Nyheter:turister

Seks ting du kanskje ikke har gjort på Lanzarote

Mange av Lanzarotepostens lesere har vært på øya flere ganger, så her kommer forslag over aktiviteter du kanskje ennå ikke har prøvd ? Kanskje på tide å oppdage litt av «det hemmelige Lanzarote» neste gang du kommer til øya?

El Golfo

– Se solnedgangen fra en uterestaurant i fjæresteinene i landsbyen El Golfo på sørvestkysten, gjerne med litt kald hvitvin på bordet, lokal fisk på tallerkenen, sammen med en sjåfør som bare drikker vann…

Restauant Bogavante i El Golfo. Foto: tripadvisor.com

Teleclub / sociedad

– Nyt et måltid i en SOCIEDAD.
Nesten alle landsbyer har et slikt «samfunnshus», og alle tilbyr god og utrolig rimelig mat.
I noen av byene på øya kalles stedet «Teleclub», som stammer fra den tiden da det eneste TV-apparatet i bygda var plassert der.
Det er ofte et ektepar eller en familie som driver disse møtestedene, og i følge tradisjonen velges de hvert tredje år av lokalbefolkningen. Klarer de å holde prisene nede og samtidig servere god mat blir de som regel gjenvalgt gang etter gang.

Teleclub Macher, vest for Puerto del Carmen. Foto: Lanzarote Villa Choice

Dagens rett pluss drikke serveres ofte for under ti euro.
Ved siste telling var det 16 sociedades/teleclubs  på Lanzarote, blant annet i landsbyen Macher vest for Puerto del Carmen, i Guatiza like ved Kaktushagen, i Tao på veien til Tinajo, og i Masdache, på veien mellom La Geria til Teguise. Ofte brukes lokalene også til bryllup, fødselsdager, danseklasser og offentlige møter.

Grillmiddag

– Kjøp fersk lokal fisk i en butikk, ta også med noen kanariske poteter og sitroner, kjøp samtidig en engangsgrill, finn deg så ei øde strand, plukk litt fenikkel (urter) og strø over fisken mens den stekes…godt!
(Husk å ta med deg grillen hjem og kast den i søpla der.)

Foto: lanzaroteposten.com (denne fisken ble servert på restaurant, men er nesten like god som fra grillen ute i naturen)

Utenfor allfarvei

– Besøk et sted så langt som mulig utenfor allfarvei!
For eksempel det forlatte hotellet ved  Los Charcones i Playa Blanca, den «fortapte» landsbyen Tenesar med avkjøring fra Tinajo, dammen ved Mala på hovedveien nordover, eller stranda El Risco med utsikt mot øya La Graciosa.

Spøkelseshotellet ved Playa Blanca. Foto: tripadvisor.com

Du må lete litt for å finne disse stedene, men det er det verdt! Å bruke Google gjør det enklere…

Lokal vin

Foto: La Geria

– Prøv et glass av den lokale søte vinen Moscatel eller Malvasia.
Lanzarote lager noen av verdens beste søte viner, til og med Shakespeare skrev om de søte kanariske vinene. Bestill et glass som avslutning på et godt måltid, og bli overrasket!

Timanfaya med «Valkyrien»

– Kjør gjennom nasjonalparken Timanfaya uten å snakke (veien på utsiden av selve parken), mens du har musikken fra Richard Wagner «Ride of the Valkyries» så høyt du bare kan på bilens stereoanlegg:

God tur!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast