nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 3.juni 2024

Kvinne og barn fikk brannskader i nasjonalparken
Arkivfoto: Busker brenner i Timanfaya. Foto: turismolanzarote.com

Ulykken skjedde sist torsdag under en demonstrasjon av varmen som stiger opp fra grunnen i nasjonalparken.
En kvinne hadde sitt seks år gamle barn på skuldrene da de skulle se busker bli antent av den varme luften som kommer opp fra et gammel krater. Barnet lente seg framover, og kvinnen mistet balansen. Begge falt ned i krateret,og spesielt kvinnen fikk alvorlige brannskader.

Begge ble i all hast kjørt til sykehuset i Arrecife for behandling. Det er ikke kommet nye meldinger om helsetilstanden nå.

De første meldingene om ulykken gikk ut på at de to ble brent av dampen som kommer opp i stor fart når man heller vann i rørene som er plassert i bakken. Dette var imidlertid ikke tilfelle.

Tradisjonell mat fra Lanzarote servert til de som trengte det mest på nasjonaldagen

På Dia de Canarias, nasjonaldagen på Kanariøyene sist torsdag ble det servert tradisjonell kanarisk mat til de som trengte det mest.
Det kommunalte suppekjøkkenet i hovedstaden Arrecife serverte to tradisjonelle retter, Sancocho Canario, en fiskerett med enten corvina-fisk eller cherne, og Caldo de Millo, en kjøttrett med mais, poteter og løk.

Caldo de millo, en typisk kjøttrett fra Lanzarote. Foto: tripadvisor.es
Regjeringen på Lanzarote sier nei til turistskatt
Foto: pixabay.com

Det politiske partiet PSOE, Arbeiderpartiet på Lanzarote foreslo siste uke for regjeringen at man måtte ta en diskusjon om innføring av en turistskatt på øya. Forslaget ble øyeblikkelig nedstemt av de andre partiene.

Regjeringen på Lanzarote tilbyr hvetefrø til eiere av «forlatte» åkrer
En hveteåker. Foto: unsplash.com

Regjeringen på Lanzarote tilbyr nå gratis hvetefrø til de som eier «forlatte» jordstykker. Regjeringen mener at en hveteåker vil skape skjul og mat for noen av øyas ville dyr, samtidig som man unngår jord-erosjon.
Det er innkjøpt 30 000 kilo hvetefrø.

Lanzarote Operafestival starter i morgen tirsdag. Edvard Grieg er med!

Denne uka arrangeres det seks klassiske konserter i hovedsalen i grottelandsskapet Jameos del Agua nord på øya.
Sangere og pianister fra ti land opptrer (fra Australia, China, USA, Canada, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Bulgaria, Spania og Costa Rica), og disse skal spille sammen med Lanzarote Ensemble Orchestra.

På programmet finner vi opera-arier, klassiske sanger, musikk fra musikaler, kabaremusikk, og kammermusikk, står det i invitasjonen.

I morgen tirsdag er det åpne øvinger i konsertsalen i Jameos del Agua, og har man billett inn til grotteområdet, kan man gå inn i konsertsalen og høre på.

Musikk av Edvard Grieg spilles onsdag 5.juni.

Det meldes om stort billettsalg, så her gjelder det å være raskt ute. Man kan lese mer om konsertene, og kjøpe billetter HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast