nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 21.mai 2024

Turistene fortsetter å besøke Lanzarote
Det kom flest britiske turister til øya i mars. Foto: FB

I mars kom det over 320 000 turister til Lanzarote. Dette melder datasenteret på øya. I årets tre første måneder har 898 000 turister besøkt øya.
Igjen er det Storbritannia som topper statistikken, med 158 000 turister til Lanzarote i mars.
Deretter følger Tyskland med 45 000 turister, Irland 31 000, det spanske fastlandet 20 000, Frankrike 22 000, Italia 8600, de nordiske landene (Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island) 8500, Nederland 8300, og Belgia sendte 6500 turister. Andre land 14 000 turister. (Tallene er avrundet).

Arrecife er cruisehavna som øker mest på Kanariøyene
Cruisehavna i Arrecife. Foto: FlowerPower Lanzarote

I årets tre første måneder kom det litt over 200 000 turister med cruisebåter til Lanzarote. Dette er en økning på 12 prosent fra samme periode i fjor. den største økningen blant havnene på Kanariøyene.
Havnemyndighetene på Lanzarote venter at 2024 vil bli et rekordår, hvor fjorårets tall på 550 000 cruisepassasjerer vil bli slått.

Flyruten mellom Kanariøyene og New York åpner igjen, nå også med vinterruter
Foto: Cabildo de Tenerife

For tredje året på rad starter det amerikanske flyselskapet United Airlines opp ruten mellom Tenerife Sør og New York.
Flygningene starter 1.juni, og det skal flyes tre ganger i uka, tur/retur. Flyet som skal brukes er et Boeing 757 med plass til 176 passasjerer. og skal for første gang fly hver uke helt ut mars 2025. Til sammen tilbys det 23 400 seter.

Tallet på amerikanske turister har økt raskt på Tenerife. I 2023 kom det over 36 000 amerikanere på besøk, og denne vinteren har tallet på amerikanske turister økt med 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Nå skal idrettsanlegget i hovedstaden Arrecife bygges om
Stadion i Arrecife. Foto: udlanzarote.com

Stadion i hovedstaden Arrecife ble bygget i 1969, og kan ta i mot 7000 tilskuere. Stadion er hjemmet til fotballaget UD Lanzarote.
Der er det også et treningsstudio,  og overbygde paviljonger hvor blant annet squash, tennis, basketball, håndball, paddletennis og kanarisk bryting utøves.
Nå har flere byggefirma sendt inn anbud på ombygging av hele anlegget. Blant annet skal den syntetiske gressmatten skiftes ut, og en ny 400 meters løpebane bygges. Arbeidet vil utføres i andre halvdel av dette året.

Problemer med heisen på LIDL i Puerto del Carmen
Hjelpen kom raskt! Foto: La Voz de Lanzarote

Det oppstod litt kaos og panikk da flere personer ble sittende fast i heisen som gikk fra garasjen og opp til butikken søndag.
Det ble slått alarm, og både Sivilforsvaret, brannvesenet og lokalpolitiet var raskt på plass. Etter ei stund klarte redningsmannskapene å bryte opp døren, og heispassasjerene kom seg ut i friluft.
Nå er heisen sperret av, og heismontører skal finne ut hva problemet var, og reparere heisen.

Sjømannskirken informerer

17. mai feiringen er over, og for en flott dag vi hadde! 24 deltakere møtte til årets 17. mai feiring med smørbrød & bløtkake. Sanger ble det også – og praten fløt lett rundt bordene. Det var en internasjonal forsamling med deltakere fra Tyskland. Portugal og England som feiret med oss!

En ny uke står foran oss og vi har åpent følgende dager:
Tirsdag og torsdag fra 11:00 – 14:00. I åpningstiden er kirkerommet åpent for lystenning og en stille stund, biblioteket er åpent og kafeen vår er åpen!

Denne ukas hete lunsjtips (eller ta med på stranden tips) – vi serverer foacchia med pesto, lokal queso fresco og tomat. Selvsagt serveres også vafler og smørbrød med drikke til!

En flott uke ønskes fra oss på Solskinnsøya!

Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast