lanzarote vil dette bety at det blir flere fly fra Manchester hver lørdag og søndag til vinteren.

Veien til El Golfo skal repareres
Foto: Cabildo de Lanzarote

Mange husker at et stort synkehull oppstod ved veien LZ-703 som gikk fra saltverket Salinas de Janubio til El Golfo ved den grønne lagunen. Dette skjedde i januar 2021, og siden har denne veistrekningen vært stengt for all trafikk. Det ble i stedet omkjøring via LZ-704 til landsbyen El Golfo og turistområdet Los Hervideros fra Yaiza.

Nå har regjeringen bestemt at veien skal repareres ved å bruke spesielle søyler, som skal skape en 30 meter lang «bru» over området.
Det er satt av fire millioner euro til prosjektet, som ventes å bli satt i gang neste år, og vil vare i flere måneder, står det i meldingen fra regjeringen.

Det er 200 år siden det siste vulkanske utbruddet på Lanzarote
Korset ved kirken i landsbyen Mancha Blanca. Kirken ble spart ved vulkanutbruddet i 1824. Foto: Cabildo de Lanzarote

Denne måneden er det 200 år siden det siste vulkanske utbruddet skjedde på øya. Da ble det utbrudd i områdene Tao, Timanfaya og Tinguaton. Utbruddene i 1824 varte i tre måneder, og la fra seg aske og lava på en strekning som var 6,5 kilometer lang.

Sjømannskirken informerer

Kan være et bilde av tekst

Her kommer denne ukes åpningstider på kirka:

Tirsdag og torsdag kl 11:00 – 14:00. Under åpningstiden er kirkerommet åpent for lystenning og/eller en stille stund, biblioteket er åpent og kafeen er åpen for salg av vafler, kaffe/te og vann/mineralvann. For de som er sugne, har vi også hjemmebakte rosinboller på frys.
Søndag kl 18:00 posteres nye søndagstanker av Ola Beisvåg. Siden vi ikke har gudstjeneste i sommerperioden, har Ola laget noen fine søndagstanker som tar utgangspunkt i vårt kirkerom, og som han deler med oss (På Facebook).
Vi stenger for ferieavvikling den 1. august. Neste uke holder vi derfor kun åpent på tirsdag.

Ser fram til en fin stund på terrassen!

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast