Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 24.mai 2024

Hola!

Været

Det er gode dager på solskinnsøya Lanzarote!
Siste uke har temperaturen vært rundt 24-26 grader, en god bris gjør livet levelig, og skyer har noen ganger dekket for den hete solen.

De neste dagene blir omtrent likedan, noen skyer, litt sol, og temperaturer opp mot 25 grader…vi klager ikke!
Se selv hva den norske værvarslingen YR sier, som får sine værdata fra spanske AEMet, HER.

30 overvåkingskamera satt opp i Teguise kommune

Foto: govtech.com

30 overvåkingskamera er nå plassert ved innkjøringen og utkjøringen av Costa Teguise, og i landsbyene Nazaret og Caleta de Famara.

Myndighetene forteller i ei melding at kameraene er satt opp for å forbedre sikkerheten på veiene i kommunen.
– Det blir større sikkerhet for våre innbyggere og gjester, og i tilfelle det skjer en ulykke, vil redningsetatene reagere hurtigere, sier ordføreren i Teguise, Olivia Duque.

Hvor kom turistene fra i 2023?

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere, kom det over tre millioner turister til Lanzarote i fjor. Hvor kom de fra?

Ill.: Statistikkinstituttet på Kanariøyene

Som vi ser, kom det flest turister fra Storbritannia (Reino Unido), med 1,5 millioner turister. Fra de nordiske landene (Paises Nórdicos) kom det 67 352 turister. Ikke verst det?

Oster fra Lanzarote ble kåret til Spanias beste ost

Foto: Queso Project

Siste uke ble det spanske ostemesterskapet arrangert på Fuerteventura. I 20 år har konkurransen blitt arrangert, og i år deltok nesten 100 forskjellige osteprodusenter fra Spania og Kanariøyene med sine oster, hvorav 40 oster var produsert på Kanariøyene.
Juryen bestod av 15 profesjonelle oste-eksperter.

Ysteriet Montaña Blanca fra Lanzarote vant klassen for myk ost laget av pasteurisert melk og rå-melk. Ysteriet El Faro, også fra Lanzarote ble nummer to.
I kategorien «Halvmoden ost laget av rå-melk» ble ysteriet Filo El Cuchillo fra Lanzarote kåret til «Kanariøyenes beste ost».

En butikk som selger de fleste ostene som produseres på Lanzarote, ligger i hovedstaden Arrecife.
Den heter «Queso Project«, og ligger i Calle José Molina,7 , i ei sidegate til gågaten.  Telefonnummeret er (0034) 636 714 348. Det ryktes at det selges norsk geitost der, men det er ikke bekreftet…

Ei flott nettside med bilder og annen informasjon om ostene, med kart over hvor butikken ligger, finnes HER.

Britisk magasin mener at landsbyen Haria nord på Lanzarote er stedet for drømmeferien!

Det britiske magasinet «Hello!» skriver at landsbyen Haria nord på Lanzarote er stedet hvor man kan tilbringe drømmeferien!

Faksimile: Hello!

Bladet skriver at Haria er stedet med «kreativitet», og spesielt trekkes frem den friske luften som er der.
Videre anbefales det lille hotellet La Casa de los Narajos, et hotell med åtte rom, som har en pris på 180 euro per natt, med frokost.

Ellers skrives det om håndverksmarkedet i landsbyen, som arrangeres hver lørdag. Et besøk i den lokale kunstneren Cesar Manriques hus i landsbyen er viktig, og det gjelder også for den berømte Kaktushagen. Et besøk til den åttende Kanariøya La Graciosa ut fra landsbyen Orzola er også nevnt.
I bladet blir en modell kledd opp i «riktige» klær når man besøker Haria, i «passende» oransje og brune farger, kjøpt i de lokale butikkene…

SAS, Britisk Airways og Norwegian begynner å fly fra Tromsø til London…gode forbindelser derfra til Lanzarote

▪️🇳🇴 𝙏𝙧𝙤𝙢𝙨𝗼 – 𝙇𝙤𝙣𝙙𝙤𝙣 𝙃𝙚𝙖𝙩𝙝𝙧𝙤𝙬 🇬🇧 | begins 3 November 2024 | Sundays | A320neo

Dette stod på ei FB-side fra SAS siste uke. SAS begynner å fly fra Tromsø til London Heathrow søndag 3.november. British Airways begynner å fly 1.desember til London Heathrow. Norwegian begynner sin rute fra Tromsø til London Gatwick 28.oktober.
Fra London til Lanzarote er det gode og direkte flyforbindelser, så folk i den nordlige landsdelen får lete på nettet for å finne mulige fly til sola og varmen. Lykke til!

Er du glad i sjokolade? 

Det skal lages sjokolade på Lanzarote denne helga!
Paula heter ei dame i landsbyen Guime, og hun inviterer sjokoladeelskere til å lage sin egen sjokolade i hennes «sjokladefabrikk».

I dag fredag 24.mai kl.16 er det for engelsk-talende sjoko-elskere, mens i morgen lørdag 25.mai kl.16 er det for spansk-talende.

Alle produktene som brukes er plantebaserte, sunne, fri for sukker, og er organisk, står det i invitasjonen.  Man får mer informasjon, og kan melde seg på via telefon (0034) 620 444 019.

Fotturer i Tinajo


I Tinajo kommune arrangeres det en festival for fotturer denne helga!
Søndag er siste dag, med tur fra Los Miradores til landsbyen Mancha Blanca kl.09.00. Kl.10.00 er det en familietur i området rundt landsbyen Mancha Blanca.
Man kan lese mer om turene, og melde seg på HER.

Neste år blir det skikkelig konkurranse?

Ikke før er vi ferdig med dette års Ironman, så legges det ut plakat for neste års Ironman på Lanzarote…og den arrangeres på en ikke helt ukjent dato for nordmenn:

Men vi står han av…jeg tror at dette går bra, med to arrangementer på samme dag på Lanzarote!
Registreringen til neste års Ironman starter i neste uke…HER. Påmelding til den norske 17.mai-feiringen kommer litt senere…

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Det er godt og varmt på Lanzarote, og da kan man kjøle seg ned med et besøk på den ukentlige fredagspilsen på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen!
Vi starter kl.19, så er du på øya er det bare å ta seg en tur. Las Vistas ligger på skrå over gata for postkontoret og legesenterert i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Neste torsdag, 30.mai feirer vi den kanariske nasjonaldagen, Día de Canarias. Hva er historien bak denne dagen?
Les alt om dette i morgen lørdag, i Lanzaroteposten!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast